More
  Startpagina Handige tips Geluid harder maken en luider aan zetten op een Mac - PC-Tips.info

  Geluid harder maken en luider aan zetten op een Mac – PC-Tips.info

  Het standaard geluid uit een Mac of Macbook is al prachtig en luid, echter zijn er vele mensen (net zoals ik) die het volume net een tandje harder willen zetten, oftewel het boosten van het Mac geluid volume. Het geluid luider maken in een Mac heeft geen nadelige gevolgen voor de ingebouwde speakers.

  Het geluid volume verhogen is handig als U bijvoorbeeld een film wilt kijken met maximaal geluid, op vakantie uw Macbook als speaker wilt gebruiken of gehoor problemen heeft. Iedereen heeft zijn of haar reden om het volume op een Mac, Macbook, of iMac te verhogen.

  Maar hoe zet je het geluid volume hoger zonder dat de boxen gaan kraken en het geluid het uiteindelijk begeeft? In dit artikel, leg ik U uit hoe je het volume in een Mac, Macbook of iMac kunt verhogen zonder schade of kwaliteit verlies van het geluid.

  Geluid harder maken en luider aan zetten op een Mac, Macbook of iMac

  Het is belangrijk dat het volume gecontroleerd geboost wordt, niet alleen om schade aan de ingebouwde speakers te voorkomen, maar ook om de kwaliteit van het geluid te waarborgen. De kwaliteit van het geluid is mogelijk wel het belangrijkste als we überhaupt het volume gaan verhogen.

  Een harder geluid uit een Mac, Macbook of iMac is fijn, maar als het niet klinkt is er geen reden om het geluid te verhogen. Daarnaast is het ook fijn als U de geluidskwaliteit kunt optimaliseren doormiddel van presets – voorinstellingen of een equalizer.

  Met een equalizer kunt U de geluidskwaliteit optimaliseren voor de stijl muziek die er afgespeeld wordt. Denk hierbij aan een Dance preset voor de Dance muziek stijl en een Film preset voor Films die afgespeeld worden op uw apparaat.

  Gecontroleerd het volume verhogen in uw Mac, Macbook of iMac

  Om het geluid op een Mac te verhogen raadt ik U aan om Boom te proberen. Boom is een applicatie het geluid van uw Mac op een veilige, en prettige manier verhoogt. Boom zoekt het soort apparaat waarop Boom geïnstalleerd wordt en past het volume aan aan de kwaliteit van de ingebouwde speakers.

   

  Op deze manier verhoogt Boom het volume op uw Mac, Macbook of iMac aanzienlijk en wordt de kwaliteit van het geluid zelfs beter. De eerste keer dat U Boom installeert doorloopt Boom een installatie proces.

  boom installeren mac volume verhogen

  Klik op Installeer op Boom te installeren op uw apparaat.

  boom installeren mac opnieuw opstarten

  Als Boom met succes is geïnstalleerd op uw Mac, klik op Opnieuw starten om uw Mac te herstarten.

  boom mac volume verhogen

  Nadat uw Mac opnieuw is opgestart, opent Boom zich en is uw Mac volume gekalibreerd voor het maximaal volume.
  De equalizer in Boom heeft uw geluidskwaliteit afgesteld op uw apparaat.

  U vindt de Boom instellingen terug in het Mac menu.

  boom mac geluid harder maken

  Boom is geweldig handige software om het volume van uw Mac, Macbook of iMac speakers te verhogen. Boom biedt een 30 dagen gratis test licentie aan om te proberen. Na de 30 dagen dient de Boom software aangekocht te worden.

  Volume verhogen voor iTunes op Mac

  Als U gebruik maakt van iTunes om media af te spelen op uw Mac dan kunt U gebruiken maken van de ingebouwde equalizer in iTunes om het volume aan te passen naar eigen wens. Hiervoor opent u iTunes en in het menu gaat uw naar Venster en selecteer Equalizer.

  itunes volume aanpassen mac

  Zet een vinkje bij Aan, en sleep de sliders van de equalizer om een gewenst volume te creëren in iTunes.

  Volume verhogen voor VLC media player op een Mac

  VLC Media Player is een software applicatie om media bestanden (audio, mp3, video, etc) mee af te spelen op een Mac, of ander besturingssysteem. VLC Media Player is volledig gratis en uitermate geschikt om video bestanden mee af te spelen, VLC ondersteunt vele video-codecs.

  Als U het volume voor een film wilt verhogen kunt U dat doen middels de instellingen van VLC Media Player. Open VLC, ga links bovenin in het menu, selecteer VLC en dan voorkeuren. In het tabblad Audio, zet een vink bij Audioniveau altijd starten op en sleep de slider naar het gewenste percentage.

  vlc volume verhogen mac

  Klik op Opslaan om de volume instellingen middels VLC op te slaan.

  Ik hoop dat deze instructie U geholpen heeft om het geluid op uw Mac te verhogen.
  Vragen of commentaar kunt U plaatsen in het commentaar veld onder dit artikel.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Meest gelezen artikelen

  Bescherm uw computer in openbare WiFi netwerken

  Er zijn maar weinig plekken meer waar geen gratis wifi of bedraad internet meer beschikbaar is. Iedereen wil ten slotte ten alle tijden met...

  Dit is hoe u Windows update bestanden kunt verwijderen

  Als u problemen ondervind met Windows update zijn er verschillende manieren om dit op te lossen. Een van de oplossingen om Windows update problemen...

  Opstart programma’s uitschakelen in Windows 10, dit is hoe!

  Windows 10 start vrij snel als het nieuw is geïnstalleerd, maar naarmate je meer apps installeert kan het opstarten van Windows in de loop...

  Bluetooth problemen in Mac OS X oplossen

  Dit is een tip voortgekomen uit eigen frustratie. Na het aanschaffen van een nieuwe toetsenbord voor mijn Mac kwam ik met bluetooth in de...