Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Adware verwijderen van Windows 10 – (2021 Update)

Adware verwijderen windows 10? Het kan. Het kan zelfs volledig gratis met verschillende antivirus applicaties. In deze tip leg ik u uit hoe u adware kunt verwijderen uit Windows 10.

Adware is een verzamelnaam voor software die ongewenste advertenties weergeeft op uw Windows 10 computer. Ad staat voor advertentie en ware voor software.

Ongewenste software waar adware onder valt bevind zich op een grijs gebied tussen legale software en malware.

In de meeste gevallen wordt adware verspreid via software die u gratis kunt downloaden van het internet. De adware wordt dan tijdens het installatie of download proces aangeboden als handige software of “offer” die uw computer of web browser uitbreid met handige functionaliteit. Laat u echter niet bedonderen, het enige doel van adware is het weergeven van advertenties voor reclame-inkomsten.

Adware ontwikkelaars gaan er klakkeloos vanuit dat gebruikers de aangeboden software installeren. De meeste computergebruikers lezen niet wat er aangeboden wordt en klikken dan door het installatieproces. Op deze manier accepteren veel Windows 10 gebruikers adware om er later achter te komen waarom er opeens een nieuwe toolbar, of waarom de startpagina of zoekmachine is gewijzigd 🙄.

Goed, nu u weet wat met “adware” wordt bedoeld, wat het kan doen en hoe u er aan komt gaan we kijken hoe u adware kunt verwijderen.

Adware verwijderen Windows 10

Malwarebytes

Om, maar meteen goed te beginnen. Malwarebytes is de beste applicatie om adware uit Windows 10 te verwijderen.

Malwarebytes is een van de weinige antivirus applicaties die zich richt op ongewenste software en adware. Dat uit zich in een uitstekende detectie verhouding als het gaat om het detecteren en verwijderen van adware.

Malwarebytes is gratis te gebruiken om adware te detecteren en te verwijderen. Malwarebytes biedt iedere nieuwe gebruiker een volledig functionele testperiode aan van 14 dagen. Na de testperiode gaat Malwarebytes automatisch over naar de gratis versie, u hoeft hiervoor geen betaling gegevens te verstrekken.

Malwarebytes direct downloaden. Lees meer over Malwarebytes functionaliteit en hoe u Malwarebytes kunt gebruiken.

Nadat u Malwarebytes heeft gedownload, installeer het door het installatieproces te volgen. Klik op de Scanknop en volg het proces. Er is geen technische kennis vereist. Malwarebytes lost problemen automatisch op en malware zoals adware wordt automatisch voor u verwijderd. Malwarebytes is volledig in de Nederlandse taal beschikbaar.

Malwarebytes

Zoals u kunt zien is het overzicht van Malwarebytes simpel. Bepaalde functionaliteit zoals bescherming tegen ongewenste websites en ransomware is beschikbaar in het premium betaalde versie. Nogmaals basisfunctionaliteit zoals het verwijderen van malware is ook beschikbaar in de gratis versie.

AdwCleaner

Een ander gratis product van hetzelfde bedrijf Malwarebytes is AdwCleaner. Waar Malwarebytes op zich een uitgebreidere applicatie is voor meer dan alleen adware is AdwCleaner specifiek gericht op adware.

AdwCleaner is gratis te gebruiken en biedt net als Malwarebytes gratis functionaliteit om adware te verwijderen uit Windows 10.

AdwCleaner downloaden van Malwarebytes.com

Na het downloaden kunt u AdwCleaner meteen starten er is geen installatie nodig. Er is wel een internetverbinding nodig om de laatste antivirus updates te downloaden.

Klik op de Scan nu knop om de adware te verwijderen.

adwcleaner

Er zijn nog wel meer applicaties beschikbaar om adware te verwijderen uit Windows 10, maar zowel Malwarebytes als AdwCleaner zijn in mijn visie de beste. Daarnaast niet alleen in mijn visie, maar ondertussen heeft Malwarebytes al 40 miljoen tevreden gebruikers wereldwijd.

Malwarebytes is beschikbaar voor Windows, maar ook voor Mac.

Klik hier voor meer informatie.

Antivirus software is cruciaal op uw computer. Koop Antivirus op Amazon.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂
4 REACTIES

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!