Windows Defender bescherming tijdelijk uitschakelen

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Windows Defender bescherming heeft een real-time beveiligings module die het mogelijk maakt om de ingebouwde Windows Defender antivirus software van Microsoft tijdelijk uit te schakelen. Mocht u het nodig vinden om tijdelijk geen antivirus beveiliging te hebben op uw computer, volg dan onderstaande stap voor stap instructie.

Zoekt u informatie over hoe volledig Windows Defender uitschakelen?

Als u een antivirus oplossing heeft geïnstalleerd dan wordt de beveiliging van Windows, namelijk Windows Defender zelf uitgeschakeld. Windows Beveiliging maakt dan melding dat een ander antivirus pakket de beveiliging biedt tegen virussen en andere malware, bijvoorbeeld Malwarebytes.

windows defender andere antivirus ingeschakeld

Indien u toch om welke reden dan ook even geen Windows Defender antivirus bescherming nodig hebt dan kunt u de real-time bescherming tijdelijk uitschakelen. Ga als volgt te werk.

Windows Defender uitschakelen

Real-time bescherming uitschakelen

In de Windows zoekbalk zoek op: Windows-beveiliging.

windows beveiliging instellingen

In de instellingen voor virus- en bedreigingsbeveiliging, klik op Instellingen beheren.

windows defender instellingen beheren

U heeft nu een aantal opties die u kunt uitschakelen. Om Windows Defender real-time bescherming tijdelijk uit te schakelen klikt u op aan uit slider in de Real-time beveiligingsinstellingen.

windows defender antivirus instellingen

U kunt er ook voor kiezen om andere modules van Windows Defender tijdelijk uit te schakelen zoals Cloudbeveiliging, Automatisch Sample indienen of Manipulatiebescherming.

Vergeet niet om Windows Defender real-time bescherming weer in te schakelen als u klaar bent.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen.

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

2 REACTIES

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓