Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Uitgebreide informatie over Malwarebytes, installeren & download

Malwarebytes is het beste proactieve anti-malware software dat vandaag de dag beschikbaar is. Malwarebytes is een Californisch bedrijf dat in 2006 is opgericht door Marcin Kleczynski en Bruce Harrison.

Malwarebytes is een bekende en gerenommeerde anti-malware scanner. Malwarebytes presteert uitstekend naast een primaire virusscanner die op uw PC is geïnstalleerd.

Malwarebytes beweert echter te fungeren als de “volgende generatie antivirus vervanger”. Malwarebytes is ontworpen om de volgende aanvallen, ransomware, malware, adware, gecompromitteerde websites en het misbruiken van kwetsbaarheden in essentiële applicaties te stoppen.

In dit artikel ga ik u stap voor stap uitleggen hoe u Malwarebytes kunt installeren en hoe u Malwarebytes kunt gebruiken met alle belangrijke functies en instellingen. Malwarebytes is beschikbaar voor meerdere platformen, Windows, Malwarebytes Mac, iOS en Android.

malwarebytes logo

Informatie over Malwarebytes

Malwarebytes installeren

De installatie van malwarebytes is sinds versie 3.0 veel eenvoudiger geworden. Met één klik op de knop wordt Malwarebytes op uw computer geïnstalleerd. De geavanceerde installatie-instellingen zijn nog steeds beschikbaar voor de installatie. Klik op de onderstaande link om verder te gaan en Malwarebytes rechtstreeks naar uw computer te downloaden.

Download Malwarebytes gratis

Malwarebytes is volledig gratis voor 14 dagen om malware te detecteren en te verwijderen.

Open het bestand dat u zojuist hebt gedownload via de bovenstaande link.

U krijgt de controle over uw gebruikersaccount met de vraag om Malwarebytes toe te staan wijzigingen aan te brengen op uw computer. Accepteer het dialoogvenster voor gebruikersaccountbeheer met de knop ‘Ja’.

Selecteer de gewenste taal uit de lijst en klik op de OK-knop. Malwarebytes is beschikbaar in de volgende talen: Arabisch, Bulgaars, Catalaans, Chinees (traditioneel), Tsjechisch, Deens, Nederlands, Engels, Ests, Fins, Frans, Duits, Grieks, Hebreeuws, Hongaars, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koreaans, Lets, Litouws, Noors, Pools, Portugees (Brazilië), Portugees (Portugal), Roemeens, Russisch, Slowaaks, Sloveens, Spaans, Zweeds, Turks en Vietnamese.

Selecteer de Malwarebytes-versie om te installeren, persoonlijk of een werkcomputer.

malwarebytes persoonlijk of werkcomputer

Klik op de knop ‘Akkoord’ en ‘Installeren’ om Malwarebytes te installeren. U gaat akkoord met hun eindgebruikerslicentieovereenkomst en standaard installatielocaties. Malwarebytes maakt automatisch een snelkoppeling op het bureaublad van Windows. Als u de standaardinstallatie-instellingen wilt wijzigen, klikt u op de knop Geavanceerde opties.

Advanced Setup Options geeft de nieuwste Malwarebytes changelog weer. Hier kunt u de installatiemap wijzigen of de extra snelkoppeling uitschakelen. Klik op de knop ‘Akkoord’ en ‘Installeren’ als u klaar bent.

malwarebytes installeren

Malwarebytes is aan het installeren op uw computer, wacht tot het installatieproces is voltooid.

malwarebytes bezig met installeren

Klik op de knop Voltooien om de instelling van de Malwarebytes af te sluiten. Zoek de snelkoppeling Malwarebytes op uw bureaublad en start Malwarebytes voor de eerste keer.

malwarebytes aan de slag

Klik op de Aan de slag knop om te beginnen.

malwarebytes premium activeren

U kunt ervoor kiezen om direct een licentie te kopen, een al aangekocht licentie te activeren of om later een licentie te activeren en de 14 dagen gratis test versie te gebruiken. Klik op de Misschien later tekst.

malwarebytes free openen

Voer uw e-mail adres om nieuws over cyberbeveiliging te ontvangen van Malwarebytes. Ik raad het aan, het is vaak nuttige informatie, enige technische interesse en kennis is wel vereist. Klik op Open Malwarebytes Free om door te gaan.

Malwarebytes is beschikbaar in een gratis en premium 14-daagse evaluatieversie van het programma. Na de installatie wordt de premium proefversie automatisch ingeschakeld op uw PC. De premium licentie is gratis beschikbaar. De premium licentie zal automatisch terugkeren naar de gratis versie na 14 dagen evaluatie als u besluit om Malwarebytes functies te upgraden blijven zoals ze zijn.

Malwarebytes premium functies

De premium versie of 14 dagen proeflicentie van Malwarebytes biedt de volgende beveiliging voor uw computer.

Real-time Protection biedt real-time bescherming tegen adware, malware, pups, virussen en ransomware. Malwarebytes stopt de infectie voordat het virus zelfs maar op uw computer kan worden uitgevoerd.

Anti Exploit protection, beschermt uw verouderde software. Anti Exploit bescherming is een opmerkelijke functie; Anti Exploit beschermt kwetsbare software die op uw PC is geïnstalleerd tegen de nieuwste kwetsbaarheden. Malwarebytes detecteert een exploit-poging en stopt deze voor u. Anti Exploit is erg handig wanneer u per ongeluk een gehackte of gecompromitteerde website bezoekt die bijvoorbeeld probeert uw browser te exploiteren.

Anti Ransomware, een must have. Ransomware is hot; Ransomware is op dit moment overal te vinden. Malwarebytes beschermt uw pc tegen ransomware voordat Ransomware uw bestanden kan infecteren en ze kan coderen voor losgeld. Malwarebytes ondersteuning is ook bekend met Ransomware en kan u ondersteunen in het geval van een ransomware-infectie.

Kwaadaardige website bescherming, bescherm uw browser tegen verdachte of met malware geïnfecteerde websites. Malwarebytes wordt voortdurend bijgewerkt met de nieuwste lijst van gevaarlijke domeinen en IP-adressen om uw browser en computer te beschermen tegen een virusinfectie.

Malwarebytes gratis functies

Anti Malware en Anti Spyware engine, detecteer en verwijder alle malware, virussen van uw computer.

Anti Rootkit, geavanceerde malware zoals rootkits worden verwijderd en hersteld door Malwarebytes.

Download Malwarebytes

Hoe gebruikt u Malwarebytes

Malwarebytes heeft een zichtbare en prominente Start Scan-knop om de scan en malware verwijdering automatisch te starten. Het is duidelijk dat deze knop een malware scan op uw computer start.

In dit artikel zal ik de opties en instellingen van Malwarebytes bespreken. Er zijn vele opties en instellingen die u kunt configureren in Malwarebytes om optimaal te kunnen presteren op uw PC. De opties en instellingen die ik bespreek zijn aanbevelingen en zijn mogelijk niet van toepassing op uw behoeften, stel Malwarebytes in op uw specifieke behoeften met behulp van deze informatie.

Malwarebytes scanplanner

Het tabblad Scanplanner biedt de mogelijkheid om een extra schema toe te voegen aan Malwarebytes. De geplande scan bevat het scantype, de frequentie, herhaling, begin- en einddatum. Pas uw geplande scans aan op het tabblad Scanplanner.

malwarebytes scanplanner

Malwarebytes Quarantaine

Op het tabblad Quarantaine ziet u een overzicht van alle malware die Malwarebytes heeft gevonden en naar een veilige quarantaine is verhuisd voor beoordeling. De samenvatting is een lijst van malware. Als Malwarebytes echter een bestand heeft gedetecteerd en in quarantaine heeft geplaatst dat u wilt herstellen, kunt u het bestand of de map vanaf hier herstellen. Controleer de items die u wilt herstellen en klik op Herstellen. De gegevens worden nu teruggezet naar de oorspronkelijke bestandslocatie.

malwarebytes quarantine

Malwarebytes historie

Het tabblad historie geeft de gebruiker inzicht in eerdere gebeurtenissen die Malwarebytes hebben getriggerd, deze triggers konden geblokkeerde malware, verwijderde malware, geblokkeerde gebeurtenissen, geblokkeerde websites en scans zijn. De geschiedenis wordt bijgehouden in dit historie tabblad.

malwarebytes detectiehistorie

Malwarebytes applicatie instellingen

In het tabblad Instellingen zijn veel opties te bespreken; ik zal ze allemaal uitleggen. De meeste instellingen spreken echter al voor zich. Deze natuurlijke gebruikersinterface is wat Malwarebytes makkelijk te gebruiken maakt voor de onervaren pc-gebruiker, ja er zijn geavanceerde functies, maar je hoeft ze niet te kennen of te gebruiken om je pc te beschermen en te scannen tegen malware.

Op het tabblad Instellingen is er een optie om het downloaden en installeren van applicatiecomponent updates in of uit te schakelen. U kunt ervoor kiezen om een melding te krijgen wanneer er een volledige versie-update beschikbaar is. Wanneer u op de knop Applicatie-updates installeren klikt, start u handmatig een zoekopdracht naar nieuwe applicatie-updates.

Malwarebytes geeft standaard meldingen weer in het Windows systeemvak; u kunt dit uitschakelen met de aan/uit-schakelaars. Meldingen sluiten vanzelf na 5 seconden, als u de tijd dat de melding zichtbaar blijft wilt verhogen of verlagen, wijzigt u de seconden op het tabblad Instellingen.

Real-time beveiliging is een premium of proeflicentie functie; als de real-time beveiligingsmodule is uitgeschakeld toont Malwarebytes een melding, u kunt ervoor kiezen om deze informatie in of uit te schakelen. Real-time bescherming heeft een impact op de algemene prestaties van computers. Dit is echter nauwelijks merkbaar omdat Malwarebytes volledig is geoptimaliseerd voor Windows. De impact van scans op de systeemfunctie stelt de gebruiker in staat om prioriteit te geven aan handmatige scans of om de prioriteit te verlagen. Deze instelling heeft alleen invloed op aangepaste scans die door de gebruiker worden uitgevoerd.

malwarebytes instellingen

Malwarebytes is in staat om een individueel bestand of map te scannen, om een snelle scan tegen een bestand of map te starten, selecteer het bestand of de map met een rechtermuis klik en selecteer Scannen met Malwarebytes in het menu. Als u de link Scannen met Malwarebytes wilt uitschakelen in het contextmenu van Windows, moet u de aan/uit-schakelaar op het tabblad Algemeen uitschakelen.

Malwarebytes heeft uitstekende ondersteuning, en met een premium licentie kunt u contact met hen opnemen in geval van een probleem met betrekking tot Malwarebytes. Malwarebytes support team kan extra data nodig hebben om het probleem te identificeren en op te lossen; dit is waar de Logboekgegevens functie nuttig wordt. Na de installatie is de Logboekgegevens uitgeschakeld. U kunt de functie op het tabblad Algemeen inschakelen wanneer Malwarebytes ondersteuning nodig heeft.

malwarebytes logboekgegevens

Sommige gebruikers maken verbinding via het internet met behulp van een proxyserver. Met Malwarebytes kan een gebruiker een proxyserver instelling configureren om ervoor te zorgen dat Malwarebytes contact kunnen opnemen met hun servers voor updates. De proxyserver instelling is standaard uitgeschakeld en moet alleen worden ingeschakeld als u weet wat u moet configureren.

malwarebytes proxyserver instellingen

Malwarebytes biedt de mogelijkheid om de gebruikerstoegang te configureren. Wanneer deze premium functie is ingeschakeld, kan een beheerder specifieke Malwarebytes instellingen beperken met een wachtwoord. Gebruikerstoegang voorkomt dat onbevoegde gebruikers toegang krijgen tot functies en/of parameters binnen Malwarebytes.

malwarebytes gebruikerstoegang

Als u een beheerder en premium licentiehouder bent, kunt u bèta-applicatie-updates van Malwarebytes ontvangen. Door deze functie in te schakelen kan Malwarebytes bètafuncties, volledige bètaversies en bèta-componentenupdates ontvangen. Wij raden deze functie in geen enkele Windows-productie-instelling aan.

malwarebytes beta updates ontvangen

Aangezien statistieken zeer nuttig zijn bij de preventie en detectie van recente malware, is de functie Gebruiks- en dreigingsstatistieken standaard ingeschakeld. Malwarebytes stuurt anonieme informatie van uw PC naar hun servers voor verdere analyse. Klik op de privacy policy knop in het tabblad Applicaties voor meer details over wat en hoe Malwarebytes deze informatie en statistieken verzamelt.

malwarebytes gebruiks en dreigingsstatistieken

Malwarebytes beschermingsinstellingen

Op het tabblad Beveiliging staat een lijst met functies die betrekking hebben op de manier waarop Malwarebytes uw systeem moeten beschermen. U kunt specifieke modules in- of uitschakelen en beveiligde toepassingen beheren via het tabblad Beveiliging.

Alle Real-time Protection functies zijn alleen beschikbaar voor premium licenties. Web Protection is een functie die elke aanvraag van uw PC naar het internet scant voor een verbinding met een kwaadaardig IP-adres of webserver. Als er een kwaadaardige poging wordt gedaan, wordt de verbinding geweigerd en zullen Malwarebytes de gebruiker waarschuwen voor de geblokkeerde verbinding.

Programma’s die verbinding maken met het internet zijn gevoelig voor aanvallen, vooral wanneer deze programma’s niet up-to-date worden gehouden. Als de software niet up-to-date wordt gehouden, wordt de softwaretoepassing kwetsbaar voor misbruik. Malwarebytes biedt een exclusieve functie voor premium licenties die deze kwetsbare applicaties beschermen tegen exploits. De Beschermde toepassingen beheren toont een lijst met softwaretoepassingen die op de pc zijn geïnstalleerd en hoe de toepassing is beveiligd.

beschermde toepassingen beheren malwarebytes

De Malware Protection module is standaard ingeschakeld en moet dat blijven totdat u besluit deze uit te schakelen. Het is niet nodig om Malware Protection uit te schakelen. Als u de functie inschakelt, geldt dit ook voor de andere eersteklas Malwarebytes functie, Ransomware bescherming.

Begin 2016 was de Ransomware beschermings module een apart programma Malwarebytes genaamd Malwarebytes Anti-Ransomware. Deze functie is nu opgenomen in Malwarebytes en standaard ingeschakeld.

Een meer geavanceerde optie is de optie Scannen naar rootkits, deze is standaard uitgeschakeld omdat het de hoeveelheid tijd die nodig is om een malware scan succesvol uit te voeren kan verlengen. De term rootkit verwijst naar een softwaretoepassing van het type malware die is gebouwd om aan te sluiten op de functies van het besturingssysteem en de aanwezigheid van deze of andere malware te verbergen voor het besturingssysteem.

malwarebytes scannen naar rootkits

Malwarebytes kunnen overal malware detecteren, zelfs in archieven (zip-bestanden, RAR-bestanden, 7zip-bestanden, iso-bestanden). Schakel de scan binnen een archief in of uit met de aan/uit-schakelaar op het tabblad Beveiliging.

Wat ik leuk vind aan Malwarebytes is de proactieve detectie van Potentieel Ongewenste Programma’s. Malwarebytes is zeer actief in de strijd tegen PC- en System Optimizer-software die beweren uw PC op te schonen en vragen om geld om eenvoudige opschoontaken uit te voeren. Er is niets mis met software die een licentie nodig heeft om een aantal premium functies in te schakelen, maar de Potentially Unwanted Programs die Malwarebytes scant zijn degenen die taken uitvoeren die kunnen worden gedaan met gratis software, maar vragen om een kostbaar abonnement in plaats daarvan.

Om de standaard ingeschakelde PUP-bescherming uit te schakelen, gebruikt u het lijstvak op het tabblad Beveiliging om PUP-bescherming uit te schakelen. Van malware is bekend dat deze de PC binnenkomt die gebundeld is met andere software die u van het internet hebt gedownload, om te voorkomen dat legitieme software PUM uitvoert Malwarebytes biedt bescherming tegen mogelijk ongewenste wijzigingen. PUM is een set geavanceerde monitoren die elke wijziging van het systeem op verdacht gedrag monitoren.

malwarebytes pup bescherming

Houd Malwarebytes bijgewerkt, Malwarebytes zal automatisch controleren op updates om het uur. Als u het interval van 1 uur wilt wijzigen, kunt u het bereik van het tabblad Beveiliging wijzigen. Malwarebytes zal de gebruiker standaard informeren als Malwarebytes geen updates hebben ontvangen in de laatste 24 uur.

Om Malwarebytes bijgewerkt te houden moet u Malwarebytes draaiende houden, zelfs na een reboot. Zorg ervoor dat op het tabblad Beveiliging Malwarebytes starten bij het opstarten van Windows is ingeschakeld. Om Malwarebytes niet uit te voeren na een reboot, schakelt u de schakelaar Opstarten van Windows uit.

malwarebytes opstarten van windows

Malwarebytes scan planner

Op het tabblad Scan planner vindt u een standaard Normaal scan schema. Bewerk de Normale scan door op het selectievakje en de knop Bewerken te klikken. Premium gebruikers van Malwarebytes kunnen ook geplande aangepaste scan(s) aan Malwarebytes toevoegen.

malwarebytes scanplanner

Om een aangepaste geplande scan toe te voegen biedt Malwarebytes de knop Scan plannen, van daaruit kunt u een geplande taak toevoegen, gedefinieerd door een bedreigingsscan, aangepaste scan of een quickscan. Stel de frequentie en de herhaling in en als u wilt controleren op updates van Malwarebytes voor de geplande scan. Malwarebytes geplande scans zijn zeer aanpasbaar.

malwarebytes aangepaste scan

Malwarebytes acceptatielijst

Het wordt aanbevolen om Malwarebytes te configureren voor uw specifieke omgeving. Het kan zijn dat u door dit te doen een bestand, map, website, een complete applicatie of misschien een eerder gedetecteerde exploit van detectie moet uitsluiten? We weten het niet, maar alles wat een gebruiker wil uitsluiten van malware detectie en bescherming kan worden opgeschort met behulp van de instelling toevoegen op het tabblad Acceptatielijst.

malwarebytes acceptatielijst

Malwarebytes mijn account

Mijn account, dit is waar Malwarebytes de licentie informatie van de gebruiker laat zien. Handig als u de vervaldatum van uw Malwarebytes wilt zien, die licentiestatus en de editie die de gebruiker op zijn pc draait. Het tabblad Mijn Account bevat alle informatie om Malwarebytes te upgraden of te downgraden.

malwarebytes mijn account gegevens

Malwarebytes info

Op het tabblad Info vindt u meer informatie over Malwarebytes, hun supportforums, informatie/tutorials en een link naar de eindgebruikers licentie overeenkomst.

Malwarebytes downloaden

Is er iets dat u wilt weten over Malwarebytes? Gebruik dan de onderstaande commentaar veld en laat uw bericht achter. Ik help u graag verder.

info over malwarebytes

Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂
2 REACTIES
  1. Malwarebytes is absoluut één van de beste programma’s die ik gebruikt om mijn computer te beschermen. In het verleden heb ik antivirus software gebruikt van de bekende bedrijven Norton, Avast, Avira maar die lieten vaak wat door, met Malwarebytes al jaren geen enkel probleem.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!