Alles wat u wilt weten over Malwarebytes antivirus software

Stefan
Alles wat u wilt weten over Malwarebytes (Uitgebreide informatie)

Malwarebytes is een geweldige tool die je computer beschermt tegen schadelijke software. Het is gemaakt door een bedrijf genaamd Malwarebytes, dat is opgericht in Californië in 2006.

Je kunt Malwarebytes naast je normale antivirusprogramma gebruiken om extra bescherming te bieden. Het is als een extra laagje beveiliging om ervoor te zorgen dat je computer veilig blijft.

Wat Malwarebytes zo bijzonder maakt, is dat het niet alleen virussen kan tegenhouden, maar ook andere soorten schadelijke software zoals ransomware, adware en zelfs aanvallen op websites. Het beschermt ook tegen zwakke plekken in belangrijke programma’s die cybercriminelen kunnen misbruiken.

In dit artikel zal ik je laten zien hoe je Malwarebytes kunt downloaden en gebruiken. Het is beschikbaar voor verschillende soorten apparaten, zoals Windows-computers, Macs, iPhones en Android-telefoons. Dus ongeacht welk apparaat je gebruikt, je kunt jezelf beschermen tegen schadelijke software met Malwarebytes.

malwarebytes logo

Informatie over Malwarebytes

Malwarebytes downloaden en installeren

De installatie van Malwarebytes is sinds versie 3.0 aanzienlijk vereenvoudigd. Met slechts één klik kan je Malwarebytes op je computer installeren. Als je wat meer controle wilt over de installatie, zijn er nog steeds geavanceerde instellingen beschikbaar.

Hier zijn de stappen om Malwarebytes op je computer te krijgen:

 1. Klik op de onderstaande directe link om Malwarebytes te downloaden: Download Malwarebytes gratis. 
 2. Malwarebytes is gratis te gebruiken voor een periode van 14 dagen om malware te detecteren en te verwijderen.
 3. Nadat je het bestand hebt gedownload via de bovenstaande link, open je het.
 4. Je zult een melding zien waarin je wordt gevraagd of je Malwarebytes toestemming wilt geven om wijzigingen op je computer aan te brengen. Klik op “Ja” om door te gaan.
 5. Kies je gewenste taal uit de lijst en klik op “OK”. Malwarebytes is beschikbaar in verschillende talen, waaronder Arabisch, Engels, Frans, Duits, Spaans en nog veel meer.
 6. Selecteer of je Malwarebytes wilt installeren voor persoonlijk gebruik of op een werkcomputer.

Volg eenvoudigweg deze stappen en je hebt Malwarebytes binnen de kortste keren geïnstalleerd en klaar om je computer te beschermen tegen malware en andere bedreigingen.

malwarebytes persoonlijk of werkcomputer

Klik op de knop ‘Akkoord’ om akkoord te gaan met de eindgebruikerslicentieovereenkomst en de standaard installatielocaties. Klik vervolgens op ‘Installeren’ om het installatieproces te starten. Malwarebytes zal automatisch een snelkoppeling op je Windows-bureaublad maken voor gemakkelijke toegang. Als je specifieke installatie-instellingen wilt aanpassen, klik dan op de knop ‘Geavanceerde opties’.

In het gedeelte ‘Geavanceerde installatie-opties’ heb je de mogelijkheid om de installatiemap te wijzigen of de extra snelkoppeling uit te schakelen. Hier kun je ook de meest recente wijzigingen (changelog) van Malwarebytes bekijken. Nadat je eventuele aanpassingen hebt gemaakt, klik je opnieuw op de knop ‘Akkoord’ en vervolgens op ‘Installeren’ om het installatieproces te voltooien.

malwarebytes installeren

Malwarebytes is aan het installeren op uw computer, wacht tot het installatieproces is voltooid.

malwarebytes bezig met installeren

Klik op de knop ‘Voltooien’ om het instellen van Malwarebytes af te ronden. Zoek vervolgens de snelkoppeling van Malwarebytes op je bureaublad en start Malwarebytes voor de eerste keer.

malwarebytes aan de slag

Klik op de Aan de slag knop om te beginnen.

malwarebytes premium activeren

Je hebt verschillende opties:

 • Je kunt ervoor kiezen om direct een licentie te kopen.
 • Als je al een licentie hebt gekocht, kun je deze activeren.
 • Als je de licentie later wilt activeren, kun je ervoor kiezen om de 14 dagen gratis testversie te gebruiken. Klik op de tekst ‘Misschien later’.

malwarebytes free openen

Voer je e-mailadres in als je nieuws over cyberbeveiliging van Malwarebytes wilt ontvangen. Het is een goede aanbeveling omdat het vaak nuttige informatie biedt, hoewel enige technische interesse en kennis handig kunnen zijn. Klik vervolgens op ‘Open Malwarebytes Free’ om door te gaan.

Het is belangrijk op te merken dat Malwarebytes beschikbaar is in zowel een gratis als een premium 14-daagse evaluatieversie van het programma. Na de installatie wordt de premium proefversie automatisch geactiveerd op je pc. De premium licentie is tijdelijk gratis beschikbaar. Na 14 dagen keert de licentie automatisch terug naar de gratis versie als je besluit om de Malwarebytes-functies niet te upgraden.

Malwarebytes premium functies

De premiumversie of de 14-daagse proeflicentie van Malwarebytes biedt krachtige beveiligingsfuncties voor je computer:

 1. Real-time Bescherming: Malwarebytes biedt continue bescherming tegen een breed scala aan bedreigingen, waaronder adware, malware, potentieel ongewenste programma’s (PUPs), virussen en ransomware. Het detecteert en stopt infecties voordat schadelijke software zelfs maar de kans krijgt om op je computer uitgevoerd te worden.
 2. Anti Exploit Bescherming: Deze functie is bijzonder opmerkelijk omdat het kwetsbare, verouderde software beschermt die op je pc is geïnstalleerd tegen de nieuwste beveiligingslekken. Malwarebytes detecteert pogingen om deze kwetsbaarheden uit te buiten en voorkomt dat ze schade kunnen aanrichten. Dit is vooral handig als je per ongeluk een gehackte of geïnfecteerde website bezoekt die probeert je browser te misbruiken.
 3. Anti Ransomware: Ransomware is tegenwoordig een ernstige bedreiging, maar Malwarebytes beschermt je pc tegen deze aanvallen voordat ransomware je bestanden kan versleutelen en losgeld eist. Bovendien heeft Malwarebytes ondersteuning om je te helpen in het geval van een ransomware-infectie.
 4. Bescherming tegen Kwaadaardige Websites: Malwarebytes houdt voortdurend een bijgewerkte lijst bij van gevaarlijke domeinen en IP-adressen. Hierdoor wordt je browser beschermd tegen verdachte websites die malware kunnen verspreiden. Deze functie helpt je computer te beschermen tegen virusinfecties terwijl je online surft.

Kortom, de premiumversie van Malwarebytes biedt uitgebreide bescherming tegen een breed scala aan bedreigingen, en het is een waardevolle aanvulling op je beveiligingsarsenaal om je computer te beschermen tegen malware en andere cyberdreigingen.

Malwarebytes gratis functies

Malwarebytes beschikt over krachtige beveiligingsfuncties om je computer te beschermen:

 1. Anti Malware en Anti Spyware Engine: Malwarebytes maakt gebruik van geavanceerde detectie-algoritmen om zowel malware als spyware op te sporen en te verwijderen. Dit omvat verschillende soorten schadelijke software, waaronder virussen, trojans en spyware die je privacy kunnen schenden.
 2. Anti Rootkit: Rootkits zijn bijzonder geavanceerde vormen van malware die diep in het systeem kunnen doordringen en zich verbergen. Malwarebytes is in staat om deze rootkits te identificeren en te verwijderen, waardoor je computer wordt beschermd tegen deze geavanceerde bedreigingen. Daarnaast kan Malwarebytes beschadigde systeemcomponenten herstellen die door rootkits zijn aangetast.

Download Malwarebytes

Hoe gebruikt u Malwarebytes

Malwarebytes maakt het gemakkelijk om je computer te scannen en malware automatisch te verwijderen met een duidelijke en opvallende “Start Scan”-knop. Deze knop start een scan van je computer om schadelijke software te detecteren en te verwijderen.

In dit artikel zal ik de verschillende opties en instellingen van Malwarebytes bespreken. Er zijn tal van aanpassingsmogelijkheden beschikbaar in Malwarebytes, waarmee je het programma kunt configureren om optimaal te presteren op jouw pc. Houd er rekening mee dat de opties en instellingen die ik zal bespreken, aanbevelingen zijn en mogelijk niet allemaal van toepassing zijn op jouw specifieke behoeften. Het is belangrijk om Malwarebytes in te stellen op basis van wat het beste past bij jouw persoonlijke vereisten met behulp van de verstrekte informatie.

Malwarebytes scanplanner

Het tabblad “Scanplanner” biedt je de mogelijkheid om aangepaste scanschema’s aan Malwarebytes toe te voegen. Hier kun je specifiek instellen welk type scan je wilt uitvoeren, hoe vaak deze moet worden herhaald, de begin- en einddatum van het schema, enzovoort. Dit stelt je in staat om je scans te plannen op basis van jouw voorkeuren en behoeften. Je kunt deze geplande scans aanpassen en configureren op het “Scanplanner”-tabblad. Hierdoor kun je de beveiliging van je computer nog verder optimaliseren en ervoor zorgen dat deze regelmatig wordt gecontroleerd op mogelijke bedreigingen.

malwarebytes scanplanner

Malwarebytes Quarantaine

Op het tabblad “Quarantaine” vind je een overzicht van alle malware die Malwarebytes heeft gedetecteerd en vervolgens in een veilige quarantaine heeft geplaatst voor nader onderzoek. De samenvatting op dit tabblad bevat een lijst van de gedetecteerde malware.

Als Malwarebytes echter een bestand heeft gedetecteerd en in quarantaine heeft geplaatst, maar je wilt dit bestand of de map herstellen, kun je dat doen vanaf dit tabblad. Selecteer eenvoudig de items die je wilt herstellen en klik op de knop “Herstellen”. Hiermee worden de gegevens teruggezet naar hun oorspronkelijke bestandslocatie, zodat je eventuele onbedoelde quarantaine-acties ongedaan kunt maken. Dit kan handig zijn als Malwarebytes ten onrechte een legitiem bestand als malware heeft aangemerkt.

malwarebytes quarantine

Malwarebytes historie

Het tabblad “Geschiedenis” biedt gebruikers inzicht in eerdere gebeurtenissen die Malwarebytes hebben geactiveerd. Deze gebeurtenissen kunnen onder andere geblokkeerde malware, verwijderde malware, geblokkeerde gebeurtenissen, geblokkeerde websites en uitgevoerde scans omvatten. De geschiedenis wordt hier opgeslagen en bijgehouden, zodat je een overzicht hebt van wat Malwarebytes heeft gedaan en welke bedreigingen het heeft gedetecteerd en behandeld. Dit kan helpen bij het begrijpen van de beveiligingsactiviteit op je computer en het biedt waardevolle informatie over de effectiviteit van Malwarebytes.

malwarebytes detectiehistorie

Malwarebytes applicatie instellingen

Het tabblad “Instellingen” biedt tal van opties, en ik zal ze allemaal uitleggen. Toch is het belangrijk om te benadrukken dat Malwarebytes een gebruiksvriendelijke interface heeft, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is, zelfs voor mensen met weinig ervaring op het gebied van pc-gebruik. Hoewel er geavanceerde functies zijn, hoef je ze niet noodzakelijk te kennen of te gebruiken om je computer te beschermen tegen malware.

Hier zijn enkele van de instellingen die je kunt aanpassen op het tabblad “Instellingen”:

 1. Applicatiecomponent Updates: Je kunt kiezen of je wilt dat Malwarebytes automatisch applicatiecomponentupdates downloadt en installeert. Ook kun je ervoor kiezen om meldingen te ontvangen wanneer er een volledige versie-update beschikbaar is. Handmatig zoeken naar updates is ook mogelijk door op de knop “Applicatie-updates installeren” te klikken.
 2. Meldingen: Malwarebytes geeft standaard meldingen weer in het Windows systeemvak. Je kunt ervoor kiezen om deze meldingen uit te schakelen met de aan/uit-schakelaars. Als je wilt, kun je de tijd instellen voor hoelang de meldingen zichtbaar blijven op het tabblad “Instellingen”.
 3. Real-time Beveiliging: Real-time beveiliging is een functie die beschikbaar is voor premium- of proeflicentiegebruikers. Als deze functie is uitgeschakeld, zal Malwarebytes een melding weergeven. Je kunt ervoor kiezen om deze informatie wel of niet te tonen. Houd er rekening mee dat real-time beveiliging een minimale invloed heeft op de prestaties van je computer.
 4. Impact van Scans op Systeemprestaties: Deze instelling stelt je in staat om de prioriteit van handmatige scans aan te passen of te verlagen. Dit heeft alleen invloed op aangepaste scans die door de gebruiker worden uitgevoerd.

In essentie kun je met de instellingen in Malwarebytes de werking van het programma aanpassen aan jouw behoeften en voorkeuren, maar zelfs als je geen diepgaande kennis hebt, kun je nog steeds profiteren van de bescherming die Malwarebytes biedt. Het is ontworpen om effectief en gemakkelijk te gebruiken te zijn.

malwarebytes instellingen

Malwarebytes biedt de mogelijkheid om individuele bestanden of mappen te scannen. Om snel een scan uit te voeren voor een specifiek bestand of een map, klik je met de rechtermuisknop op het bestand of de map en selecteer je “Scannen met Malwarebytes” in het contextmenu. Als je de optie “Scannen met Malwarebytes” uit het contextmenu van Windows wilt verwijderen, kun je de aan/uit-schakelaar op het tabblad “Algemeen” uitschakelen.

Malwarebytes heeft een uitstekend ondersteuningsteam beschikbaar. Met een premium licentie kun je contact met hen opnemen in geval van problemen met betrekking tot Malwarebytes. Het ondersteuningsteam van Malwarebytes kan mogelijk extra gegevens nodig hebben om het probleem te identificeren en op te lossen. De functie “Logboekgegevens” kan hierbij van pas komen. Na de installatie is de “Logboekgegevens” standaard uitgeschakeld. Je kunt deze functie inschakelen op het tabblad “Algemeen” wanneer Malwarebytes-ondersteuning dit vereist. Hierdoor kun je de benodigde informatie verzamelen en delen om snel en effectief assistentie te krijgen bij eventuele problemen.

malwarebytes logboekgegevens

Voor gebruikers die via het internet verbinding maken met behulp van een proxyserver, biedt Malwarebytes de mogelijkheid om proxyserverinstellingen te configureren. Hiermee kan Malwarebytes contact maken met hun servers voor updates en andere functies. Het is echter belangrijk op te merken dat deze proxyserverinstelling standaard is uitgeschakeld en alleen moet worden ingeschakeld als je begrijpt hoe je deze moet configureren. Het aanpassen van proxyserverinstellingen kan complex zijn en vereist specifieke kennis van de proxyconfiguratie. Het is dus raadzaam om dit alleen te doen als je bekend bent met proxyserverconfiguratie of als je technische ondersteuning hebt om je te begeleiden bij het instellen van de juiste proxyparameters.

malwarebytes proxyserver instellingen

Malwarebytes biedt een premium functie genaamd “Gebruikerstoegang”, waarmee beheerders specifieke instellingen in Malwarebytes kunnen beperken met een wachtwoord. Dit is handig voor beheerders die willen voorkomen dat onbevoegde gebruikers toegang krijgen tot bepaalde functies of instellingen binnen Malwarebytes.

Met Gebruikerstoegang kunnen beheerders de beveiliging en configuratie van Malwarebytes beter beheren en controleren door toegangsrechten te beheren en te beperken. Dit helpt bij het waarborgen van de integriteit van de beveiligingsinstellingen van Malwarebytes en voorkomt ongeautoriseerde wijzigingen of uitschakeling van belangrijke beveiligingsfuncties.

malwarebytes gebruikerstoegang

Als je een beheerder en een premium licentiehouder bent, heb je de mogelijkheid om bèta-applicatie-updates van Malwarebytes te ontvangen. Door deze functie in te schakelen, kun je toegang krijgen tot bètafuncties, volledige bètaversies en bètacomponentupdates van Malwarebytes.

Het is echter belangrijk op te merken dat het sterk wordt afgeraden om bèta-updates in te schakelen in een productie-omgeving van Windows. Bètaversies bevatten vaak nieuwe, experimentele functies die nog niet volledig zijn getest en kunnen instabiliteit of onverwachte problemen veroorzaken.

Het is raadzaam om bèta-updates alleen te gebruiken in een test- of ontwikkelomgeving waar de impact op de productiviteit en beveiliging van het systeem minder kritiek is. In een productieomgeving is het meestal veiliger om te wachten tot de stabiele, officiële versies van de software worden uitgebracht voordat je ze installeert.

malwarebytes beta updates ontvangen

Malwarebytes heeft de functie “Gebruiks- en dreigingsstatistieken” standaard ingeschakeld. Deze functie verzamelt anonieme informatie van je pc en stuurt deze naar de servers van Malwarebytes voor analyse. Het verzamelen van statistieken is zeer nuttig voor het voorkomen en detecteren van recente malwarebedreigingen.

Als je meer gedetailleerde informatie wilt over wat voor soort gegevens Malwarebytes verzamelt en hoe ze deze informatie gebruiken, kun je op de knop “Privacybeleid” klikken op het tabblad “Applicaties”. Het privacybeleid biedt inzicht in welke gegevens worden verzameld, hoe ze worden gebruikt en welke maatregelen er worden genomen om de privacy en beveiliging van gebruikers te waarborgen. Het is altijd een goed idee om het privacybeleid van een programma te raadplegen om te begrijpen hoe je gegevens worden verwerkt en gebruikt.

malwarebytes gebruiks en dreigingsstatistieken

Malwarebytes beschermingsinstellingen

Op het tabblad “Beveiliging” vind je een lijst met functies die betrekking hebben op hoe Malwarebytes je systeem beschermt. Hier kun je specifieke beveiligingsmodules in- of uitschakelen en beheren welke toepassingen als veilig worden beschouwd.

Het is belangrijk op te merken dat alle functies voor real-time bescherming alleen beschikbaar zijn voor premium licenties van Malwarebytes. Een van deze functies is “Web Protection,” die elke aanvraag van je pc naar het internet scant om te controleren of er een verbinding wordt gemaakt met een kwaadaardig IP-adres of een schadelijke webserver. Als er een kwaadaardige poging wordt gedetecteerd, zal Malwarebytes de verbinding blokkeren en de gebruiker waarschuwen voor de geblokkeerde verbinding.

Programma’s die verbinding maken met het internet zijn gevoelig voor aanvallen, vooral als deze programma’s niet regelmatig worden bijgewerkt. Als software niet up-to-date wordt gehouden, kan deze kwetsbaar worden voor misbruik door aanvallers. Malwarebytes biedt een exclusieve functie voor premium licenties genaamd “Beschermde toepassingen beheren,” waarmee je kwetsbare toepassingen kunt beschermen tegen exploits. Deze functie toont een lijst van geïnstalleerde softwaretoepassingen op je pc en hoe de toepassingen worden beveiligd.

Met deze beveiligingsfuncties kun je ervoor zorgen dat je systeem goed wordt beschermd tegen malware, aanvallen en kwetsbaarheden in softwaretoepassingen.

beschermde toepassingen beheren malwarebytes

De “Malware Protection”-module in Malwarebytes is standaard ingeschakeld en het is over het algemeen raadzaam om deze ingeschakeld te houden, tenzij je specifieke redenen hebt om deze uit te schakelen. Het is meestal niet nodig om de Malware Protection uit te schakelen. Bovendien geldt dat als je deze functie inschakelt, dit ook van toepassing is op de andere premium functie van Malwarebytes, namelijk “Ransomware Protection.”

In het verleden, rond het begin van 2016, was de “Ransomware Protection”-module een apart programma genaamd “Malwarebytes Anti-Ransomware.” Deze functie is nu geïntegreerd in Malwarebytes en standaard ingeschakeld.

Een meer geavanceerde optie is de mogelijkheid om te scannen naar rootkits. Deze optie is standaard uitgeschakeld omdat het de hoeveelheid tijd die nodig is om een malware-scan uit te voeren kan verlengen. Een “rootkit” is een type malware dat is ontworpen om zich diep in het besturingssysteem te nestelen en de aanwezigheid van deze of andere malware te verbergen voor het besturingssysteem. Het inschakelen van de “Scannen naar rootkits”-optie kan nuttig zijn als je vermoedt dat je systeem mogelijk is geïnfecteerd met dit soort geavanceerde malware.

malwarebytes scannen naar rootkits

Malwarebytes heeft de mogelijkheid om malware te detecteren, zelfs als deze zich in gearchiveerde bestanden bevindt, zoals zip-bestanden, RAR-bestanden, 7zip-bestanden en iso-bestanden. Je kunt de optie om te scannen binnen archieven in- of uitschakelen via de aan/uit-schakelaar op het tabblad “Beveiliging.”

Wat betreft de proactieve detectie van Potentieel Ongewenste Programma’s (PUPs), dit is een van de sterke punten van Malwarebytes. Malwarebytes is actief betrokken bij het identificeren en blokkeren van PUPs. PUPs zijn programma’s die beweren je pc op te schonen of te optimaliseren en vaak geld vragen voor eenvoudige schoonmaakacties. Malwarebytes richt zich op PUPs die taken uitvoeren die ook kunnen worden uitgevoerd met gratis software, maar die in plaats daarvan een dure abonnement vereisen.

Als je de standaard ingeschakelde PUP-bescherming wilt uitschakelen, kun je het selectievakje op het tabblad “Beveiliging” gebruiken om PUP-bescherming uit te schakelen. Het is belangrijk om op te merken dat malware soms wordt gebundeld met andere software die je van internet hebt gedownload. Om te voorkomen dat legitieme software onbedoelde wijzigingen aanbrengt, biedt Malwarebytes bescherming tegen mogelijk ongewenste wijzigingen (PUM). PUM is een set geavanceerde monitors die elke systeemwijziging volgen en verdacht gedrag opsporen. Dit helpt bij het beschermen van je systeem tegen ongewenste wijzigingen en mogelijke malware-infecties.

malwarebytes pup bescherming

Het is van groot belang om Malwarebytes up-to-date te houden. Malwarebytes controleert automatisch elke uur op updates. Als je de update-interval wilt wijzigen, kun je de instellingen aanpassen op het tabblad “Beveiliging.” Standaard zal Malwarebytes je informeren als er gedurende de laatste 24 uur geen updates zijn ontvangen.

Om Malwarebytes up-to-date te houden, is het essentieel om Malwarebytes actief te houden, zelfs na het opnieuw opstarten van je computer. Zorg ervoor dat de optie “Malwarebytes starten bij het opstarten van Windows” is ingeschakeld op het tabblad “Beveiliging.” Hiermee wordt Malwarebytes automatisch opgestart wanneer je Windows opstart, waardoor je continue bescherming hebt.

Als je echter wilt voorkomen dat Malwarebytes automatisch wordt gestart na een herstart, kun je de optie “Opstarten van Windows” uitschakelen. Het is echter aanbevolen om Malwarebytes actief te houden om continue bescherming te behouden tegen malwarebedreigingen.

malwarebytes opstarten van windows

Malwarebytes scan planner

Op het tabblad “Scanplanner” vind je een standaard “Normaal scan schema.” Je kunt dit schema bewerken door het selectievakje naast de scan te markeren en vervolgens op de knop “Bewerken” te klikken. Premium gebruikers van Malwarebytes hebben ook de mogelijkheid om aangepaste geplande scans toe te voegen aan Malwarebytes. Hiermee kun je de scans aanpassen aan je specifieke behoeften en schema.

malwarebytes scanplanner

Om een aangepaste geplande scan toe te voegen, kun je gebruikmaken van de “Scan plannen”-knop in Malwarebytes. Van daaruit kun je een geplande taak toevoegen, die je kunt definiëren als een bedreigingsscan, aangepaste scan of een snelle scan. Je hebt de mogelijkheid om de frequentie en herhaling van de geplande scan in te stellen, evenals of je wilt controleren op updates van Malwarebytes voordat de scan wordt uitgevoerd. Malwarebytes biedt veel aanpassingsmogelijkheden voor geplande scans, zodat je de beveiliging van je systeem kunt afstemmen op je specifieke behoeften.

malwarebytes aangepaste scan

Malwarebytes acceptatielijst

Het is sterk aanbevolen om Malwarebytes te configureren op basis van je specifieke behoeften en omgeving. Soms moet je bepaalde bestanden, mappen, websites, volledige applicaties of eerder gedetecteerde exploits uitsluiten van detectie en bescherming. Dit kan nodig zijn om legitieme software of specifieke configuraties toe te staan zonder onderbrekingen door de beveiligingssoftware.

Je kunt items uitsluiten van detectie en bescherming door de “Instelling toevoegen” optie te gebruiken op het tabblad “Acceptatielijst” in Malwarebytes. Hiermee kun je specifieke items markeren als veilig, zodat Malwarebytes ze niet als potentiële bedreigingen zal beschouwen.

Het is belangrijk om deze uitsluitingen met zorg te beheren, omdat het uitsluiten van verkeerde items de beveiliging van je systeem in gevaar kan brengen. Zorg ervoor dat je alleen items uitsluit die je zeker weet dat ze veilig zijn en geen risico vormen voor je systeem. Het configureren van uitsluitingen is een nuttige aanvulling op de beveiligingsinstellingen van Malwarebytes, maar moet met de nodige voorzichtigheid worden gedaan.

malwarebytes acceptatielijst

Malwarebytes mijn account

Het tabblad “Mijn Account” in Malwarebytes is waar je je licentie-informatie kunt bekijken. Het is handig als je de vervaldatum van je Malwarebytes-licentie wilt controleren, de licentiestatus wilt bekijken en wilt weten welke editie van Malwarebytes je op je pc gebruikt. Dit tabblad biedt ook opties om Malwarebytes te upgraden of te downgraden, afhankelijk van je behoeften en licentie.

Kortom, het tabblad “Mijn Account” is de plaats waar je de belangrijkste informatie over je Malwarebytes-licentie kunt vinden en beheren. Het stelt je in staat om je beveiligingssoftware up-to-date te houden en eventuele wijzigingen in je licentie uit te voeren.

malwarebytes mijn account gegevens

Malwarebytes info

Het tabblad “Info” in Malwarebytes biedt je meer informatie over Malwarebytes als bedrijf. Hier kun je toegang krijgen tot hun supportforums, extra informatie en tutorials lezen, en de eindgebruikers licentieovereenkomst bekijken.

Als je overweegt om Malwarebytes te downloaden of als je vragen hebt over Malwarebytes, kun je gebruikmaken van het commentaarveld om je vragen te stellen of hulp te vragen. Ik sta klaar om je te assisteren en je vragen te beantwoorden over Malwarebytes of andere onderwerpen.

info over malwarebytes

Ik hoop je hiermee geinformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Total
0
Shares
0 Share
0 Tweet
0 Pin it
0 Share
0 Share

Geholpen? Help ook andere mensen.
Deel dit artikel op een website, forum of via social media.
4 reacties
 1. Malwarebytes is absoluut één van de beste programma’s die ik gebruikt om mijn computer te beschermen. In het verleden heb ik antivirus software gebruikt van de bekende bedrijven Norton, Avast, Avira maar die lieten vaak wat door, met Malwarebytes al jaren geen enkel probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen