Malwarebytes voor Mac Review en Download

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Malwarebytes voor Mac is net als voor de Windows versie een compleet beveiliging pakket geworden. Malwarebytes biedt niet alleen bescherming zoals een antivirus pakket dat biedt, maar ook beschermingen tegen ongewenste programma’s, ongewenste advertenties en zelfs ransomware. Er bestaat ook ransomware voor Mac computers.

Antimalware zoals Malwarebytes dit aanbiedt is alles omvattend, en juist daarom heeft Malwarebytes het nieuwe product Malwarebytes voor Mac geïntroduceerd.

Malwarebytes voor Mac Review

Malwarebytes voor Mac heeft nu een realtime beschermingsmodule. Deze module beschermd uw Mac tijdens het werken op de Mac zonder interactie van de gebruiker. Bij Malwarebytes Antimalware gratis voor Mac dient er handmatig een scan gestart te worden om malware te bestrijden op uw Mac.

Dit geldt niet voor Malwarebytes voor Mac premium. Uw Mac is met de premium – betaalde versie – nu ten alle tijdens beschermd tegen adware, ongewenste software, ransomware, maar ook kwaadaardige websites die malware verspreiden.

De meeste antivirusprogramma’s bevatten de mogelijkheid om uw hele Mac te scannen op malware. Velen bieden ook een snelle scan aan die alleen naar actieve malware en naar malware-sporen op bekende locaties zoekt.

Een volledige scan is echter tegengesteld aan de Malwarebytes-filosofie. Het denken van de onderneming gaat als volgt: Als u echt een infectie heeft, ziet de snelle scan erop toe dat er een probleem is en het ook direct wordt oplost.

Download Malwarebytes voor Mac

Malwarebytes voor Mac scan snelheid

In onze test is Malwarebytes voor Mac snel in het scannen van malware op een Mac. We klokten Malwarebytes voor Mac op 1 minuut en 16 seconden op een Macbook Pro 2 GHz Intel Core i7 met 8GB DDR3 geheugen. Dit is relatief snel vergeleken met traditionele antivirus software voor Mac.

Malwarebytes voor Mac uiterlijk

Malwarebytes voor Mac

Het uiterlijk van Malwarebytes voor Mac is simpel en biedt iedere gebruiker de mogelijkheid om een simpel een scan te starten en in een overzicht te zien of malware is gevonden. De taal van Malwarebytes wordt automatisch aangepast aan de taalinstellingen van uw Mac. Als de standaard taal van macOS is ingesteld op Nederlands dan wordt Malwarebytes weergegeven in de Nederlandse taal.

Standaard krijgt u van Malwarebytes een 14 dagen test licentie om Malwarebytes te testen en kennis te laten maken met het product.

Onder het kopje Dashboard vind u een upgrade en Scan knop. Het zit allemaal simpel in elkaar, en dit is vooral voor Mac gebruikers een vereiste.

Onder het kopje Scanner vind u de Scan knop, en mogelijk resultaten van eerdere malware infecties. Als u wilt zien wat Malwarebytes eerder heeft gevonden op uw Mac klikt u op Detectiehistorie.

Realtimebescherming biedt opties om uw Mac te beschermen tegen malware en app-blokkering. App-blokkering stopt ongewenste software op uw Mac. Ongewenste software is net geen malware, maar bevind zich op een grijsgebied. Denk hierbij aan software die functionaliteit toevoegt aan uw Mac, maar ondertussen ook veel ongewenste advertenties toont die gerelateerd zijn of malware verspreiden. We noemen deze software ook wel PUPs (Potentially Unwanted Programs).

Download Malwarebytes voor Mac

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!