Home PC tips Office Paginanummering starten vanaf specifieke pagina in Microsoft Word

Paginanummering starten vanaf specifieke pagina in Microsoft Word

0
Paginanummering starten vanaf specifieke pagina in Microsoft Word

Als u paginanummering toevoegt in Microsoft Word, dan wordt het paginanummer gestart vanaf de eerste pagina in uw document.

Stel dat uw eerste pagina een omslag is, en de tweede pagina een inhoudsopgave, dan is de paginanummering vanaf de eerste pagina niet wat u zoekt.

Het is in Word mogelijk om de paginanummering te laten beginnen vanaf een andere specifieke pagina dan de eerste.

Paginanummering starten vanaf specifieke pagina in Microsoft Word

Stel dat u in het document wilt beginnen met de paginanummering op pagina drie. Dan plaatst u de muis aan het eind van de tekst op de tweede pagina.

Klik vervolgens in het menu op “Indelingen” en daarna op “Eindemarkeringen”. In de “Sectie-einden” klik op “Volgende pagina”.

Klik nu op de voettekst of koptekst in de derde pagina (in dit voorbeeld) waar u de paginanummers wilt toevoegen.

De “Kop- en voettekst” instellingen worden geopend. Klik vervolgens op de “Aan vorige koppelen” om het gebruik van dezelfde kop- en voettekst voor elke pagina uit te schakelen.

Plaats nu de muis in één van de kop- of voettekst op de pagina waar u de paginanummering vanaf wilt starten. In het menu klik vervolgens op “Paginanummer”, selecteer de gewenste locatie en het gewenste uiterlijk van de paginanummering.

Als u de paginanummering heeft toegevoegd, dan ziet u dat het paginanummer het nummer is van de daadwerkelijke pagina. Dit willen we niet, dus moeten we de paginanummering gaan opmaken.

In het menu klik op “Paginanummer” en daarna op “Opmaak paginanummers”.

Klik nu op de optie “Beginnen bij” en voeg het paginanummer in waarbij de telling moet beginnen. In de meeste gevallen is dit “1”. Klik op OK.

U ziet nu aan de linkerzijde (in dit voorbeeld) dat “Pagina 3” het paginanummer “1” heeft. De paginanummering is dus nu zo aangepast dat de paginanummer telling is begonnen op de derde pagina.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Lees ook deze 5 handige tips voor Microsoft Word. Bedankt voor het lezen!

GEEN REACTIES

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mobiele versie afsluiten