Windows 11 installeren op een oude PC – 2024 update

Stefan
Windows 11 installeren op een oude PC

We zijn al weer een tijdje in 2024 en nog steeds willen mensen weten hoe Windows 11 kan worden geïnstalleerd op een oude pc.

Het installeren van Windows 11 op een oude pc heeft enkele voordelen. Zo kan deze oude pc worden gebruikt als testcomputer en kan er eerst worden geëxperimenteerd met Windows 11. Dit heeft weer als voordeel dat er kan worden getest voordat Windows 11 daadwerkelijk wordt geïnstalleerd op een computer die dagelijks wordt gebruikt.

Lees ook
Windows 11 PC Health Check app is nu beschikbaar

Misschien heeft u alleen een oude pc en wilt u deze voorzien van Windows 11 terwijl deze oude pc eigenlijk niet aan de hardware vereisten voor Windows 11 voldoet. Wat de reden ook is, ik heb dit artikel samengesteld waarmee iedereen Windows 11 kan installeren op elke computer, of deze nu oud is en niet voldoet aan de minimale systeemvereisten. Dit is hoe het werkt.

Windows 11 installeren op een oude PC

Om te beginnen download u het Windows 11 ISO-bestand. De inhoud van dit ISO-bestand hebben we nodig.

windows 11 iso downloaden

Open het Windows 11 ISO-bestand bestand door er met de rechtermuisknop op te klikken en te kiezen voor “Koppelen”. Kopieer daarna alle bestanden en mappen van dit ISO-bestand naar een nieuwe lokale map op uw computer.

Alles kopieren

Bij voorkeur op de C:\ schijf. De naam van de nieuwe map maakt niet uit.

Plakken nieuwe map

Als u alles gekopieerd heeft. Zoek via de taakbalk op “cmd.exe”. Klik met de rechtermuisknop op “Opdrachtprompt” en klik op “Als administrator uitvoeren”.

cmd als admin uitvoeren

Ga nu via het Opdrachtprompt naar de map waar u het ISO-bestand heeft uitgepakt. Specifiek, ga naar de “sources” map.

Type vervolgens en bevestig met ENTER.

setupprep.exe /product server

setupprep product server

Windows server installeren wordt nu gestart. Klik op de link “Wijzigen hoe updates worden gedownload met Setup”.

Wijzigen hoe windows wordt geinstalleerd

Selecteer “Niet nu”. Klik op volgende.

Niet nu

Accepteer de voorwaarden.

vorwaarden accepteren

Kies wat u wilt behouden. Ik raad aan bestanden, instellingen en apps te behouden. U behoudt dan als het ware alles.

bestanden behouden

Windows 11 wordt nu geïnstalleerd op uw oude computer die niet aan de systeemvereisten voldoet.

Windows 11 23H2 installeren op oude PC

U heeft nu met succes Windows 11 geïnstalleerd op een oude pc. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook
Windows 11 installeren vanaf USB (Complete installatie gids)
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

65 reacties
 1. Had 2 jaar plusminus geleden, een dualboot gemaakt. ik eventueel kon terug vallen op windows 10. Mocht het zijn ik geen updates kreeg er van omdat ik windows 11. Op mijn niet ondersteunende pc had geïnstalleerd Enige wat ik gedaan had in Windows 11 voor dat ik het installeerde Was in de map sourcea en appraiserres.dll verwijderen. En ik ontvang nog steeds de updates Waarom moeilijk doen met opdrachtprompt en dergelijke, terwijl dit veel gemakkelijker is

  1. Hallo, er zijn inderdaad meerdere manieren om Windows 11 te installeren op een oude PC. Fijn dat het bij jou nog steeds werkt zoals verwacht.
   Succes!

   1. Dank je wel Stefan, het is toch van de belachelijke van Windows die zoveel systeem eisen stelt. met een nieuw besturingssysteem van hun Over misschien 2 jaar komen ze weer met Windows 12 enz En komen ze weer dat je pc eisen er niet aan voldoet en je weer een nieuwe pc kan kopen Lijkt wel de tijd van toen de eerste pc 264 op de markt kwam En een dag later was die al oud want toen kwam de 265 en niet veel later de Pentium enz Het is dat linux veel problemen geeft met windows software installeren. Oké dan kan je wine van hun downloaden maar dan nog. Kreeg totaal toen niet mijn Corel photoshop geïnstalleerd Heb dat toen ook is uitgeprobeerd Linux mint was niet veel anders dan Windows

 2. Mooie omschrijving en draait als een zonnetje ook alle drivers etc meegekomen. Heel erg bedankt voor voor je inzet en deze geweldige instructie.

 3. Hallo,
  Bij mij loopt altijd alles min of meer anders dan normaal.
  Nadat methode 1 mislukte omdat ik een DVD had gebrand in plaats van een USB stick te gebruiken, heb ik methodes 2 en 3 maar overgeslagen, en ondertussen een nieuwe PC, waar ik Windows 11 wel op heb draaien.
  Totdat ik via het Duitse tijdschrift PC WELT de oplossing vond, ik heb toen met Rufus succesvol een aangepaste USB stick gemaakt.
  Klaar om Windows 11 te installeren was ik niet, omdat de USB stick niet door mijn AM3+ UEFI BIOS werd gevonden.
  Toen heb ik het maar anders gedaan.
  Ik heb eerst Windows 7 Pro geinstalleerd, die ik kon activeren.
  En toen? Toen had ik geen Windows 10 installatie DVD met de juiste Windows 10 versie.
  Volgens Microsoft is Windows 10 versie 2004 noodzakelijk om naar Windows 11 te kunnen upgraden. Ik had wel 2005, zo genoemd omdat ik die in de maand mei van 2020 had gedownload.
  Maar ik dacht, met versie 21H1 gaat het ook.
  Affijn, die DVD in Windows 7 Pro (64 bit) opgestart.
  Na het upgraden naar Windows 10 heb ik de PC opnieuw opgestart, om mogelijke activatie problemen te voorkomen.
  Toen heb ik Windows 10 21H1 geupdate naar versie 22H2, en geklikt op ‘Ik heb geen Licentiecode’.
  Na de installatie van deze update werd Windows 10 Pro automatisch geactiveerd.
  Daarna werd het tijd om de met Rufus gemaakte USB (2.0!) stick met Windows 11 (versie 21H2) vanuit Windows 10 te installeren.
  Ik maakte een klein foutje, want ik had zoeken naar updates aangevinkt.
  Dit vanwege drivers en andere bestanden.
  Nadat Windows 11 geinstalleerd was, begon hij de Update te downloaden, 4 Gb groot, dat was dus blijkbaar versie 22H2 van Windows 11, te downloaden en te installeren.
  Ik weet niet zeker of alles volgens de regels der kunst verliep, maar Windows 11 was geupdate en loopt vlekkeloos.
  Mijn methode heeft de voorkeur boven de normale Rufus methode, omdat alle apps en instellingen van de vorige versies behouden bleven.
  Zelfs de Taakbalk hoef ik niet aan te passen.
  Hoe dan ook, ik ben er blij mee, die AMD3+ (met Phenom II Dual Core CPU) was niet gecontroleerd, er zit geen TPM op, en ook de grafische kaart was al wat oud, een R7 240.
  De prestaties vallen niet tegen!
  Inmiddels wist ik de oude PC te upgraden naar een AMD Radeon R9 270X grafische kaart, die is een stuk sneller dan de R7 240!
  Wat heb ik nu gemaakt? Een Retro multiboot Game PC met Windows 7 32 bit, Windows 10 32 bit, en Windows 11 64 bit. Natuurlijk wel op 3 schijven, waarvan 1 SATA SSD van 500 Gb.
  Niet gek, voor een oud AM3+ moederbord, dat ik al bijna had afgedankt… Maar het werkt, en daar gaat het om. Maar de AM3+ moederborden hebben al UEFI, in een primitieve vorm, maar die moest ikk hebben, omdat op de nieuwere moederborden geen 32 bits Windows meer loopt.
  En er kunnen grote schijven in, groter dan 2 Tb, ook niet onbelangrijk.
  Behalve de FM2+ moederborden, daar kun je nog wel Windows XP 32 bit op draaien, niet dat 32 bits er niet op loopt, maar het kan officieel niet vanwege de 64 bit drivers van het moederbord.
  Hoewel, dat heb ik nog niet getest.
  Dat is me niet gelukt, maar daar heb ik een AM3 PC voor, waar alles vanaf Windows XP op kan draaien, 32 bit en 64 bit. Die moet ik nog aanpassen, ik ben benieuwd of ik Windows 11 er op aan het lopen krijg, met de Rufus Methode kan dat misschien lukken (hoop ik).
  Door alle toestanden moet ik wel mijn Microsoft account upgraden, die ben ik namelijk even kwijtgeraakt. Komt wel goed. Ik draai nu met een lokaal account op mijn computers
  Leuke Game PC om oudere games op te kunnen spelen.
  Het was veel werk, maar ik heb er veel plezier van, op mijn oude dag (ik ben 67).
  Hoewel ik gepensioneerd ben, moet ik wel bezig blijven, ik kan niet zonder mijn 4(!) computer(s).
  Ik zou zeggen ik hoop, dat u dit verhaal leuk vindt!
  Bedankt voor alle informatie!

   1. Dat komt omdat computers een deel van mijn leven zijn, Ze leven door mij, zelfs als ze uit staan.
    Het is voor mij meer dan een hobby. Zonder computer ben ik onthand.
    Ik ben ook geen fan van TPM, omdat het mensen is overkomen, dat hun bestanden door de hardware werden versleuteld, al tijdens de Setup van Windows 11, en dat zonder waarschuwing. Dat lijkt heel mooi, maar je hoeft maar een foutje te maken, en je bent buitengesloten van je eigen bestanden, omdat ze versleuteld zijn! En als je dan geen sleutel hebt, wat dan? Of je raakt je Microsoft account kwijt, dan kun je zelfs de online opgeslagen sleutel niet eens meer bij Microsoft ophalen. Of Windows crasht.
    Een foutje zit in een klein hoekje.
    Daarom, geen TPM 2.0 voor mij.
    Dan heb je een heel groot probleem!
    Daarom zet ik mijn bestanden niet in de directory van mijn Microsoft account, want dan is het risico is te groot, dat het verdwijnt, ik heb dat altijd apart gedaan in een eigen directory. Dat is een beveiliging tegen verdwijning.
    Bovendien kan het het opstarten van Windows erg vertragen, vooral als je er vele duizenden bestanden zoals foto’s of plaatjes in hebt staan.
    Valt bij een NVME SSD wel mee allemaal, die is meestal snel.genoeg, echter, je zal maar met een harde schijf moeten werken… dan piep je wel anders.
    Ook heb ik mijn harde schijf niet steeds geformateerd, bij opnieuw installeren van Windows, welke versie dan ook. Ook zo iets.
    Liever 5x een oude Windows directory, dan 1 foutje maken en alles kwijt zijn.
    Ik gebruik daarvoor Total Commander, want met de Explorer kan ik niet goed werken. Dat doe ik alleen in geval van nood.
    Ik ben als de dood dat er wat met mijn muziek gebeurt, dat kan ik er echt niet bij hebben!
    Kunt u daar een stukje over maken?
    Ik wil Windows op mijn eigen PC gebruiken zoals IK dat wil. Daar beslis ik over, niet Microsoft, met zijn strenge hardware eisen en steeds strenger wordende voorwaarden. Daar heb ik mijn buik van vol.
    Help me om Windows 11 van zijn beperkingen te ontdoen, aub! Dank u wel!
    Mijn PC is namelijk van mij, en ik mag ermee doen wat ik wil, want onmisbaar.
    Ik ben blij met uw website, die ik ook maar toevallig gevonden heb. Ik weet er best wel veel van, maar bij Windows 11 zit ik af en toe echt wel te kijken zo van, ehh, hoe moet ik dat doen? Waar vind ik dat?
    En met een lokaal account heb ik geen gezeur.
    Ik heb wel Office 2019, maar ik moet Office 2003 ernaast gebruiken, dat loopt echter niet meer op Windows 11 64 bit. Het programma start nog wel op, maar loopt meteen vast. Op Windows 10 werkt het nog wel goed. Ik wil namelijk met de hand kunnen nummeren, zoals ik in Access gesorteerd heb, 1e regel 1, de 2e een 2 in het vakje eronder, waarna ik alleen nog maar pijltje omlaag hoef te drukken, zonder met de hand 24.000 getallen van tot 5 cijfers in te moeten tikken. 1 foutje, en mijn lijst klopt niet meer!
    Weet u soms hoe dat moet, in Office 2019?
    Dat is echt wel een dingetje voor mij. Ik bedoel niet automatisch nummeren.
    Het spreekwoord zegt: Je moet oude schoenen niet weggooien voordat je nieuwe hebt! Waarmee je even goed kan lopen, zoals je dat gewend bent met de oude schoenen.
    Geldt ook voor Windows!
    Daarom gebruik ik een dual Boot systeem op 2 schijven op mijn Desktop PC. Beetje moeilijk om te cofigureren, maar, het werkt.
    Sorry voor het lange verhaal.
    Ga zo door!

    1. Hoi Frederik raar dat jouw Microsoft Office 2019 niet draait of moeilijk op Windows 11 En dat je daar zoveel omwegen voor moest maken Heb ook een pc wat niet aan de eisen voldoet voor Windows 11 En idem dito een dualboot ook. Enige wat ik toen gedaan hebt is in de directory source het bestand Appraisserres.dll verwijderd En de windows eisen werd omzeilt en geïnstalleerd Zonder enige andere software te moeten installeren eerst, zo als Eusus e.d. Heb toen het serienummer van Office 19 ingevuld op de Microsoft site en kon het gewoon downloaden office 10 installeren. En activeren zonder poespas allemaal zowel op win10 en win11

 4. Beste Stefan,

  ik heb de manier geprobeerd zoals je die hieronder beschrijft (update september). Die werkt prima! Dank, heb nu Win 11 op de Surface Pro draaien en tot nu toe zonder probleem.

  Groet,
  Peter Paul

 5. Hallo Stefan, heb windows 11 via methode 1 geinstalleerd en dit ging prima. Nu wil versie windows 11 22H2 erop zetten maar krijg de melding kan niet worden bepaald of windows 11 kan worden uitgevoerd op uw pc. Sluit setup en probeer het opnieuw. Wat kan ik doen om dit te omzeilen ? Mvgr Ton.

  1. Maak met Rufus een aangepaste USB stick van Windows 11, dan lukt het wel.
   Met Rufus is de controle op de CPU, TPM 2.0 en de grafische kaart te omzeilen.

   1. “Deze USB-stick kunt u gebruiken om Windows 11 via een “schone” installatie te installeren.”

    Bij “schone” installatie verwacht ik dat W10 wordt gewist en overschreven toch?
    Ik wil W11 dus op een aparte partitie plaatsen.

    1. Hallo, ja dat klopt. Windows 10 wordt dan geupdate naar Windows 11 en daarmee dus in feite overschreven. Wat u bedoeld is “dual boot”, dat is twee Windows naast elkaar dus Windows 10 als opstartkeuze en Windows 11 ernaast op een andere partitie als opstartkeuze.
     Een Dual boot kunt u op deze manier maken (let op technische kennis vereist!): https://www.pc-tips.info/tips/windows-tips/windows-dual-boot/
     Er is nog een andere optie om te overwegen en dat is een virtuele machine via Virtualbox of VMware.
     Groet, Stefan

  1. Dat kan, ik heb zelfs een Trio Boot gemaakt, van Windows 7 32 bit, Windows 10 32 bit en 64 bits Windows 11.
   Het is wel aan te raden om EasyBCD (2.4?) te gebruiken, anders start alleen Windows 11 op.
   Dat had ik tenminste. 7 en 11 waren ineens onvindbaar namelijk bij mij.
   Altijd de oudste eerst installeren, omdat die namelijk de nieuwere Windows versies 10 en 11 niet kent.
   Windows 7 draait niet op de nieuwere AMD Ryzen en Intel processoren, dat installatie medium van Windows 7 moet namelijk aangepast worden. Niet mogelijk zonder beschrijving.

 6. Gewoon via de media creation tool een bootable USB stick maken en vanaf deze usb stick het betreffende appraiserres.dll verwijderen werkt net zo makkelijk. Hoef je ook geen iso te downloaden, uit te pakken en te mounten.

  Beschrijving werkte trouwens goed. Geïnstalleerd op een Dell Latitude E6540 met een generatie 4 Core i7, ooit geleverd met Windows 7.

 7. Hallo Stefan.

  Moet bij optie 4 ook niet het “appraiserres.dll” bestand verwijderd worden? Heb ik ergens anders wel gelezen. Dat heb ik wel gedaan bij optie 4. Windows 11 draait nu als een zonnetje op mijn tien jaar oude pc. Geen enkele foutmelding of hapering gehad en alle update’s komen tot nu toe gewoon binnen.

  Groet,
  Cees.

  1. Hallo, nee dat hoeft niet. U dient in Rufus de optie “Extended Windows 11 installation (no TPM / Secureboot)” te kiezen. Rufus past dan zelf instellingen toe die de vereisten voor Windows 11 omzeilen via USB.
   Bedankt voor uw bericht! Groet, Stefan

 8. Beste Stefan,
  Ik heb het genoemde bestand verwijderd en methode 1 geprobeerd en loop tegen het volgende probleem.
  Na het scherm “Windows 11 installeren ” verschijnt het scherm
  “Updates, stuurprogramma’s en optionele onderdelen ophalen” niet.
  In plaats daarvan komt het scherm “Updates downloaden ” en daarna het scherm “Deze pc voldoet momenteel niet aan de systeemeisen voor Windows 11” en kan Windows 11 niet worden geïnstalleerd.

  1. Hallo, ik vermoed dat u een stap overslaat. U dient na het starten van setup.exe op de link “Wijzigen hoe updates worden gedownload met Setup” te klikken, zie de instructie. Ik heb het zojuist getest en het werkt nog steeds.
   Groet, Stefan

 9. Hoi Stefan, bedankt voor de tips. De installatie is gelukt op mijn laptop van 2011 (geupgrade met een ssd) en Windows 11 draait prima. Alleen de waarschuwing van ‘… en heeft u geen recht op updates.’, hoe moet ik dat opvatten? Heb ik nu Windows 11 maar zit er een softwareduiveltje in dat alle toekomstige updates en fixes tegenhoudt?, vanwege de ‘onrechtmatige’ installatie?

  1. Hallo Bert, dat is precies het probleem. Dat is dus nog erg onduidelijk. Ik heb eerder in de comments aangegeven dat Microsoft er iets mee moet, maar wat is tot nu toe onduidelijk. Aan de andere kant, ze gegeven exact aan dat het niet ondersteund wordt, het is dus mogelijk dat er inderdaad bepaalde updates niet kunnen worden geïnstalleerd. Groet, Stefan.

   1. Ik herinner me net dat er vlak na de installatie wel een aantal, ik meen 2 of 3, updates geïnstalleerd werden (Windows 11 21H2), dus we gaan het zien. Thanks, Bert.

 10. Ik heb de proef op de som genomen: register edit uitgevoerd, iso bestand gedownload, dit iso bestand ‘gemount’ in Windows 10 en het install bestand uitgevoerd (géén .dll bestand verwijderd).
  Na de waarschuwing doorklikken en een klein uurtje later prijkt Windows 11 op mijn Acer met Intel Core i5-7200 @ 2,5 Ghz.
  Windows 11 installeren via WindowsUpdate werkte niet na de ‘registerhack’.
  Tot nu toe geen problemen met de installatie. Al meerder Windows 11 updates via WindowsUpdate kunnen installeren.

   1. Het draait overigens als een zonnetje op mijn laptop. Ik merk qua snelheid niet of nauwelijks verschil met Windows 10. Dus waarom Microsoft nou zo moeilijk doet over mijn CPU (dat was het enige wat niet ‘paste’) is mij een volkomen raadsel. Mag Microsoft overigens beveiligingsupdates weigeren op een legale Windows 11, waar ze mee dreigen? (De installatie blijft gewoon legaal na deze actie!).

    1. Ik denk dat het vooral een actie betreft om gebruikers te laten upgraden naar een nieuwere PC, er zit ook een beveiligingsaspect aan. Microsoft dreigt ermee, maar ik denk dat het met de updates wel los zal lopen. Microsoft biedt zelf manieren aan om Windows 11 te installeren op niet compatibele computer, ze zullen er dan toch iets mee moeten. Tot nu toe niemand die exact weet hoe het zit in de toekomst, we gaan het zien. Groet, Stefan.

     1. Bedankt voor je snelle antwoorden en goede instructies alhier. Ik ga het vanzelf zien! Voor nu helemaal tevreden!

   1. Hallo, daarmee bedoeld “Harro” methode 2 zoals beschreven in dit artikel. Dit is een van de methodes om Windows 11 te installeren op een oude PC.
    Groet, Stefan

 11. Ik heb de windows 11 download met 7-zip uitgepakt maar vindt geen map “sources”.
  Wel staat er in de uitgepakte lijst een bestand genaamd “appraiserxp”, dit bestand is echter
  362kb groot maar wel een dll bestand.

  1. Hallo, dan gebruikt u een ander ISO-bestand dan de officiële Windows 11 ISO die u kunt downloaden via de informatie in dit artikel. Daar kan ik geen ondersteuning op bieden. Ik heb het zojuist gecontroleerd en de informatie in dit artikel klopt volledig.
   Groet, Stefan.

 12. Beste Stefan,

  Ik heb je proef op de som genomen.
  Optie 1 werkt zonder problemen.
  Optie 2 , gebeurd niks, geen updates om naar win11 te gaan.
  Optie 3 vanaf usb boot starten met gemaakte usb stik, ondanks het bestand verwijderd te hebben, gaat de laptop niet verder, keihard de melding dat de laptop niet geschikt is en kom je ook niet verder. Jammer anders had ik het op een lege ssd kunnen testen en ook de performance.

  Wellicht nog enige suggesties bij optie 3 van jou kant?

  Voor de rest super artikel.

  1. Hallo Pascal, ik weet dat Microsoft ondertussen wel wat opties heeft geblokkeerd. Optie 1 werkt inderdaad nog, dat test ik tussendoor nog wel eens. Ik vermoed dat optie 3 niet werkt omdat er verbinding wordt gemaakt met het internet en dat u mogelijk naar updates zoeken heeft toegestaan. Dit zijn zover mij bekend wel de opties om Windows 11 op een computer te installeren die eigenlijk niet compatibel zijn. Groet, Stefan.

   Aangepast: Ik heb methode 4 toegevoegd. Door de stappen in methode 4 uit te voeren kunt u wel een Windows 11 installatie USB aanmaken voor een niet geschikte PC. Succes!

 13. Beste Stefan,

  Bij installatie wat me overigens nog niet gelukt is wil hij Windows 11 Pro installeren maar ik heb Windows 10 Home kom ik dan niet in de knoei met de registratie van Home/Pro.

  Vriendelijke groet
  Ronald

  1. Hallo Ronald, ik DENK het niet. Windows 11 neemt de
   in de regel de activatie over van Windows 10. Ik kan het helaas zelf niet testen, dus ik ben niet zeker. Groet, Stefan

 14. Goed verhaal. Bedankt. Klein puntje van kritiek: “ondersteund” als voltooid deelwoord schrijf je met een d en niet met een t.
  Groet, R Catijn

 15. Men zou ook kunnen overwegen misschien, om een dualboot te maken naast windows 10 Krijgt men problemen met windows 11 kan men weer terug vallen op windows 10

 16. Hoi Stefan, hier een berichtje (en zo meteen een vraag) uit Oostenrijk, ook ik ben zo eigenwijs geweest om win 11 op een niet ondersteunende computer en laptop te installeren. op de laptop krijg ik nu alleen als ik hem opstart een blauw scherm, heb jij een idee hoe ik dat weg krijg ? op de computer weet ik het nog niet want die is nog heel vers ge-updatet.
  alvast bedankt voor de moeite en vriendelijke groet.

  1. Hoi Klaas, een internationale bezoeker! Welkom. Een blauw scherm klinkt als het bekende blauwe scherm met foutmelding? Staat er een tekst in het scherm? Als er problemen zijn met Windows 11, en u wilt terug naar Windows 10, dan dient u installatiemedia aan te maken via een andere computer: https://support.microsoft.com/nl-nl/windows/installatiemedia-voor-windows-maken-99a58364-8c02-206f-aa6f-40c3b507420d Deze installatie media start u door de BIOS instellingen zo aan te passen dat er vanaf installatiemedia wordt gestart, zoals bijvoorbeeld een USB-stick. Via dezelfde installatiemedia kunt ook bestanden terughalen uit Windows: https://www.pc-tips.info/tips/windows-tips/bestanden-terughalen-als-windows-niet-meer-opstart/
   Succes! Groet, Stefan

 17. hallo redactie ..

  mijn dank voor de bovenstaande instructie’s , gezien ik een oude Dell Latidude E6400 dualcore 64X met 6 gb ram en 1 TB HD heb , en diverse sanario’s al had geprobeerd die op het web staan .
  Werkte bij , instrustructie nr 1 , door het DLL bestand te verwijderen uit de ISO .. en nu eindelijk kan win11 installeren ,, werd er een wel een beetje moedeloos van , van al dat proberen , want windwows is al zo omslachtig vergeleken met MacOS , dat 10 x sneller en simpeler werkt .
  op hoop van zege draait men 11 straks goed ,,fingers X

  mike

  1. Hallo Ronald, bedankt voor uw bericht. Daar zijn de meningen over verdeeld. Ik weet het eerlijk gezegd niet. Ik denk dat de tijd het uit zal wijzen. Microsoft moet toch iets voor al die computers die Windows 11 hebben geïnstalleerd en eigenlijk niet ondersteunt worden. Microsoft heeft zelf een aantal methodes vrijgegeven om Windows 11 te installeren op niet compatibele hardware. Dit weliswaar met de waarschuwing dat de computer mogelijk instabiel is en bepaalde updates niet ontvangt. Maak daarom een verstandige keuze. Windows 10 is nog tot het jaar 2025 volledig ondersteunt.
   Lees hier meer: https://support.microsoft.com/nl-nl/windows/windows-11-installeren-op-apparaten-die-niet-voldoen-aan-de-minimale-systeemvereisten-0b2dc4a2-5933-4ad4-9c09-ef0a331518f1
   Groet, Stefan.

 18. Dag Stefan,

  Knap gedaan, echt sterk van je, bedankt dat je deze informatie met ons wil delen.

  Johan Kwaspen
  Analist programmeur

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *