Windows 11 toch installeren op een niet ondersteunde PC

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Als u een computer heeft die volgens de PC Health Check app niet wordt ondersteunt om Windows 11 op te installeren, dan is er goed nieuws. Er is een methode om Windows 11 toch te kunnen installeren op een oudere PC.

Als uw PC niet ondersteunt is dan ziet in de PC Health Check app. Dit is de app om te controleren of uw computer voldoet aan de minimale systeemeisen voor Windows 11. De volgende foutmelding(en).

 • Deze pc moet beveiligd opstarten ondersteunen.
 • TPM 2.0 moet worden ondersteund en ingeschakeld op deze PC.
 • De processor wordt momenteel niet ondersteunt voor Windows 11.

Er is een methode beschikbaar om TPM 2.0 en Secure Boot (beveiligd opstarten) te omzeilen. Er is nog een simpelere methode om Windows 11 vanuit Windows 10 toch te kunnen installeren. Dit leest u in dit artikel.

Het installeren van Windows 11 op een niet ondersteunende computer kan in de toekomst voor problemen zorgen. Zo heeft Microsoft aangegeven dat een oudere PC mogelijk niet stabiel is met Windows 11, en dat er problemen voort kunnen komen uit toekomstige Windows 11 updates. Maak dus een doordachte keuze of het risico accepteert of niet.

Windows 11 installeren op niet ondersteunde computer

Methode 1: Windows 11 installeren op niet compatibele PC via Windows 11 ISO-bestand (aanbevolen)

Download eerst een Windows 11 ISO-bestand van Microsoft. Deze ISO heeft u nodig voor installatie.

Wanneer het downloaden is voltooid, pakt u de inhoud uit in een map met WinRAR of 7zip. Klik met de rechtermuisknop op het ISO-bestand en selecteer de optie “Uitpakken in”.

Windows 11 iso uitpakken

Wanneer de ISO-bestandsinhoud in de map is geïmporteerd, opent u de map “Sources” en verwijdert u het “appraiserres.dll” bestand.

appraiserres dll verwijderen

Dit appraiserres.dll bestand is 193KB groot en is verantwoordelijk voor het controleren van de Windows 11 vereisten voor installatie.

Ga terug naar de vorige map en klik op setup.exe om het Windows 11 setup te starten voor installatie.

windows 11 setup starten

Als de installatie wordt gestart dan klikt u op de link: Wijzigen hoe updates worden gedownload met Setup.

Wijzigen hoe updates worden gedownload met Setup

Klik op “Niet nu”. Schakel ook de optie: Ik wil helpen bij het verbeteren van de installatie uit. Klik op volgende.

update downloaden voor windows 11 installatie

Accepteer de voorwaarden. Klik op Akkoord.

windows 11 voorwaarden accepteren

Controleer de instellingen. Klik op de link “Wijzigen wat u wilt behouden” om te kiezen welke bestanden u wilt behouden, of niet. Standaard worden persoonlijke bestanden en apps behouden”. Maak uw keuze en klik op Installeren om Windows 11 te installeren.

Windows 11 installeren op niet ondersteunde computer

De Windows 11 installatie op een niet compatibele computer wordt nu gestart. Veel plezier met Windows 11.

Windows 11 wordt geinstalleerd

Methode 2: Windows 11 installeren op niet ondersteunde PC via register aanpassing (geen ISO bestand nodig)

Om deze methode te gebruiken dient uw computer over een TPM chip te beschikken. TPM 2.0 is niet nodig, maar TPM 1.2 moet minimaal aanwezig zijn. Lees ook: Heeft mijn computer een TPM chip? Daarnaast moet de computer een processor hebben die door Windows 11 wordt ondersteunt. Deze informatie vind u hier.

Controleer beide, indien u dit beide heeft. Dus de TPM chip en een ondersteunde processor, volg dan onderstaande stappen. Zo niet? Dan is de bovenste methode 1 een optie voor u.

Om te beginnen dient u de Windows 11 installatie assistent te downloaden. Na het downloaden van de assistent moet u een register aanpassing uitvoeren. Na het uitvoeren van de register aanpassing start u de Windows 11 installatie assistent en werkt u Windows 10 bij naar Windows 11.

Begin met het downloaden van de Windows 11 installatie assistent.

Windows 11 installatie assistent downloaden

Open de Installatie assistent nog niet.

Maak eerst een Windows 10 herstelpunt.

Klik met de rechtermuisknop op de startknop in Windows 10. Klik op uitvoeren in het menu. In het uitvoeren venster type: regedit.

In de Windows-register editor. Ga naar de volgende sleutel door de onderstaande tekst te kopiëren en te plakken in (1).

Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup

Klik daarna met de rechtermuisknop in vrije ruimte aan de rechterzijde, zie afbeelding (2).

Klik op Nieuw en daarna op DWORD-32bit waarde.

Windows 11 installeren op niet compatible pc

Geef deze waarde de volgende naam.

AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU

Wijzig de waarde naar “1” zonder quotes.

mosetup windows 11 sleutel register

Start nu de Windows 11 installatie assistent die u heeft gedownload. Windows 11 zal nu installeren. Indien het niet werkt heeft de computer of geen TPM chip of geen ondersteunde CPU. Meer informatie over deze methode leest u op Microsoft Docs. Ik heb deze methode 2 niet getest. Methode 1 wel.

Optioneel: Windows 11 installatie USB maken voor niet ondersteunde PC

U kunt met bovenstaande Windows 11 ISO-bestand ook een installatie USB maken. Deze Windows 11 installatie USB kunt u daarna gebruiken om Windows 11 te installeren via USB op een computer die dit eigenlijk niet ondersteunt.

U heeft nodig: Een USB-stick met minimaal 8GB vrije ruimte. Het Windows 11 ISO-bestand. Deze kunt u downloaden via methode 1 in dit artikel, en AnyBurn software.

Download AnyBurn naar uw computer. Installeer AnyBurn, de AnyBurn software is gratis. Open AnyBurn na installatie.

Klik op “Image bestand editeren”.

Windows 11 iso bestand bewerken

Klik op het map icoon en selecteer het zojuist gedownloade Windows 11 ISO-bestand. Zie methode 1 in dit artikel. Klik op Openen.

Windows 11 iso bestand openen

Als de inhoud van de Windows 11 ISO zichtbaar is opent u de “sources” map. Zoek naar bestand: appraiserres.dll en klik op verwijderen.

appraiserres dll bestand verwijderen

Klik nu op volgende.

Win 11 iso

Geef het nieuwe ISO-bestand om Windows 11 te installeren een duidelijke naam. Selecteer ook de gewenste locatie. Klik op Creëren.

iso bestand maken van windows 11

Het nieuwe ISO-bestand waar geen controle meer inzit op Windows 11 systeemvereisten wordt nu aangemaakt. Dit duurt even.

Windows 11 image bestand maken

Klik op Exit als de ISO klaar is. AnyBurn sluit nu af. Open AnyBurn opnieuw. Het is nu tijd om de ISO op een USB-stick te plaatsen. Deze USB-stick kunt u dan gebruiken om Windows 11 te installeren op een computer die niet voldoet aan de Windows 11 systeemeisen.

Klik op “Opstartbaar USB station maken”.

Opstartbaar Windows 11 usb station maken

Klik op het map icoon en selecteer het ISO-bestand voor Windows 11 installatie. Dit ISO-bestand hebben we zojuist aangemaakt voor een niet ondersteunde computer. Klik op Openen.

Windows 11 iso bestand selecteren voor usb

Plaats de USB-stick in uw computer. Selecteer het Doel USB-station. Wordt het USB-station niet weergegeven? Klik op het herlaad icoon met de twee groene pijltjes. Wordt de USB stick helemaal niet herkend?

Klik op Volgende.

USB schijf station selecteren voor windows 11 installatie

Als er data op de USB-stick staat dan wordt er een bericht weergegeven of u door wilt gaan met het formatteren van de USB-stick. Indien de USB-stick leeg is dan start het proces om de Windows 11 USB installatie aan te maken op USB voor een computer die Windows 11 eigenlijk niet ondersteunt.

Windows 11 installatie usb maken voor niet ondersteunde PC

Klik op Exit als het proces klaar is. U kunt deze USB-stick nu gebruiken om Windows 11 te installeren op een niet ondersteunde PC.

Ondersteunt de PC wel Windows 11? Maak dan een Windows 11 installatie USB.

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Deel dit bericht, b.v.d. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus volgens de consumtenbond Bitdefender antivirus nu met 60% korting

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

6 REACTIES

 1. hallo redactie ..

  mijn dank voor de bovenstaande instructie’s , gezien ik een oude Dell Latidude E6400 dualcore 64X met 6 gb ram en 1 TB HD heb , en diverse sanario’s al had geprobeerd die op het web staan .
  Werkte bij , instrustructie nr 1 , door het DLL bestand te verwijderen uit de ISO .. en nu eindelijk kan win11 installeren ,, werd er een wel een beetje moedeloos van , van al dat proberen , want windwows is al zo omslachtig vergeleken met MacOS , dat 10 x sneller en simpeler werkt .
  op hoop van zege draait men 11 straks goed ,,fingers X

  mike

 2. Dag Stefan,

  Knap gedaan, echt sterk van je, bedankt dat je deze informatie met ons wil delen.

  Johan Kwaspen
  Analist programmeur

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓