More
  Startpagina Handige tips MAC adres wijzigen in Windows 8 of Windows 10 - PC-Tips.info

  MAC adres wijzigen in Windows 8 of Windows 10 – PC-Tips.info

  Elk apparaat dat verbinding maakt met een netwerk, of dat nu een intern netwerk is of een extern netwerk zoals het internet, heeft een MAC-adres (Media Access Control Address). Een MAC-adres is een unieke identificatie die door de fabrikant aan het apparaat is toegewezen. Een Mac adres is ook bekend als een hardware-adres, en mag niet worden verward met een IP-adres.

  Iedereen weet dat U een IP-adres nodig heeft voor netwerkcommunicatie, maar het MAC-adres voor het adresseren van ethernet pakketten van apparaat naar apparaat (MAC-adres naar MAC-adres). Het ARP (address resolution protocol) wordt gebruikt om het MAC-adres van de volgende hop voor pakketoverdracht te krijgen. Het IP-adres wordt als eerste gebruikt om te controleren of het bestemmingsadres zich in hetzelfde IP-netwerk bevindt als de verzender.

  Ook al zijn MAC-adressen in het apparaat gekenmerkt, U hebt mogelijk een reden om het Mac-adres te wijzigen. Laten we zeggen dat U software hebt die is geregistreerd op het MAC-adres van uw computer voor licentiedoeleinden. Als U dan de netwerkkaart vervangt zal de software niet meer werken. In deze instructie laat ik U zien hoe U het Mac-adres kan “spoofen” oftewel software matig wijzigen om de computer te laten denken dat U nog werkt met het Mac-adres dat U wenst.

  Mac adres wijzigen in Windows 8 of Windows 10

  Het is belangrijk om eerst het oude Mac-adres goed te noteren. Mocht er iets misgaan, dan kunt U het oude Mac-adres altijd terugzetten. Ga naar de startknop in Windows, bij zoeken typt U cmd.exe, er opent zich een ms-dos venster (command-line).

  In het command-line typt U, ipconfig /all er opent zich de volgende onderstaande informatie.

  mac adres opzoeken windows 10

  U vind het Mac-adres bij “Physical Address”. Noteer deze combinatie van cijfers en letters. Klik nu met de rechtermuisknop op de Startknop in Windows 8 of Windows 10 en selecteer uit het menu Apparaatbeheer.

  apparaatbeheer openen windows 10

  In het Apparaatbeheer menu, selecteert U onder netwerkadapters de netwerkkaart. Deze netwerkkaart verschilt per computer model, onze afbeelding is dus ook een voorbeeld van een netwerkkaart.

  netwerkadapters windows 10 mac wijzigen

  Klik met de rechtermuisknop de netwerkadapter (netwerkkaart) en kies Eigenschappen. Klik door op het tabblad Geavanceerd, daarna zet U de optie Waarde aan en vult U een nieuw Mac-adres in. U kunt een Mac-adres genereren of een eigen waarde invullen. Ik ga ervan uit dat U weet wat U doet, enige technische kennis is vereist. De waarde moet bestaand uit een op opeenvolging van cijfers en letters, dus zonder de : (dubbele punten). Klik daarna op OK om het nieuwe Mac-adres op te slaan.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  De 11 beste Microsoft Edge experimentele instellingen (Tweaks)

  Microsoft Edge is gebaseerd op het Chromium Project, dit biedt evenals Google Chrome tot het aanpassen van instellingen in de browser. Er zijn nogal...

  Dit is hoe U een Windows Defender Offline scan uitvoert

  Windows Defender Offline scan uitvoeren. Waarom een offline scan? Een offline scan met Windows Defender Antivirus voert u uit als u te maken heeft...

  Windows Firewall herstellen (Windows Firewall reset) uitvoeren

  Windows Firewall is een handige ingebouwde firewall voor Windows sinds de introductie van de Windows Firewall in Windows XP Service pack 2. U kunt via...

  Malwarebytes Windows Firewall Control – Maak de Firewall beter

  Windows Firewall Control is een krachtig hulpmiddel dat de functionaliteit van Windows Firewall uitbreidt en nieuwe extra functies biedt die Windows Firewall beter maakt. Windows...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x