More
  Startpagina Handige tips Windows 10 Windows 10 toevoegen aan een Computer Domein

  Windows 10 toevoegen aan een Computer Domein

  Een domein is een netwerk dat u in staat stelt om in te loggen als gebruiker vanaf elke computer in het netwerk. Het netwerk moet ten minste één computer met Windows Server bevatten en de rest (client computers) met Windows Professional of Windows Enterprise installaties.

  Een computer domein is handig als u een klein kantoor hebt zonder vaste computer voor elke medewerker. Zelfs als medewerkers vaste computers hebben, kunt u hun werk bekijken en aan elk van hen verschillende rechten toekennen vanaf uw domein server.

  U kunt dus als u beschikt over een domein op elke computer werken door in te loggen met een gebruikersnaam en wachtwoord.

  Omdat een domein beheerd wordt door een beheerder (een domein administrator) heeft u ook server gegevens nodig om een computer toe te voegen aan een domein. U heeft nodig een domeinnaam, een gebruikersnaam, een wachtwoord en het server ip-adres.

  Een domein beheerder kan u deze gegevens verstrekken als u zelf niet beschikt over bovenstaande gegevens. In dit artikel leg ik u uit hoe u een computer toevoegt aan een Windows domein.

  Windows 10 computer toevoegen aan een domein

  Domein server IP instellen als primaire DNS server

  Om te beginnen heeft u het server ip-adres nodig. Dit server ip-adres gaan we instellen in de Windows 10 computer en gebruiken als primaire DNS Server. Door het server IP in te stellen als primaire DNS kunnen we de domein naam herkennen in Windows.

  Open het configuratiescherm in Windows 10. Klik op Netwerk en Internet. Klik daarna op Netwerkcentrum. Klik op de Ethernet verbinding.

  ethernet instellingen

  Klik op Eigenschappen. Selecteer het Internet Protocol versie 4 en klik op Eigenschappen. Selecteer de optie: De volgende DNS server adressen gebruiken en stel de voorkeurs DNS server in met het IP-adres van de Domein server.

  domein dns server instellen

  Nu u de primaire DNS server heeft ingesteld gaan we de computer toevoegen aan het domein.

  Windows 10 Computer toevoegen aan domein

  In de Windows zoekbalk type: Systeem. Selecteer Systeem uit het zoekresultaat.

  systeem instellingen

  In de Instellingen voor computernaam, domein en werkgroep. Klik op de knop Instellingen wijzigen.

  domein instellingen windows 10

  In het tabblad: Computernaam, klik op de Wijzigen knop. Selecteer de optie Domein. Geef de domein-naam op van de server. Niet het IP-adres, maar de naam. Klik op OK.

  windows 10 computer toevoegen aan domein

  Als de domein naam gevonden is en de Windows 10 client (deze computer) is verbonden met de domein server dan krijgt u een melding dat de computer is toegevoegd aan het domein.

  Hierna wordt de computer herstart en krijgt u een inlog-scherm om aan te loggen met de gebruikersnaam en het bijbehorende wachtwoord dat de domein beheer voor u heeft aangemaakt (of uzelf al heeft omdat u de beheerder bent). U dient dus aan te loggen op het domein.

  Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  Indien u hulp nodig heeft met uw computer of ander apparaat, dan probeer ik u te helpen. Ik wil u verzoeken het computer probleem zo duidelijk mogelijk te omschrijven. U kunt hiervoor het commentaar veld hieronder gebruiken. Ik reageer z.s.m. op uw hulpvraag.
  * De hulp die ik aanbied is gratis, maar zonder garanties.

  Een bedankje mag ook! 👍🏼

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  Website blokkeren in Firefox browser? Dit is hoe!

  Het is internet is vol van ongewenste websites, in sommige gevallen wilt u in de Firefox browser websites kunnen blokkeren. Bijvoorbeeld voor kinderen, werknemers...

  Steam opent niet? 7 tips om het probleem op te lossen

  Steam is een van de grootste online game platform op dit moment. Steam is gestart bij Valve in 2003 en is verantwoordelijk voor meer...

  Standaard mail app wijzigen op iPhone of iPad

  Sinds de komst van iOS 14 en iPadOS 14 kunt u de standaard Mail app op een iPhone of iPad wijzigen. Het is dus...

  Standaard web browser wijzigen op iPhone of iPad

  Sinds de komst van iOS 14 en iPadOS 14 kunt u de standaard web browser Safari op een iPhone of iPad wijzigen. Het is...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x