Apps blokkeren, wijzigen of toestaan in de Windows Firewall

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Windows Firewall is een netwerk bescherming in Windows die bescherming biedt tegen ongewenste verbindingen van en naar uw computer. De Windows Firewall (IPSec) is standaard geïnstalleerd in Windows en is ook actief zonder specifieke interactie van de gebruiker.

Inkomende of uitgaande netwerk connecties worden door de Windows Firewall standaard geblokkeerd. Het is echter mogelijk om programma’s toe te staan in de Windows Firewall of juist te blokkeren. U kunt de toegestane apps in Windows Firewall dus volledig aanpassen.

Het aanpassen van de applicatie lijst in Windows Firewall geeft u meer controle over welke apps inkomende of uitgaande verbindingen toegestaan of geblokkeerd dienen te worden op uw computer.

Apps blokkeren of toestaan in de Windows Firewall

Applicatie blokkeren of wijzigen in de Windows Firewall

Om een programma in de Windows Firewall instellingen aan te passen of volledig te blokkeren volgt u de volgende stappen.

In de Windows zoekbalk type: configuratiescherm.

Configuratiescherm

Open de configuratie instellingen van Windows en klik op Systeem en beveiliging.

Systeem en beveiliging instellingen windows

Daarna klik op een app via Windows Firewall toestaan.

Een app via Windows firewall toestaan

Als u toegestane apps en poorten wilt toevoegen, wijzigen of verwijderen dan klikt u eerst op de Instellingen wijzigen knop rechts boven in.

Windows firewall instellingen wijzigen

Om een applicatie te blokkeren via de Windows Firewall dan vinkt u het programma te identificeren aan de naam uit in de lijst van toegestane apps en onderdelen.

Applicatie toestaan of toevoegen in de Windows Firewall

Om een applicatie toe te staan in de Windows Firewall klikt u op de knop Een andere app toestaan.

Een andere app toestaan in Windows firewall

Daarna klikt u op de Bladeren knop en zoekt de executable (het exe-bestand) van het programma welke u wilt toestaan in de Windows Firewall.

Om een bepaald profiel zoals het Particulier of Openbaar toe te wijzigen klikt u op de Netwerktype knop. Selecteer het gewenste profiel en klik op OK.

Om een app volledige uit de Windows Firewall instellingen te verwijderen klikt u op de app uit de lijst van toegestane programma’s. Klik daarna op de verwijderen knop en bevestig het verwijderen van de app uit de Windows Firewall.

App verwijderen uit de Windows firewall

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓