More
  Startpagina Handige tips Windows 10 Malwarebytes Windows Firewall Control - Maak de Firewall beter

  Malwarebytes Windows Firewall Control – Maak de Firewall beter

  Windows Firewall Control is een krachtig hulpmiddel dat de functionaliteit van Windows Firewall uitbreidt en nieuwe extra functies biedt die Windows Firewall beter maakt.

  Windows Firewall Control draait in het systeemvak en stelt de gebruiker in staat om de standaard Windows firewall eenvoudig te bedienen. Malwarebytes Windows Firewall Control is de beste tool om de ingebouwde firewall te beheren vanuit Windows 10, 8.1, 8, 7, Server 2016, en Server 2012.

  Windows Firewall Control biedt vier filtermodi die met een muisklik kunnen worden omgeschakeld.

  Laten we beginnen met de installatie en daarna de functionaliteit en opties.

  Malwarebytes Windows Firewall Control

  Installeren

  Om te beginnen dient u Windows Firewall Control te downloaden. Open het installatie bestand en volg de installatie procedure.

  windows firewall control installeren

  Na de installatie raad ik u aan om de taal van Windows Firewall Control te wijzigen naar het Nederlands.

  Taal wijzigen

  Ga in het linker menu naar de Opties, in de opties bij User interface language wijzigt u de taal naar het Nederlands. Opnieuw opstarten van de applicatie is niet nodig.

  windows firewall control taal wijzigen

  Ga nu terug naar het Dashboard.

  Dashboard

  Op het Dashboard van Malwarebytes Windows Firewall Control ziet u vier instellingen. Dit zijn de huidige instellingen van de Windows Firewall zoals deze op dit moment op uw computer is geconfigureerd.

  wfc dashboard

  U ziet de status van de Windows Firewall, de status van de inkomende verbinding filter, de uitgaan verbindingen filter en op welke locatie de status nu is ingeschakeld.

  Profielen

  wfc profielen

  In het menu: Profielen ziet u een aantal voor gedefinieerde profielen die u kunt toepassen op uw huidige Windows Firewall instellingen.

  Hoog Filter

  Met de Hoog Filter instellingen blokkeerd u alle inkomende en uitgaande verbindingen. Alle verbindingen zowel naar als vanuit uw computer worden geblokkeerd. Niet echt een aanrader voor dagelijks gebruik, dit kan leiden tot onbekende foutmeldingen in verschillende applicaties.

  Medium Filtering

  Indien u deze vorm van filtering wilt gebruiken dient u eerst regels aan te maken. Deze filter blokkeerd alle uitgaande verbindingen mits er een regel is gedefinieerd in de Windows Firewall instellingen.

  Laag Filter

  Indien u een regel aanmaakt wordt alleen die regel toegepast, al het andere wordt toegestaan.

  Geen Filtering

  Hiermee schakeld u de Windows Firewall volledig uit. Deze optie alleen gebruiken als u andere Firewall software heeft geinstalleerd die de functies van Windows Firewall volledig vervangt.

  Notificaties

  Notificaties kunt u instellen om meldingen te krijgen van geblokkeerde uitgaande verbindigen. Er is een speciale Leer modus beschikbaar die gevalideerde programma’s, dit zijn programma’s met een digitale handtekening uitsluit maar andere applicaties wel weergeeft als melding.

  Mocht u helemaal geen meldingen willen ontvangen dan is dat de standaard instelling. U kunt de notificaties ook aanpassen door applicatie uit te sluiten van meldingen.

  Malwarebytes Windows Firewall Control notificaties instellen

  Opties

  Er zijn ook opties beschikbaar die vooral betrekking hebben op Malwarebytes Windows Firewall Control zelf.

  Zo kunt u Windows Firewall Control integreren met de shell. Daarmee voegt u de opties toe aan de rechtermuisklik. U kunt Malwarebytes Windows Firewall Control automatisch opstarten bij het opstarten van Windows.

  De taal wijzigen, en sneltoetsen verbinden aan speficieke opties in Windows Firewall Control.

  Malwarebytes Windows Firewall Control opties

  Regels

  Hier regelt u de instellingen voor de Windows Firewall, hoe Windows Firewall omgaat met nieuwe regels.

  Standaard staat de instelling op Uitgaan. Als er in Windows Firewall nieuwe regels worden aangemaakt worden deze toegepast op uitgaande verbindingen. Dit levert de minste problemen op.

  U kunt er ook voor kiezen om de regels toe te passen op inkomende verbindingen. Dit kan echter tot problemen leiden en wordt niet aangeraden mits er een speciale reden voor is.

  De combinatie is ook mogelijk, dat alle regels zowel op inkomende als uitgaande verbinding van toepassing is.

  Malwarebytes Windows Firewall Control regels

  U kunt kiezen op welke locaties de nieuwe regels automatisch van toepassing zijn, bijvoorbeeld de Domein locatie, de Prive locatie en de Openbare locatie. Standaard worden ze van toepassen op alle locaties die gespecificeerd zijn in Windows Firewall.

  Heeft u bestaande regels in een Windows Firewall regels bestand dan kunt u deze via Malwarebytes Firewall Control importeren en toepassen in de Windows Firewall. U kunt bestaande regels ook exporteren en de standaard Windows Firewall regels herstellen.

  Beveiliging

  Dan is er als laatste nog beveiliging. Dit zijn beveiliging regels die door (Malwarebytes) Windows Firewall Control worden afgedwongen op de Windows Firewall bij specifieke acties.

  U kunt Secure Boot instellen. Hiermee worden de Hoog Filter policy ingesteld bij het afsluiten van Windows. Als u Windows weer opstart worden alle verbindingen geblokkeerd totdat u het profiel wijzigt naar een andere laag of aanbevolen profiel.

  Beveiligd profiel. Hiermee beschermt u de instellingen van de ingebouwde standaard Windows Firewall tegen wijzigingen. Alle wijzigingen dienen uitgevoerd te worden via Windows Firewall Control.

  Malwarebytes Windows Firewall Control beveiliging

  Er zijn nog een paar instellingen die wat minder relevant zijn. Malwarebytes Windows Firewall Control is een applicatie die met zorg gebruikt dient te worden. Lees goed voordat u wijzigingen aanbrengt en zorg dat u een Windows Herstel punt heeft mocht in de problemen komen met de Firewall instellingen.

  Succes! Bedankt voor het lezen.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  MacOS BigSur installeren op uw Mac

  MacOS BigSur installeren op uw Mac? Het kan! Apple heeft recentelijk MacOS BigSur aangekondigd als opvolger van MacOS Catalina. Big Sur bevat een hele...

  Automatisch bestanden in Prullenbak verwijderen

  Windows 10 beschikt over slimme opslag. Slimme opslag is functionaliteit waarmee u tijdelijk bestanden die niet door applicaties worden gebruikt automatisch kunt verwijderen. Als u...

  Mac Camera werkt niet? Probeer deze tips!

  De meeste Mac computers hebben een ingebouwde camera. Alleen de Mac Pro en Mac mini hebben geen ingebouwde camera. In sommige gevallen werkt de ingebouwde...

  Standaard web browser (Safari) wijzigen in Mac OS

  Mac OS komt met een standaard browser. Deze browser kennen we allemaal dat is Safari. Echter, als u liever een andere browser gebruikt zoals...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x