Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Audio kwaliteit wijzigen in Spotify? Zo werkt het!

Spotify biedt meerdere opties voor streaming kwaliteit, waaronder laag, normaal, hoog en zeer hoog.

De geluidskwaliteit in Spotify is afhankelijk van de door u ingesteld kwaliteit en de kwaliteit van de netwerk- of internetverbinding.

De opties hoge en zeer hoge kwaliteit gebruiken hogere bitrates voor een betere audiokwaliteit, waarbij de zeer hoge kwaliteit kan oplopen tot 320 kbps (HD). Een hogere kwaliteit betekent automatisch meer dataverbruik.

Als u Spotify op uw mobiele telefoon gebruikt is het dan aan te raden om Spotify ook de audiokwaliteit automatisch te laten aanpassen. De beste audiokwaliteit wordt dan door Spotify zelf ingesteld en hiermee voorkomt u haperen tijdens het luisteren.

Audiokwaliteit wijzigen in Spotify

Om de audiokwaliteit te wijzigen opent u de Spotify app. Klik rechtsbovenin op het profiel pictogram (of het tandwiel pictogram op een mobiele telefoon zoals iPhone of Android).

Spotify instellingen

In het menu klik op “Instellingen”. Zoek naar het kopje “audiokwaliteit”.

U kunt nu de streaminkwaliteit wijzigen. Dit is standaard ingesteld op “automatisch”. U kunt het wijzigen naar “laag”, “normaal”, “hoog” en “zeer hoog”. Houdt er rekening mee dat “zeer hoog” ook veel meer dataverbruikt. Niet aan te raden als u een beperkt mobiele data-abonnement bezit.

Streamingkwaliteit wijzigen in Spotify

Als u muziek download via Spotify om offline te luisteren, dan kunt u de downloadkwaliteit voor muziek ook aanpassen. De standaard downloadkwaliteit voor muziek in Spotify is “Hoog”. Ook deze downloadkwaliteit kunt u aanpassen naar “Automatisch”, “Laag”, “Normaal”, “Hoog” en “Zeer hoog”.

Audiokwaliteit downloaden wijzigen in Spotify

Als u niet zeker bent welke audiokwaliteit de beste is, dan raad ik aan de optie “Kwaliteit automatisch aanpassen” in te schakelen.

Als deze instelling is ingeschakeld, schakelt Spotify automatisch in realtime tussen verschillende kwaliteitsniveaus op basis van de sterkte van uw netwerkverbinding. Dit betekent dat als u een sterke verbinding hebt, u audio van hoge kwaliteit krijgt, en als u verbinding zwakker wordt, zal Spotify de kwaliteit verlagen om het afspelen soepeler te laten verlopen.

Het doel van deze automatische audiokwaliteit functie is om de best mogelijke geluidskwaliteit te bieden en tegelijkertijd buffering of onderbrekingen tijdens het afspelen van muziek te voorkomen.

Kwaliteit automatisch aanpassen in Spotify

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Spotify naar MP3 downloaden volledig gratis.

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!