Microsoft Store apps automatisch of handmatig updaten

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

We moeten onze geïnstalleerde programma’s altijd up-to-date houden. Het is altijd aan te raden om zowel ons Windows als onze geïnstalleerde apps bijgewerkt te houden. Een update kan een aantal bugs en beveiligingslekken verhelpen en de algemene beveiliging verbeteren, waardoor uw persoonlijke gegevens worden beschermd.

Mogelijk hebt u software van derden of Microsoft Store apps geïnstalleerd op uw Windows 11 computer. Voor een app van derden kunt u meldingen krijgen om deze te updaten. Dat betekent dat de softwareontwikkelaar ze beheert. Maar voor Microsoft Store apps is er een gecentraliseerde plaats om automatische updates in of uit te schakelen. Een enkele instelling voor Microsoft Store apps kan ervoor zorgen dat alle Store apps worden bijgewerkt. Dit is hoe het werkt.

Microsoft Store apps automatisch of handmatig updaten

Microsoft Store apps automatisch updaten

Open de Microsoft Store. U vindt de Microsoft Store in de taakbalk of via het menu Start.

Microsoft Store openen

Klik rechtsbovenin op uw initialen. Klik daarna op “App-instellingen”.

Microsoft Store app-instellingen

Om app automatisch bij te werken schakelt u de optie “App-updates” in. Als u geen automatische updates voor Microsoft apps wenst te ontvangen schakelt u “App-updates” uit.

Apps automatisch bijwerken

Als u geen automatisch app-updates wilt ontvangen dan dient u handmatig op Microsoft apps updates te controleren. Als u helemaal geen updates wenst te ontvangen doet u verder niets meer. U ontvangt dan geen updates.

Microsoft Store apps handmatig updaten

Open de Microsoft Store. U vindt de Microsoft Store in de taakbalk of via het menu Start.

Microsoft Store openen

Klik links onderin op het pictogram “Bibliotheek”. U ziet hier de activiteit van de Microsoft App store. U ziet hier de recente bijgewerkte apps en uw aangekochte apps.

Om handmatig updates te installeren klikt u op de “Updates ophalen” knop.

Microsoft apps handmatig updaten

Alle nieuwe versies en updates van apps worden nu opgehaald. Deze apps worden bijgewerkt er verschijnt een melding bij de app “Bezig met downloaden”.

Bezig met downloaden

Een melding wordt weergegeven als app succesvol is bijgewerkt “Dit onderdeel is net bijgewerkt. Probeer het uit”.

Dit onderdeel is net bijgewerkt Probeer het uit

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓