Spotify naar MP3 downloaden volledig gratis

Stefan
Spotify naar MP3 downloaden volledig gratis

Spotify is een zeer grote muziekbibliotheek waar u zo goed als alle bekende muziek kunt vinden. U kunt het gratis gebruiken met reclame om naar muziek te luisteren.

Het nadeel is dat er gestreamd moet worden. Dat betekent dat de muziek deels naar uw computer wordt gedownload en direct wordt afgespeeld. Het is in Spotify dan ook niet mogelijk om muziek als MP3 naar uw computer te downloaden.

Er zijn wel hulpmiddelen beschikbaar die Spotify naar MP3 kunnen downloaden, maar de meeste zijn betaald. In dit artikel leest u hoe u via een gratis open-source applicatie muziek kunt zoeken in Spotify en deze naar uw computer kunt downloaden in MP3 format.

Spotify naar MP3 downloaden volledig gratis

Het is niet nodig om een Spotify account te hebben, ook is het niet nodig om Spotify geïnstalleerd te hebben op uw computer. Deze app biedt een web-interface (een website) waarin u uw favoriete Spotify nummer kunt zoeken en met één klik kunt downloaden naar uw computer.

Om te beginnen download u SpotDL naar uw computer. Open de laatste release en download de “win32” versie voor Windows 10 of Windows 11.

SpotDL downloaden

SpotDL vereist geen installatie.

SpotDL openen

Als u het opent dan wordt er een opdrachtprompt venster geopend en hierna wordt gevraagd welke browser u wilt gebruiken om de web-interface te openen.

De web-interface ondersteunt momenteel niet het downloaden van albums, artiesten of afspeellijsten. U kunt het alleen gebruiken om losse muziekbestanden te downloaden.

In de zoekbalk van SpotDL zoekt u naar het nummer wat u wilt downloaden als MP3 naar uw computer.

SpotDL interface

Als u het Spotify nummer gevonden hebt, dan klikt u aan de rechterzijde op het “download” pictogram, te herkennen aan de groene knop.

Lees ook
Windows 10 media creation tool gebruiken (Complete gids)

Spotify muziek naar MP3 downloaden

In de rechterbovenhoek klikt u nu op het actieve download pictogram.

Spotify mp3 download

Het Spotify nummer wordt nu gedownload naar uw computer en omgezet naar een MP3 bestand.

Spotify converting naar mp3

Als de status is “Done”, dan is het Spotify nummer succesvol gedownload naar uw computer en beschikbaar als MP3.

Het MP3 bestand is nu op een wat vreemde locatie beschikbaar, maar goed de software is gratis, in tegenstelling tot een hoop andere software…Hier kunt u het MP3 bestand vervolgens vinden.

Open de Windows verkenner, ga naar:

C:\Users\<gebruikersnaam>\.spotdl\web\sessions\

Vervang <gebruikersnaam> door de gebruikersnaam waarmee u bent aangemeld in Windows. U kunt ook naar C:\Gebruikers\ gaan en daar op de gebruikersnaam klikken.

Sessions

Elke keer als u SpotDL heeft geopend wordt er een “sessie” gestart. Open de sessie, hierin ziet u het zojuist gedownloade MP3 bestand.

Spotify naar MP3 bestand

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

1 reactie
Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *