Het startmenu en taakbalk in Windows 11 links uitlijnen

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Iedereen die Windows gebruikt is bekend met het startmenu en de taakbalk. De taakbalk in Windows is een hulpmiddel om apps en instellingen snel te kunnen openen. In iedere Windows-versie werd de taakbalk links uitgelijnd, maar in Windows 11 heeft Microsoft besloten deze taakbalk te centreren.

De bekende Windows startknop en de Windows zoekbalk zijn nu verplaatst naar het midden. De zoekbalk in Windows 11 is vervangen door een vergrootglas pictogram. In deze tip leg ik u uit hoe u de startknop en de taakbalk links kunt uitlijnen zoals in eerdere versies van Windows.

De startknop en taakbalk in Windows 11 links uitlijnen

Klik met de rechtermuisknop op de Windows startknop. Klik op Instellingen in het menu.

Windows 11 instellingen

Klik links in het menu op Persoonlijke instellingen. In de persoonlijke instellingen klik op: Taakbalk – Gedrag van de taakbalk, systeempinnen.

Windows 11 taakbalk instellingen

Klik daarna op: Gedrag van taakbalk. Klik op Uitlijning van de taakbalk en wijzig de uitlijning van de taakbalk naar Links.

Taakbalk en startmenu in Windows 11 naar links verplaatsen

U heeft nu met succes de taakbalk naar de linkerzijde verplaatst in Windows 11. Er is geen herstart van de computer nodig.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓