Accounttype wijzigen in Windows 11

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

In Windows 11 kunt u standaard- of beheerdersaccounts aanmaken op uw computer. Beheerdersaccounts hebben volledige controle over de computer, waardoor ze programma’s kunnen installeren, programma’s kunnen verwijderen, nieuwe gebruikersaccounts kunnen maken, gebruikersaccounts kunnen wijzigen of verwijderen en andere wijzigingen in de computer kunnen aanbrengen.

Standaard gebruikersaccounts hebben daarentegen beperkte rechten en toegang tot de computer, waardoor ze geen programma’s kunnen installeren en de algemene instellingen op de computer kunnen wijzigen.

U kunt het type gebruikersaccount op uw computer echter op elk gewenst moment wijzigen van standaard naar beheerder of van beheerder in standaard.

Accounttype wijzigen in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op uitvoeren in het menu. In het uitvoeren venster type: control. Open het configuratiescherm.

Wijzig “Weergeven op:” naar “Categorie”. Klik daarna onder “Gebruikersaccounts” op “Accounttype wijzigen”.

Accounttype wijzigen

Dubbelklik op het account waarvan u het accounttype wenst aan te passen.

Account selecteren in Windows 11

Klik daarna op “Het accounttype wijzigen”.

Accounttype aanpassen voor gebruikersaccount in Windows 11

Selecteer daarna het gewenste accounttype voor deze gebruiker.

Met een standaard account kunnen gebruikers de meeste software gebruiken en systeeminstellingen wijzigen die geen invloed hebben op andere gebruikers of op de beveiliging van deze pc.

Administrators beheren de pc volledig. Ze kunnen alle instellingen wijzigen en alle bestanden en programma’s openen die zijn opgeslagen op deze pc.

Klik op Accounttype wijzigen om te bevestigen. De aanpassing aan het type account is direct actief.

Accounttype wijzigen van standaard naar beheerder in Windows 11

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓