Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Herstelpunt verwijderen in Windows 11

Een herstelpunt kan heel nuttig zijn in situaties waarin u wilt terugkeren naar een eerdere versie om problemen in Windows te verhelpen.

Als u om wat voor reden dan ook een probleem in Windows ondervindt, kan een herstelpunt het besturingssysteem terugzetten naar een vorige, functionele staat. Dit kan een helpend zijn, vooral als de problemen niet kunnen worden verholpen of niet gemakkelijk kunnen worden opgelost.

In dat geval kunt u een computer terugzetten naar een specifieke datum en tijd, waardoor u veel werk en geld kunt besparen om uw computer weer aan de praat te krijgen.

Herstelpunten kunnen echter ook een aanzienlijke hoeveelheid schijfruimte in beslag nemen. Als uw computer in goede staat is en u bijna geen schijfruimte meer hebt, kunt u Windows herstelpunten verwijderen om wat schijfruimte vrij te maken.

Het verwijderen van herstelpunten om schijfruimte vrij te maken wordt waarschijnlijk niet aanbevolen en is iets wat u niet wilt doen. U kunt beter extra opslagruimte toevoegen om de schijfruimte te vergroten dan herstelpunten verwijderen die belangrijk zijn wanneer u uw computer moet herstellen.

Als u niet meer opslagruimte kunt toevoegen en u vindt het prima om Windows herstelpunten te verwijderen, dan volgt u onderstaande stappen.

Herstelpunt verwijderen in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Systeem en klik daarna helemaal onderaan op “Info”.

Systeeminformatie in Windows 11

Klik daarna op de link: Systeembeveiliging om de systeembeveiligings instellingen te openen.

Systeembeveiligingsopties in Windows 11

Klik op de knop “Configureren” en gebruik de schuifregelaar om de hoeveelheid opslagruimte aan te passen die gebruikt wordt voor herstelpunten. Als de lokale schijf bijna leeg is, vermindert u de gebruikte hoeveelheid ruimte.

Als dat niet genoeg is, kunt u alle herstelpunten verwijderen door op de knop Verwijderen te klikken.

Herstelpunt verwijderen in Windows 11

Op deze manier kunt u herstelpunten verwijderen door het maximale schijfruimte gebruik in te stellen of door alle herstelpunten te verwijderen.

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!