Een herstelschijf maken in Windows 11? Dit is hoe!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Een systeemkopie is goed genoeg als uw Windows corrupt is, maar u kunt opstarten naar de desktop. Maar als u Windows niet kunt opstarten, kunt u het niet gebruiken om uw Windows 11 computer te herstellen.

Als u uw computer wilt herstellen heeft u een herstelschijf nodig samen met de systeemkopie om Windows volledig te herstellen. Met een herstelschijf kunt u opstarten vanaf de USB-schijf en krijgt u de geavanceerde opstartopties. Van daaruit kunt u de hulpmiddelen gebruiken om problemen op te lossen of Windows te herstellen vanaf een systeemkopie.

Windows 11 herstelschijf maken

Klik op het vergrootglas in de taakbalk. In het zoekvenster type: herstelstation. Klik op het resultaat.

Herstelstation openen

Plaats nu een USB-stick in de computer met minimaal 8GB aan vrije schijfruimte. De USB-stick wordt als herstelstation ingesteld. Hiermee kunt u bij Windows problemen opstarten en de problemen via de Geavanceerde opstartopties oplossen.

Klik op volgende.

Een herstelstation maken in Windows 11

Een ogenblik geduld het herstelstation wordt voorbereid.

Ogenblik geduld

Selecteer het beschikbare USB-station. Als het station wordt weergegeven is de USB-stick geschikt om als herstelstation te gebruiken. Klik op volgende.

Wordt de USB-stick niet gevonden? Probeer de USB-stick te formatteren als NTFS en wijs een stationsletter toe.

USB-stick voor herstelschijf selecteren

Alle data op de USB-stick gaat verloren. Maak eventueel een back-up van de bestanden op de USB-stick. Klik op Maken om door te gaan met het aanmaken van de herstelschijf voor Windows 11.

Herstelstation aanmaken in Windows 11

Hulpprogramma’s en systeembestanden worden aangemaakt op de herstelschijf. Het aanmaken van de herstelschijf duurt even.

Herstelschijf aanmaken in Windows 11

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓