Systeemherstel is door uw systeembeheerder uitgeschakeld

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Als u uw Windows computer probeert te herstellen met een Windows herstelpunt dan is het mogelijk dat u de foutmelding “Systeemherstel is door uw systeembeheerder uitgeschakeld” ziet in Windows.

Deze foutmelding krijgt u te zien als er door de beheerder van de computer een beleid is geïnstalleerd die voorkomt dat u Windows kunt herstellen naar een bepaald herstelpunt.

Systeemherstel is door uw systeembeheerder uitgeschakeld

Een beleid is een instelling in Windows die beheerders kunnen gebruiken om Windows te beperken. Er zijn een heleboel beleidsinstellingen mogelijk in Windows. Een van deze beleidsinstellingen is het beperken van een Windows herstelpunt.

Als u de “Systeemherstel is door uw systeembeheerder uitgeschakeld” foutmelding tegenkomt in Windows als u zelf beheerder bent dan is het mogelijk dat een bepaalde applicatie die beleid forceert in Windows.

Het is ook mogelijk dat uw computer is geïnfecteerd met malware en dat malware probeert te voorkomen dat u Windows hersteld door dit “Systeemherstel is door uw systeembeheerder uitgeschakeld” beleid te forceren.

Controleer uw computer dus op malware met Malwarebytes als u geen idee heeft waarom dit beleid is geïnstalleerd op uw computer.

Systeemherstel is door uw systeembeheerder uitgeschakeld

u kunt het “Systeemherstel is door uw systeembeheerder uitgeschakeld” beleid op de volgende manier uitschakelen in Windows.

In de Windows zoekbalk type: regedit. Open de Windows register editor.

register editor openen

In de Windows register editor klap de volgende mappen structuur open aan de linkerzijde.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows NT\SystemRestore

U ziet hier twee sleutels genaamd: DisableConfig en DisableSR.

Klik met de rechtermuisknop op deze sleutels en kies voor verwijderen.

DisableSR verwijderen

In de Windows zoekbalk type: cmd.exe. Klik met de rechtermuisknop op het Opdrachtprompt resultaat en kies voor Als Administrator uitvoeren.

In het Opdrachtprompt venster type: gpupdate /force

gpupdate force

Probeer nu opnieuw een herstelpunt aan te maken in Windows. De melding “Systeemherstel is door uw systeembeheerder uitgeschakeld” is nu verdwenen. U kunt weer een herstelpunt aanmaken.

Lees meer: 2 manieren om een Windows herstelpunt te bekijken.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓