LanXchange – Simpel en Snel bestanden delen tussen apparaten

Stefan
LanXchange - Simpel en Snel bestanden delen tussen apparaten

Als u op een makkelijke en snelle manier bestanden of mappen wilt delen dan kunt u gebruikmaken van LanXchange.

LanXchange ook wel “LXC” genoemd is open-source, platformonafhankelijke software ontworpen voor het eenvoudig delen van bestanden over een lokaal netwerk. Het stelt u in staat om bestanden en mappen te delen tussen verschillende apparaten zonder een server of complexe configuratie. LanXchange is bedoeld om een gebruiksvriendelijke en efficiënte manier te bieden om gegevens uit te wisselen binnen een thuis- of kantoornetwerk.

Het grote voordeel is dat LanXchange werkt op meerdere besturingssystemen, waaronder Windows, macOS, en Linux. Daarbij heeft LanXchange heeft een duidelijke en intuïtieve interface, waardoor bestanden slepen en neerzetten tussen apparaten gemakkelijk en snel gaat.

LanXchange – Simpel en Snel bestanden delen tussen apparaten

Om te beginnen download u LanXchange naar beide apparaten. Om te installeren is uit te voeren is Java nodig, dit kunt u bij het installatieproces downloaden. Na installatie van Java dient u vervolgens Java toegang te geven tot alle openbare en particuliere netwerken in de Windows Firewall. Staat u deze uitzondering niet toe dan werkt het delen van bestanden niet.

lanxchange toegang tot netwerk

Om een bestand te delen sleept u het in het LanXchange venster.

Bestand delen met lanxchange

Alle apparaten in uw lokale netwerk die LanXchange hebben geopend zien nu dat er een bestand wordt gedeeld. Door op het download pictogram te klikken kunt u dit bestand dan naar het gewenste apparaten downloaden.

Bestand downloaden met lanxchange

U kunt een map kiezen om het bestand in op te slaan.

Bestand opslaan

Mocht u LanXchange nu snel op alle beschikbare apparaten binnen uw netwerk willen installeren dan kunt u gebruikmaken van “Self distribution”.

Lees ook
Camera (webcam) instellen in Microsoft Edge? Dit is hoe!

Self distribution helpt om de applicatie te verspreiden of beschikbaar te maken binnen uw lokale netwerk zonder dat handmatige installatie op elk apparaat nodig is. Dit betekent dat eenmaal LanXchange op één apparaat in het netwerk is geïnstalleerd, andere apparaten binnen hetzelfde netwerk gemakkelijk toegang kunnen krijgen tot de software of de functionaliteit ervan kunnen benutten zonder dat er een aparte installatieprocedure moet worden doorlopen.

Self distribution LanXchange

Zo makkelijk is het om bestanden of mappen te delen. Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees verder: Snel bestand of map delen via NitroShare in Windows 11 of 10

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *