Herstelpunten bekijken in Windows? Dit zijn de 2 manieren!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Een herstelpunt in Windows is een manier om het besturingssysteem terug te plaatsen in een bepaalde staat. Windows maakt automatisch een herstelpunt in Windows als u een programma installeert een stuurprogramma installeert of handmatig een herstelpunt aanmaakt.

De bestanden die een herstelpunt aanmaakt in Windows zijn niet toegankelijk, een herstelpunt is ook niet beschikbaar in Windows-verkenner. De verborgen map waar een herstelpunt in aangemaakt wordt in Windows heet “System Volume information” en wordt aangemaakt in de hoofdmap op elke schijfletter.

Er zijn twee manieren om een aangemaakt herstelpunt in Windows in te zien. De eerste is via de Systeemherstel instellingen en de tweede is via vssadmin (schaduwkopieën met andere woorden vssadmin of “shadow copies”).

Herstelpunten bekijken in Windows

Herstelpunt bekijken via Systeemherstel

Om een herstelpunt via de Systeemherstel applicatie in Windows in te zien typt u in de Windows zoekbalk: rstrui.exe.

De Systeemherstel applicatie wordt nu geopend.

systemeherstel - rstrui openen

Klik op Volgende om door te gaan naar de door Windows of handmatig aangemaakte herstelpunten.

U ziet nu de aangemaakte herstelpunten en bij welke type gebeurtenis dit is gebeurd. Windows plaatst zelf een beschrijving die duidelijk maakt waarom en wanneer een herstelpunt is aangemaakt.

Windows herstelpunt inzien

Herstelpunt bekijken via vssadmin

In de Windows zoekbalk type: cmd.exe. Klik met de rechtermuisknop op het cmd.exe resultaat en kies voor Als Administrator uitvoeren.

cmd openen als administrator

In het Opdrachtprompt venster type: vssadmin list shadows

U ziet nu de aangemaakte herstelpunten in Windows.

vssadmin list shadows

Om een specifiek bestand uit een shadow copy terug te zetten kunt u gebruik maken van ShadowExplorer.

Bent u bestanden kwijt in Windows? Lees meer over: bestanden terughalen in Windows of bestanden terugzetten in Windows met Recuva.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓