Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Oude printer taken leegmaken in Windows 11

In Windows is de “Printer spooler” service actief. Deze service fungeert als een intermediair tussen uw computer en de printer. Het helpt bij het beheren van afdrukopdrachten die naar de printer worden gestuurd.

De printer spooler organiseert afdrukopdrachten in een wachtrij en stuurt ze één voor één naar de printer om te voorkomen dat de printer overweldigd wordt door meerdere opdrachten tegelijkertijd.

Als er een probleem is met een afdrukopdracht of met de printer zelf, zal de spooler service de gebruiker informeren door middel van foutmeldingen en notificaties. U kunt op dat moment de printer spooler leegmaken. Hiermee kunt u problemen met bijvoorbeeld oude printer taken oplossen. Dit is hoe het werkt.

Oude printer taken leegmaken in Windows 11

Om te beginnen dient u de printer spooler service uit te schakelen. Dit doet u door de services te openen. Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op “uitvoeren” in het menu.

uitvoeren

In het uitvoeren venster, type: services.msc

services msc starten

Zoek in de lijst van services naar “Printer Spooler”. Klik erop met de rechtermuisknop en klik op “Stoppen”. U kunt ook rechtsbovenin op “Stoppen” drukken als u de service heeft aangeklikt.

printer spooler stoppen

Open nu de Windows verkenner. Ga naar de map: C:\Windows\System32\Spool\printers\. Is deze map niet beschikbaar? Dan is er helaas niets leeg te maken.

Selecteer alle bestanden in deze map en verwijder alle bestanden. Herstart nu uw computer. De “printer spooler” service zal zelf automatisch herstarten.

U heeft nu met succes alle actieve printer taken verwijderd door de printer spooler op te schonen. Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!