Meldingen beheren in Windows 11? Dit is hoe!

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Meldingen ontvangen in Windows 11 is handig om bij te houden wat er op uw Windows 11 computer gebeurt. U krijgt meldingen te zien van geïnstalleerde apps, van nieuwe e-mail berichten of van het Windows-besturingssysteem.

Waar meldingen zeer handig kunnen zijn, worden meldingen ook als vervelend ervaren. Als u geconcentreerd aan het werken bent op de computer dan kunnen notificaties afleiden. Het is daarom in Windows 11 mogelijk om meldingen uit te schakelen of te beheren zodat er alleen meldingen worden weergeven van en wanneer u dat wenst.

U kunt ervoor kiezen om meldingen volledig uit te schakelen of om meldingen op andere plaatsen weer te geven. Als u tijdelijk geen meldingen wenst te ontvangen dan kunt u meldingen ook verplaatsen naar het Windows actiecentrum. In dit artikel leest u hoe u meldingen beheert in Windows 11.

Melding instellingen in Windows 11

De instellingen om meldingen te beheren vind u in Windows op deze volgende manier. Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu.

Windows 11 instellingen openen

Klik links in het menu op Systeem. Klik daarna op Meldingen.

meldingen in Windows 11

U bent nu in de meldingen instellingen.

Meldingen uitschakelen in Windows 11

U kunt meldingen die u ontvangt in Windows 11 volledig uitschakelen. Klik op de Aan/uit knop om meldingen te schakelen. Als u klikt op de balk zelf dan worden er extra instellingen geopend. U kunt hier ook de concentratiehulp instellingen aanpassen.

Meldingen uitschakelen in Windows 11

U kunt meldingen op het vergrendelscherm weergeven of verbergen. Herinneringen en inkomende Vo-IP-oproepen op het vergrendelscherm weergeven of verbergen. Of toestaan dat bij meldingen een geluid wordt afgespeeld of niet.

Meldingen stilhouden

Als u meldingen voor bepaalde apps of instellingen niet wenst weer te geven als banner dan kunt u de melding stilhouden. De melding wordt dan niet op uw scherm weergegeven, maar in het actiecentrum geplaatst.

In de “Meldingen van apps en andere afzenders” instellingen klik op de app of de soort instellingen waarvan u de meldingen wenst aan te passen.

Meldingen stilhouden in Windows 11

Schakel de optie: Banners met meldingen weergeven uit.

Als u de optie: Meldingen weergeven in meldingencentrum ingeschakeld heeft dan worden de meldingen in het actiecentrum geplaatst.

Om per app of per instelling het geluid bij een melding uit te schakelen dan wijzigt u de instelling: Een geluid afspelen wanneer er een melding binnenkomt uit.

Helemaal onderaan kunt u nog de prioriteit van deze app of instelling melding wijzigen naar Bovenaan, hoog of normaal. De melding komt dan in deze volgorde in het actiecentrum terecht als u dat ingeschakeld heeft.

Banners met meldingen weergeven uitschakelen

Waar vind ik het actiecentrum?

Alle meldingen die niet worden weergegeven op uw scherm zijn naar het actiecentrum verplaatst. Meldingen in het actiecentrum herkent u aan het blauwe bolletje met cijfer rechts naast de tijd en datum. Als u erop klikt dan vindt u bovenaan de meldingen.

meldingenscherm actiecentrum

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂
4 REACTIES
 1. Ik heb alles gedaan wat geschreven werd. Als ik op uur en datum rechts beneden klik, krijg ik agenda. Als ik op het pijltje klik na dag en datum, verschijnt dag en datum in een klein vak beneden. Klik ik op het pijltje ernaast krijg ik terug agenda, zoals ervoor.
  Ik kan nergens mijn meldingsscherm krijgen. Blauwe bolletje zie ik nergens

  Hoe kan ik mijn meldingsscherm bekijken?
  Dank bij voorbaat,
  Grtz, Stanny

  • Hallo, het blauwe bolletje, is er alleen als er een melding is geweest. Als er geen melding is verzonden door een app dan ziet u dit bolletje niet. Meldingen is niet iets wat je altijd kunt inzien, meldingen komen en gaan. Zorg dat u meldingen heeft ingeschakeld en dat ze per app verzonden kunnen worden. Als er een melding is, ziet u dit aan het blauwe bolletje, is er geen melding(en) ziet u niets. Groet, Stefan

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!