Windows updates downloaden en installeren via Update catalogus

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Standaard downloadt en installeert Windows 11 automatisch de updates wanneer Microsoft een update uitbrengt. In de meeste gevallen is uw tussenkomst helemaal niet nodig. Uw besturingssysteem handelt de Windows-updates af, en u hoeft er in principe niet meer op te letten.

In enkele gevallen kan uw PC echter problemen hebben met het zelf downloaden van de updates. Het kan ook gebeuren, dat u deze updates wilt downloaden om ze op verschillende losstaande computers te installeren.

Er kunnen meerdere redenen zijn om de Windows 11 Updates handmatig te downloaden. Het goede nieuws is dat Microsoft u deze updates officieel laat downloaden van de Windows update catalogus website.

Windows updates downloaden en installeren via Update catalogus

Open de browser op uw computer en ga naar de Windows update catalogus website. Hier kunt u Windows update downloaden en daarna handmatig installeren.

https://www.catalog.update.microsoft.com/home.aspx

Windows update catalogus update zoeken

Type vervolgens het KB-nummer (Knowledge Base) in van de Windows-update die u wilt downloaden in de “Zoeken”-balk op de pagina. Druk vervolgens op Enter op uw toetsenbord of klik op de knop “Zoeken”.

Als u klaar bent, verschijnen alle beschikbare downloads voor dat KB-nummer. Als u meer informatie over een bepaald updatepakket wilt verzamelen, klikt u op de titel ervan om een apart browservenster op uw scherm te openen.

Update handmatig downloaden

Er wordt een nieuw venster geopend met alle relevante informatie over de Windows update. U ziet hier de grootte van de update, datum, de architectuur, de classificatie van het bestand, het ondersteunde product en de ondersteunde taal. Rechts in het venster ziet u nog een link naar meer informatie en een URL voor ondersteuning.

Klik op Sluiten om het venster te sluiten.

meer informatie over windows update catalogus download

Als u de correcte Windows update heeft geïdentificeerd voor uw systeem dan klikt u op de Download knop rechts naast de titel.

Windows Update handmatig downloaden

Er wordt een venster geopend. Klik met de rechtermuisknop op de link naar de Windows update download, klik daarna op Koppeling opslaan als – of – Opslaan als. Dit is afhankelijk van welke browser u gebruikt.

Windows update bestand downloaden via Windows catalogus

Sla het bestand op, op een locatie op uw computer. Dubbelklik op de bestandsnaam om het .cab bestand te openen. Het “Zelfstandig installatieprogramma voor Windows update” wordt geopend.

Zelfstandig installatieprogramma voor Windows update

De Windows update zal zelfstandig installeren. Mogelijk dient u de computer na installatie te herstarten.

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓