5 manieren om Apps of programma’s te verwijderen in Windows 11

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Als u apps op Windows niet meer nodig hebt of gebruikt, is het een goed idee om ze van tijd tot tijd te verwijderen. Vooral games en andere grote programma’s. Dit helpt om schijfruimte vrij te maken en zorgt voor een meer opgeruimde ervaring in Windows 11.

Door het nieuwe minimalistische uiterlijk en de nieuwe functies in Windows 11 is het voor veel mensen onduidelijk hoe apps verwijderd kunnen worden in Windows 11. Hoewel het lijkt op de manier zoals apps ook verwijderd werden in Windows 10, is er wel degelijk een verschil.

In dit artikel leest u hoe u op 5 manieren apps kunt verwijderen uit Windows 11.

Programma verwijderen in Windows 11

Programma verwijderen via het Startmenu

De meest efficiënte manier om een app te verwijderen is via het menu Start. Klik op het menu Start en klik met de rechtermuisknop op de app die u wenst te verwijderen. Klik daarna op “verwijderen”. Dit kunt u voor de meeste apps uitvoeren.

App verwijderen via startmenu

Programma verwijderen via de Instellingen

Klik met de rechtermuisknop op het startmenu. Klik daarna op Instellingen in het menu. Klik links op Apps. Klik daarna op Apps en onderdelen.

Klik rechts naast de naam van de app op de drie verticale puntjes. In het menu klik op “verwijderen”. Het verwijderproces voor de app zal nu starten.

App verwijderen via Windows 11 instellingen

Programma verwijderen via Configuratiescherm

Deze manier van een app verwijderen is al ouder en bekend sinds het begin van Windows. Begin met het openen van het Configuratiescherm. Klik op “Een programma verwijderen”.

Als u dit niet ziet dan schakelt u rechtsbovenin de “Weergeven op” instellingen naar “Categorie”.

Klik op het programma wat u wilt verwijderen en klik daarna op de “verwijderen” knop. Het verwijderproces wordt nu gestart.

Programma verwijderen in Windows 11

Programma verwijderen via Zoeken

Als u een bepaald programma zoekt via “zoeken” dan kunt u het na het zoeken ook direct verwijderen. Klik op zoeken in de taakbalk en zoek op de app die u wilt verwijderen.

Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het programma en klik op verwijderen in het menu. Het programma wordt nu verwijderd.

Programma verwijderen via zoeken in Windows 11

Microsoft programma’s verwijderen

Microsoft heeft enkele standaard programma’s in Windows 11 die u niet kunt verwijderen via de bovenstaande methodes. We noemen dit soort software “bloatware”.

Lees deze gids om bloatware in Windows 11 te verwijderen. Wilt u bloatware verwijderen in Windows 10, lees dan deze gids.

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!