Nieuwe instellingen Startpagina verwijderen in Windows 11

Stefan
Nieuwe instellingen Startpagina verwijderen in Windows 11

In Windows 11 is recentelijk een nieuwe Startpagina voor de instellingen geïntroduceerd. Deze nieuwe Startpagina bevat verschillende aanbevolen secties met wat Microsoft kaarten noemt.

Elke kaart biedt bijvoorbeeld snel toegang tot veel gebruikte functies in Windows 11. Er zijn in het totaal zeven verschillende kaarten, aanbevolen instellingen, cloudopslag, bluetooth-apparaten, personalisatie, account herstel, Microsoft 365.

Instellingen startpagina in Windows 11

Als u om wat voor reden dan ook liever het oude overzicht terugzet met de bekende lijsten, dan kunt u dit doen door een sleutel in het Windows-register aan te passen. In dit artikel leg ik uit hoe dit werkt.

Nieuwe instellingen Startpagina verwijderen in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik vervolgens op “uitvoeren” in het menu. In het uitvoeren venster type: regedit.exe

Windows register openen

Ga naar de sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies

Klik met de rechtermuisknop op “Polices” en klik op “Nieuw” en vervolgens op “Sleutel”. Geef deze nieuwe sleutel de naam:

Explorer

Klik nu met de rechtermuisknop op “Explorer” en klik op “Nieuw” en vervolgens op “Tekenreekswaarde”. Geef deze tekenreekswaarde de naam:

SettingsPageVisibility

Dubbelklik op “SettingsPageVisibility” en wijzig de waardegegevens naar “hide:home”.

Nieuwe instellingen Startpagina verwijderen in Windows 11

Herstart nu uw computer om de wijziging toe te passen. Na de herstart heeft u de oude Instellingen startpagina weer teruggezet.

Optioneel: Als u het nieuwe instellingen overzicht toch weer wilt terugzetten, dan verwijdert u de “SettingsPageVisibility” waarde in het Windows register. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de waarde te klikken en op “verwijderen” te klikken in het menu.

Hieronder ziet u de oude instellingen startpagina:

Oude Windows 11 instellingen overzicht

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

5 reacties
    1. Hoi Rene, dankjewel. Jij ook de beste wensen en bedankt voor je terugkerende bezoeken aan PC Tips. Dit werkt niet in Windows 10, het gaat hier specifiek om het instellingen venster in Windows 11.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *