Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Clock_Watchdog_Timeout foutmelding? Vind hier de oplossing

Als u last heeft van de Clock_Watchdog_Timeout foutmelding terwijl u aan het werken bent of een computerspel aan het spelen bent dan ziet u een blauw scherm.

De Clock_Watchdog_Timeout foutmelding is een fout tussen twee processoren, de ene processor krijgt van de andere processor (een computer heeft vaak meerdere processoren) niet de gewenste data binnen een specifiek voorafgesteld tijd. Dit zorgt ervoor dat een processor geen data kan verwerken en dit veroorzaakt een blauw scherm in Windows 10. Het blauw scherm wat u ziet laat de Clock_Watchdog_Timeout foutmelding zien.

De Clock_Watchdog_Timeout foutmelding is ook vrijwel altijd gerelateerd aan drivers die communiceren met hardware of aan hardware zelf, zeker op het moment dat het gebeurt als de computer al correct is opgestart en een tijdje zonder problemen heeft gewerkt.

Er zijn dus een aantal redenen voor de Clock_Watchdog_Timeout foutmelding. Foutieve drivers die hardware aansturen, malware op uw computer, een CPU die overclocked is, kapotte hardware of verouderde systeem drivers.

In deze instructie vind u een aantal tips om de Clock_Watchdog_Timeout foutmelding op te lossen. Ik raadt u aan een back-up te maken met systeemherstel voordat u wijziging aanbrengt in Windows 10.

Clock_Watchdog_Timeout

Geheugen controle

De Clock_Watchdog_Timeout kan worden veroorzaakt door fouten in het geheugen. Om te kijken of het probleem zit in het geheugen van de computer kunt u de volgende applicatie starten om eventuele fouten te vinden en direct op te lossen.

In de Windows zoekbalk type: mdsched. Klik daarna op Nu opnieuw opstarten en zoeken naar problemen (aanbevolen).

windows geheugencontrole

Stuurprogramma terugrollen

Indien de Clock_Watchdog_Timeout fout voorkomt na het installeren van specifieke stuurprogrammas, zoals video drivers of beeldscherm drivers dan kunt u deze terugrollen. U installeert dan de laatst goed werkende stuurprogramma terug om Clock_Watchdog_Timeout problemen te lossen.

Klik met de rechtermuisknop op de Start knop. Klik op Apparaatbeheer uit het menu.

Ga naar het stuurprogramma die u heeft vervangen en dubbelklik erop. Ga naar tabblad Stuurprogramma en klik op de knop Vorig stuurprogramma.

vorige stuurprogramma installeren

Computer in veilige modus starten

In Windows 10 veilige modus wordt Windows opgestart met een minimaal aan stuurprogramma’s en instellingen. Om te kijken of Windows 10 zelf het probleem is, dus geen externe bestanden of instellingen kunt u proberen om Windows 10 in veilige modus te starten.

Als u dan geen Clock_Watchdog_Timeout foutmelding krijgt dan ligt het probleem dus niet aan Windows maar andere specifieke stuurprogramma’s of software.

Stuurprogramma’s en services uitschakelen

Indien u met veilige modus heeft vastgesteld dat het probleem niet in Windows ligt maar in andere software zoals een stuurprogramma of Windows service dan is het belangrijk uit te vinden welke software dit betreft.

Om uit te vinden welke software de Clock_Watchdog_Timeout foutmelding veroorzaakt raadt ik u aan om eerste alle services en opstart programma’s uit te schakelen, uw computer te herstarten en daarna weer stuk voor stuk in te schakelen en telkens te herstarten. Op deze manier kunt u uitvinden welke software/service of stuurprogramma verantwoordelijk is voor de hinderlijke Clock_Watchdog_Timeout foutmelding. Het kost even wat tijd om het zo uit te vinden.

In de Windows zoekbalk type: msconfig om Systeemconfiguratie te openen. Klik op tabblad Services. Klik de optie: Alle Microsoft-service verbergen aan. Klik daarna op de knop: Alles uitschakelen.

systeemconfiguratie services uitschakelen

Daarna klik op tabblad Opstarten. Klik daarna op de link: Taakbeheer openen. Klik alle programma’s een voor een aan en klik op Uitschakelen.

taakbeheer opstart programmas uitschakelen

Herstart de computer.

Daarna volg alle stappen in dit hoofdstuk opnieuw en schakel de service en het opstart programma een voor een in en herstart.

Als u op een gegeven moment weer de Clock_Watchdog_Timeout foutmelding krijgt dan weet u dat het ligt aan het laatst ingeschakelde service of opstart programma.

Windows controleren op fouten

Soms is Windows 10 beschadigd en kan het daarom foutmeldingen veroorzaken. Om generieke problemen in Windows op te lossen kunt u gebruik maken van deze informatie: Een probleem in Windows oplossen.

Ik hoop dat u met deze informatie het Clock_Watchdog_Timeout probleem heeft kunnen identificeren of heeft kunnen oplossen.

Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwe tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de laatste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om u aan te melden.

Vraag en antwoord
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!