Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

RAM, CPU, NIC en GPU toevoegen aan Windows 11 widgets

In Windows 11 kunt u na het installeren van een ontwikkelaars hulpmiddel verschillende nieuwe systeem widgets toevoegen.

Het gaat om een RAM-geheugen widget, een CPU processor widget, een GPU widget met informatie over de videokaart prestaties en een NIC netwerkkaart widget. U hoeft deze widgets niet allemaal los te downloaden, u kunt ze via de widgets zelf activeren door ze in te schakelen.

Door deze verschillende systeemprestatie widgets toe te voegen krijgt u via het widgets overzicht direct inzicht in de prestaties van verschillende onderdelen in uw computer. U kunt direct inzicht krijgen in het geheugen van de computer, de totale belasting van de processoren, de totale belasting van de videokaart en uw totale gebruik van de netwerkkaart in kilobytes per seconden voor zowel download- als uploadsnelheid.

Om deze widgets te kunnen toevoegen moet er een app worden geïnstalleerd. Na installatie van deze app kunt u de widgets toevoegen. Dit is hoe het werkt.

RAM, CPU, NIC en GPU toevoegen aan Windows 11 widgets

Om te beginnen downloadt u de “Dev home (preview)” app naar uw computer. Hiervoor is toegang tot de Microsoft Store noodzakelijk.

De “Dev Home” app is een controlecentrum waarmee u al uw workflows en codeertaken op één plek kunt bijhouden. Het beschikt over een gestroomlijnde installatietool waarmee uw apps en pakketten op een centrale locatie kunt installeren, extensies waarmee u verbinding kunt maken met uw ontwikkelaarsaccounts (zoals GitHub) en een aanpasbaar dashboard met een verscheidenheid aan ontwikkelaarsgerichte widgets, zodat u de informatie die u nodig hebt direct bij de hand hebt.

U hoeft deze app verder niet te gebruiken als u alleen gebruik wilt maken van de systeemwidgets. Klik op “Installeren” om deze app op uw computer te installeren.

Dev home installeren

Na installatie opent u de app eenmaal. Dit is overigens niet noodzakelijk om de widgets weer te geven. U hoeft de app dus niet constant te gebruiken, installatie is voldoende.

Dev home geinstalleerd

Open hierna de widgets en klik op “+” om de systeemwidgets toe te voegen.

widgets toevoegen

Klik op de widgets die u wilt toevoegen. U kunt CPU, GPU, Memory, Network en SSH Keychain widgets toevoegen.

Systeemwidgets toevoegen in Windows 11

U ziet de widgets met systeeminformatie nu in het widgets overzicht. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!