TCP/IP opnieuw instellen in Windows 11 of 10

Stefan
TCP/IP opnieuw instellen in Windows 11 of 10

Als u netwerk- of internetproblemen ervaart met uw computer, dan kunt u de TCP/IP instellingen opnieuw instellen.

TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol) is het onderliggende communicatieprotocol dat door het internet en de meeste computernetwerken wordt gebruikt. Wanneer u de TCP/IP stack opnieuw instelt, herstelt u in wezen de netwerkconfiguratie instellingen en herstelt u mogelijke problemen of beschadigingen aan deze instellingen.

Dit is bijvoorbeeld aan te raden als u problemen ondervindt met uw netwerkverbinding, u kunt bijvoorbeeld geen toegang krijgen tot het internet of problemen ondervinden om verbinding te maken met bepaalde websites.

Als de TCP/IP instellingen onjuist of verkeerd geconfigureerd zijn, kan het opnieuw instellingen van de TCP/IP “stack” helpen om de standaardinstellingen te herstellen en het probleem op te lossen.

In enkele gevallen komt het voor dat malware problemen veroorzaakt door bepaalde TCP/IP instellingen aan te passen. Als u problemen met het netwerk- of internet ervaart na een malware infectie kan het opnieuw instellen van de TCP/IP instellingen mogelijk ook het probleem oplossen.

TCP/IP opnieuw instellen in Windows 11 of 10

Het opnieuw instellen van de TCP/IP “stack” houdt in dat alle huidige TCP/IP-instellingen worden verwijderd en teruggezet naar de standaardwaarden. Dit kan worden gedaan door specifieke opdrachten uit te voeren in de opdrachtprompt of PowerShell met beheerdersrechten.

Open een Opdrachtprompt als administrator. In het Opdrachtprompt type het volgende commando:

netsh int ip reset

netsh int ip reset

Het bovenstaande commando: netsh int ip reset wordt gebruikt om de TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol) stack in Windows opnieuw in te stellen naar de standaard configuratie instellingen.

Dit commando verwijdert alle huidige TCP/IP-instellingen, waaronder het IP-adres, de DNS-server en andere netwerkconfiguratie instellingen, en herstelt deze naar de standaardwaarden. Nadat u dit commando heeft uitgevoerd moet u de computer herstarten om de actie af te ronden.

Lees ook
3 manieren om een afbeeldingen bij te snijden in Windows 11

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *