Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

TCP/IP opnieuw instellen in Windows 11 of 10

Als u netwerk- of internetproblemen ervaart met uw computer, dan kunt u de TCP/IP instellingen opnieuw instellen.

TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol) is het onderliggende communicatieprotocol dat door het internet en de meeste computernetwerken wordt gebruikt. Wanneer u de TCP/IP stack opnieuw instelt, herstelt u in wezen de netwerkconfiguratie instellingen en herstelt u mogelijke problemen of beschadigingen aan deze instellingen.

Dit is bijvoorbeeld aan te raden als u problemen ondervindt met uw netwerkverbinding, u kunt bijvoorbeeld geen toegang krijgen tot het internet of problemen ondervinden om verbinding te maken met bepaalde websites.

Als de TCP/IP instellingen onjuist of verkeerd geconfigureerd zijn, kan het opnieuw instellingen van de TCP/IP “stack” helpen om de standaardinstellingen te herstellen en het probleem op te lossen.

In enkele gevallen komt het voor dat malware problemen veroorzaakt door bepaalde TCP/IP instellingen aan te passen. Als u problemen met het netwerk- of internet ervaart na een malware infectie kan het opnieuw instellen van de TCP/IP instellingen mogelijk ook het probleem oplossen.

TCP/IP opnieuw instellen in Windows 11 of 10

Het opnieuw instellen van de TCP/IP “stack” houdt in dat alle huidige TCP/IP-instellingen worden verwijderd en teruggezet naar de standaardwaarden. Dit kan worden gedaan door specifieke opdrachten uit te voeren in de opdrachtprompt of PowerShell met beheerdersrechten.

Open een Opdrachtprompt als administrator. In het Opdrachtprompt type het volgende commando:

netsh int ip reset

netsh int ip reset

Het bovenstaande commando: netsh int ip reset wordt gebruikt om de TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol) stack in Windows opnieuw in te stellen naar de standaard configuratie instellingen.

Dit commando verwijdert alle huidige TCP/IP-instellingen, waaronder het IP-adres, de DNS-server en andere netwerkconfiguratie instellingen, en herstelt deze naar de standaardwaarden. Nadat u dit commando heeft uitgevoerd moet u de computer herstarten om de actie af te ronden.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!