Venster een naam geven in Microsoft Edge of Google Chrome

Stefan
Venster een naam geven in Microsoft Edge of Google Chrome

Als u werkt met meerdere open browser vensters, dan kan het ongemakkelijk zijn om deze vensters uit elkaar te houden. Het identificeren van een venster moet dan gebeuren door het venster te openen en de inhoud te bekijken.

Dit neemt onnodig veel tijd in beslag, en kan een stuk makkelijker. Om meerdere vensters makkelijker te kunnen onderscheiden van elkaar, kunt u elk venster een naam geven.

Door de naam van het browservenster te wijzigen kunt u via de taakbalk snel het gewenste venster identificeren door de naam in het venstervoorbeeld te bekijken. Dit is hoe het werkt.

Venster een naam geven in Microsoft Edge of Google Chrome

Omdat zowel de Microsoft Edge browser als de Google Chrome browser beide ontwikkeld zijn met het Chromium platform, delen ze ook functies met elkaar. Zo ook het kunnen wijzigen van de naam van een actief venster.

Om de naam van een actief browservenster te wijzigen opent u eerst het venster. Hierna klikt u in vrije ruimte boven de adresbalk met de rechtermuisknop. In het contextmenu klikt u op “venster een naam geven”.

Venster een naam geven

Geef de gewenste naam in voor dit specifieke venster en bevestig door op “OK” te klikken.

Naam van browser venster wijzigen

Dit herhaalt u vervolgens voor meerdere open browser vensters. Het gaat specifiek om vensters, niet om tabbladen.

In de taakbalk houdt u uw muis vervolgens op de stapel met browser vensters. U ziet nu per afzonderlijk venster de naam die u hiervoor heeft ingesteld. Dit maakt het een stuk makkelijker om de vele vensters te identificeren.

Lees ook
Accentkleur weergeven op titelbalken en vensterranden

naam van vensters

In de Google Chrome browser werkt dit op exact dezelfde manier. Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook
Alle geopende vensters tegelijk sluiten in Windows 11 of 10
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *