Windows 10 activeren na het wisselen van hardware

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Als u hardware heeft gewisseld na een probleem met hardware. Bijvoorbeeld het vervangen van uw moederbord, dan is het mogelijk dat Windows de Windows-licentie niet meer herkend. U dient Windows op dat moment opnieuw te activeren.

Lang geleden plaatste bedrijven zoals Dell, Hewlett-Packard (HP) Acer, etc. de licentiecode als sticker op de achterkant van de computer. Deze tijd is voorbij. De meeste computers worden nu geactiveerd met een digitale licentie.

Een digitale licentie is een licentiecode die in de BIOS verborgen zit, in de ACPI-tabel op het moederbord. Mocht u Windows dan opnieuw gaan installeren dan wordt de licentiecode van Windows uit de BIOS gehaald en wordt Windows automatisch geactiveerd bij Microsoft.

Als er dus hardware is vervangen en dan met namen het moederbord dan werkt de digitale licentie niet meer omdat Windows de licentiecode niet kan ophalen uit de BIOS.

Advies: koop een Windows 10 licentie veilig en direct via Bol.com.

Windows 10 activeren na het wisselen van hardware

Als u Windows 10 gaat installeren vanuit een computer waarop nog geen Windows 10 is geïnstalleerd zal Windows 10 u vragen om een licentiecode tijdens de installatie.

U kunt op de knop: ik heb geen activatiecode klikken om door te gaan met de installatie. Als de installatie voltooid is komt u uit op het Windows-bureaublad. Daarna gaan we Windows activeren.

Klik op de Windows startknop, in het linker menu klik op Instellingen.

windows start knop

In de Windows-instellingen klik op Bijwerken en beveiliging of de link onderin: Windows is niet geactiveerd. Activeer Windows nu.

windows is niet geactiveerd melding

Ga links in het menu naar Activering. In de activering instellingen van Windows klik op de link: Probleem oplossen.

windows activeren

In het probleem oplossen venster, klik op: Ik heb onlangs de hardware van dit apparaat gewijzigd.

hardware apparaat gewijzigd

U wordt nu doorverwezen om in te loggen met uw Microsoft-account. Login met uw e-mailadres en wachtwoord.

windows online activeren inlog

Als u ingelogd bent kunt u Windows activeren door uw apparaat uit de lijst te selecteren. Zet een vinkje bij Dit is het apparaat dat ik nu gebruik. Klik op Activeren.

windows 10 opnieuw activeren

U heeft nu met succes uw apparaat opnieuw geregistreerd na het wisselen van hardware!

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓