Windowsdefender-link foutmelding? Dit is de oplossing

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Krijgt u bij het openen van Windows Defender (Windows-beveiliging) instellingen in Windows 11 of Windows 10 de volgende foutmelding: “U hebt een nieuwe app nodig om deze windowsdefender-link te openen“.

U hebt een nieuwe app nodig om deze windowsdefender-link te openen foutmelding

Er is een systeembestand beschadigd waardoor Windows de systeeminstellingen voor Windows-beveiliging niet meer kan openen. Persoonlijk vind ik het een vreemde foutmelding, aangezien ik niets had gewijzigd aan mijn systeem. Ik vermoed daarom dat het weer een typische foutmelding is die ontstaat door updates van Microsoft.

U hebt een nieuwe app nodig om deze windowsdefender-link te openen foutmelding

De oplossing is simpel. Dit is hoe het werkt.

Klik op de startknop en zoek naar PowerShell. Klik met de rechtermuisknop op het PowerShell resultaat en klik op “Als Administrator uitvoeren”.

PowerShell uitvoeren als Administrator

In het PowerShell venster plak de volgende onderstaande tekst. Dat doet u door deze tekst te kopiëren en daarna in het PowerShell met de rechtermuisknop te klikken. Het onderstaande commando wordt automatisch geplakt, bevestig met de ENTER toets.

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

PowerShell commando uitvoeren

Daarna ziet u een hele hoop (“deployment”) acties die worden uitgevoerd met af en toe een rode foutmelding ertussen. Dat is geen enkel probleem. De foutmelding die u ziet betekend dat een bepaald onderdeel wat wordt hersteld al bestaat, de actie gaat gewoon verder.

PowerShell om windowsdefender-link foutmelding op te lossen

Wacht af tot het commando helemaal klaar is, dit kan een aantal minuten duren. Als de actie klaar is dan typt u: exit. Of u sluit het venster. Herstart daarna uw computer.

Na de herstart van uw computer ziet u dat “Windows beveiliging” of “Windows defender” weer werkt als voorheen. De foutmelding “U hebt een nieuwe app nodig om deze windowsdefender-link te openen” is opgelost.

Windows beveiliging

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓