Windowsdefender-link foutmelding? Dit is de oplossing

Meest gelezen tips
Stefan
Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Help ook andere mensen

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om dit artikel te delen.

Krijgt u bij het openen van Windows Defender (Windows-beveiliging) instellingen in Windows 11 of Windows 10 de volgende foutmelding:

U hebt een nieuwe app nodig om deze windowsdefender-link te openen“.

U hebt een nieuwe app nodig om deze windowsdefender-link te openen foutmelding

Er is een systeembestand beschadigd waardoor Windows de systeeminstellingen voor Windows-beveiliging niet meer kan openen. Persoonlijk vind ik het een vreemde foutmelding, aangezien ik niets had gewijzigd aan mijn computer systeem.

Ik vermoed daarom dat het weer een typische foutmelding is die ontstaat door updates van Microsoft.

U hebt een nieuwe app nodig om deze windowsdefender-link te openen foutmelding

De oplossing is simpel. Dit is hoe het werkt.

Klik op de startknop en zoek naar PowerShell. Klik met de rechtermuisknop op het PowerShell resultaat en klik op “Als Administrator uitvoeren”.

PowerShell uitvoeren als Administrator

In het PowerShell venster plak de volgende onderstaande tekst.

Dat doet u door deze tekst te kopiëren en daarna in het PowerShell met de rechtermuisknop te klikken. Het onderstaande commando wordt automatisch geplakt, bevestig de actie met de enter toets.

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

PowerShell commando uitvoeren

Daarna ziet u een hele hoop (“deployment”) acties die worden uitgevoerd met af en toe een rode foutmelding ertussen. Dat is geen enkel probleem.

De foutmeldingen die u ziet betekenen dat een bepaald onderdeel welke wordt hersteld al bestaan. De herstelactie gaat gewoon verder.

PowerShell om windowsdefender-link foutmelding op te lossen

Wacht af tot het commando helemaal klaar is. Dit kan een aantal minuten duren.

Als de actie klaar is dan typt u: exit. Of u sluit het venster. Herstart daarna uw computer.

Na de herstart van uw computer ziet u dat “Windows beveiliging” of “Windows Defender” weer werkt als voorheen.

De foutmelding “U hebt een nieuwe app nodig om deze windowsdefender-link te openen” is opgelost.

Laat even een reactie achter als het is gelukt!

Windows beveiliging

Heeft het niet gewerkt, krijgt u nog steeds de windowsdefender-link foutmelding? Probeer dit.

Open opnieuw een PowerShell venster als Administrator. Kopieer en plak de volgende regel in het PowerShell venster en bevestig met de enter toets.

Get-AppxPackage Microsoft.SecHealthUI -AllUsers | Reset-AppxPackage

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina middels het commentaar veld of de reacties doorlezen.

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! 🙂
70 REACTIES
 1. Ik kwam op deze foutmelding bij pogingen om de Windows Defender Firewall opnieuw op te starten nadat ik virusscanner Panda had verwijderd. Lukte niet via “services”: in eigenschappen is “opstarttype” grijs. Maar nu krijg ik via jouw methode de foutmelding:
  Add-AppxPackage : Deployment failed with HRESULT: 0x80073D0A, Het pakket is niet geïnstalleerd, omdat de Windows Firewall-service niet wordt uitgevoerd. Schakel de Windows Firewall-service in en probeer het opnieuw.
  error 0x80073D0A: Failed to install package Microsoft.MicrosoftEdge.Stable_101.0.1210.47_neutral__8wekyb3d8bbwe because
  the firewall service is not running. Ensure that the firewall service is enabled and started.
  Hoe heet zoiets ook weer? ik heb een nieuwe app nodig om de firewall te kunnen starten, maar die krijg ik niet omdat de firewall niet draait. Een vicieuse cirkel.
  De alternatieve oplossing werkt ook niet voor mij. The term ‘Reset-AppxPackage’ is not recognized as the name of a cmdlet, function, script file, or operable program.
  Toch heb ik een up to date versie van windows-10. Bij voorbaat dank voor advies.

 2. (deze) oplossing mbt “U hebt een nieuwe app nodig om deze windowsdefender-link te openen foutmelding” werkte in 1x, waarvoor dank !

  Het probleem ontstond na de update van Windows 10 naar Windows 11 (via het standaard windows update proces).

 3. Ik heb diverse malen je oplossing geprobeerd, maar helaas, de melding bleef.
  Pas daarna ben ik alle 58 reacties door gaan lezen.
  en, jawel hoor! Je oplossing van 18 maart werkte ook voor mij!
  Bedankt!

 4. Bedankt voor de oplossing, zojuist een medion laptop met Windows 10 aangeschaft en direct alle updates incl naar Windows 11 gedaan en vervolgens deze foutmelding gekregen na het verwijderen van standaard meegeleverde virussoftware van McAfee.
  Nu werkt de Microsoft defender weer perfect.

 5. Na een schone Windows 11 instalatie heb ik dit probleem gekregen tot grote ergenis toe, vele site’s afgegaan maar niks werkte.
  Deze tip werkte in 1x en zonder problemen!
  Bedankt voor deze snelle werkende fix!

  Groet,
  Samuel

 6. hallo Stefan,
  heb alles correct gedaan zoals hierboven aangegeven
  nadien opnieuw opstartten en spijtig nog steeds de melding van die microsoft store…..
  wat kan ik nog meer doen om dit op te lossen
  alvast bedankt
  grtj walter

  • Hallo, ik neem contact met uw op via e-mail met een verzoek tot een schermafbeelding. Ik vermoed namelijk dat u geen windowsdefender-link foutmelding heeft…
   Groet, Stefan

 7. Dit was een snelle fix, dank je wel! Bij mij was het ook na een update van windows 11 en nu werkt het weer prima. Super! Hoe kom je erop om die “line” in te voeren (get-app…)? Ik ken deze alleen van mijn gehobby op mijn linux pc, ik wist niet dat dit ook bij windows kon.

 8. Ik (78) heb me ongelukkig gezocht voor een oplossing en ben er nu gelukkig van verlost. Hartstikke bedankt. Ik kreeg dit verschijnsel na de update van Windows 11.

  • Hallo, fijn dat het is gelukt! U herkent de fout aan de melding “U hebt een nieuwe app nodig om deze windowsdefender-link te openen”. Het is mij niet duidelijk welke update dit probleem kan veroorzaken, zoals vermeld in het artikel.
   Groet, Stefan

 9. Hallo Stefan,

  dank je wel voor je duidelijke uitleg. Echter loop ik vast. Zodra de erin is geplakt en druk op enter krijg ik de melding dat de Toegang is geweigerd. Hoe kan ik nu verder?

  Met vriendelijke groet,
  Brian

  • Hallo, heeft u PowerShell als Administrator uitgevoerd? Zorg ook dat u een administrator account gebruikt, een gebruiker met beheerdersrechten op de PC.
   Groet, Stefan

 10. Stefan je bent mijn held!

  Toch even spannend, erop te vertrouwen. En fijn dat je dit oplost, maar hier zou Microsoft toch een oplossing voor moeten bieden? Het is dat die weg naar de helpdesk zo tergent ellendig kan zijn, wellicht iemand met meer uithoudingsvermogen of tijd om dit eens goed te melden,
  dank Iglo…

 11. Hallo stefan,
  Net als u help ik graag (oudere) mensen met PC-problemen. (volledig gratis)
  Dit probleem ben ik tegen gekomen nadat een laptop met Windows 10 en McAfee erop na upgrade naar Windows 11 en verwijdering van McAfee werd uitgevoerd.
  Ik ben niet zeker dat ik ‘Als Administrator uitvoeren’ heb aangezet. Zou dat de reden kunnen zijn dat het niet geholpen heeft? Hoe dan ook het probleem is niet opgelost.
  Kunt u me verder helpen tot de oplossing?
  met dank bijvoorbaat
  Gerard

  • Hallo, leuk om te lezen dat u ook graag helpt met computer problemen. Ik zou adviseren om het opnieuw te proberen met administrator rechten als dat mogelijk is. Met de instructies in dit artikel zou het moeten lukken. Ik kan het helaas ook niet reproduceren.

   Wat dit script doet is apps en onderdelen terug installeren via een manifest bestand, het is daarom ook nodig om dit script via PowerShell met administrator rechten uit te voeren.

   U kunt het volgende proberen. Open PowerShell als administrator en voer het volgende commando in:

   Get-AppxPackage Microsoft.SecHealthUI -AllUsers | Reset-AppxPackage

   Bovenstaande code voert een reset uit. Ik hoop dat het hiermee wel lukt.

   Groet, Stefan

 12. Stefan,
  Wat fijn dat je deze oplossing hebt gepubliceerd. Ik heb het probleem kunnen oplossen en mijn W11 PC zoemt weer als vanouds. Bedankt

 13. Na de upgrade van windows 10 naar 11 had ik inderdaad dit omschreven probleem.
  De geboden oplossing werkt bij mij.
  Ben hier zeer content mee.
  Bedankt.

 14. Stefan,
  Direct na het upgraden van een ‘nieuwe computer’ met Windows 10 erop aanwezig naar Windows 11 met zijn nieuwe aanvullende updates, wilde ik de antivirusscan van Windows Defender even laten lopen. Helaas stootte ik op dezelfde vermelding zoals hier bovenaan afgebeeld n.l. de ‘Windows Defender-link’ (foutmelding), waar een App niet eens van bestaat in de Microsoft Store. Een tijdelijk gratis antivirusprogramma van McAfee (14 d.) dat net verlopen was bleef maar aanmanen om het verder te gaan gebruiken. Mijn opgedane ervaring voorheen betreffende Windows Defender op Windows 10 computers, was steeds positief. Daar ik vervolgens dacht dat het McAfee programma (1GB) de bovenstaande vermelding misschien zou kunnen hebben veroorzaakt zodat het zou mogen verder draaien tegen betaling, was mijn keuze van gehele verwijdering van deze McAfee software snel gemaakt. Dit in de hoop hiermee de blokkade van Windows Defender te kunnen oplossen.., Helaas veranderde er niets aan, tot ik deze foutmelding doorgaf op het Internet en hier op deze site terecht kwam. Zoals u hierboven duidelijk beschreven had volgde ik alles stap voor stap, met als resultaat dat na de heropstart van de computer en zijn aangepaste updates die hij daarbij verwerkte, ik geheel probleemloos de ‘Windows-beveiliging’ kon openen!
  Van harte bedankt Stefan, om dit hulpprogramma op het internet te willen plaatsen. Mogelijk gaan er nog computers zijn die dit probleem zullen ondervinden vanwege een ‘fout’ in de upgrade van Windows 10 naar Windows 11.
  Groeten, Dirk.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook deze PC Tips

Laatste tips
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!