Windows 11 versie, editie of buildnummer opzoeken

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Het is vrij eenvoudig om erachter te komen welke Windows 11 versie er is geïnstalleerd. In dit artikel leest u de exacte stappen die u kunt volgen om het versie- en buildnummer van Windows 11 te vinden.

Net als Windows 10 heeft ook Windows 11 veel versies en builds. Telkens wanneer u een cumulatieve Windows-update installeert, krijgt het buildnummer een ophoging. Wanneer u een grote Windows 11 upgrade installeert, wordt het versienummer bijgewerkt.

Of u nu een Windows 11 insider build of een volledige publieke release gebruikt, het buildnummer en de versie verandering vinden elke keer opnieuw plaats.

Over het algemeen hoeven de meeste Windows 11 gebruikers nooit iets te weten over het versie- of buildnummer. U kunt ze negeren. Microsoft heeft ze namelijk niet nodig om updates of kernfuncties te geven. Van tijd tot tijd voegt Microsoft echter functies toe of brengt het functies uit die alleen beschikbaar zijn voor bepaalde versies of builds van Windows 11.

Als u een lagere build of versie gebruikt dan wat Microsoft suggereert, is de functie mogelijk niet beschikbaar voor u.

Gezien dit alles is het essentieel om uw Windows 11 versie en buildnummer te kennen. Als u het Windows 11 versie- en buildnummer kent, kunt u problemen oplossen en beoordelen of een functie voor u beschikbaar is.

Windows 11 versie, editie of buildnummer opzoeken

Windows 11 heeft een eenvoudig hulpmiddel genaamd Winver die onmiddellijk de huidige versie en build nummer toont. Dit is hoe u “Winver” opent.

Windows 11 versie opzoeken

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op uitvoeren. In het uitvoeren venster type:

winver

U ziet nu in een nieuw venster het versienummer en het buildnummer van Windows 11. In dit voorbeeld is “21H2” het versienummer en “22000.318” de build van het besturingssysteem.

Windows 11 versie en Windows 11 build van het besturingssysteem

Eventueel kunt u ook via de Windows 11 instellingen de systeeminformatie bekijken. Hierin wordt ook vermeldt de installatiedatum en/of er Windows 11 Home, Professional of Education is geïnstalleerd.

Windows 11 editie en buildnummer opzoeken

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Systeem en klik helemaal onderaan op Info.

In de Windows specificaties ziet u de geïnstalleerde Windows-editie, het versienummer, de installatiedatum, de build van het besturingssysteem en experience pack.

Windows 11 specificaties opzoeken

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓