YouTube als app vastmaken aan de taakbalk of Start menu

Stefan
YouTube als app vastmaken aan de taakbalk of Start menu

Als u een regelmatige gebruiker bent van YouTube dan is het een groot voordeel als u YouTube snel en gemakkelijk kunt openen.

Het is dan ook aan te raden om YouTube als app in de browser te installeren en deze app vast te maken aan de taakbalk en/of in het Start menu. Op deze manier kunt u YouTube altijd direct snel openen.

Het vastmaken van YouTube aan de taakbalk heeft nog meer voordelen. U opent YouTube op deze manier als een app. Dat betekent dat er een nieuw venster wordt geopend die makkelijk kunt beheren. Zo kunt u het YouTube venster bijvoorbeeld splitsen of verplaatsen naar een apart venster zonder de browser hiervoor te openen.

In dit artikel leest u hoe u in via de Microsoft Edge browser, YouTube kunt installeren als app. Na het installeren van de YouTube app in de browser kunt u de YouTube app vastmaken aan de taakbalk of het Start menu.

YouTube als app vastmaken aan de taakbalk of Start menu

Om te beginnen opent u de Microsoft Edge browser. Ga vervolgens naar youtube.com. Klik rechtsbovenin op het menu pictogram om het menu te openen. In het menu klik u op “Apps” en vervolgens in het tabblad waar YouTube in is geopend op “Deze site installeren als app”.

Youtube installeren als app in de browser

Geef de app een duidelijke naam, bijvoorbeeld “Youtube” en klik op de “Installeren” knop.

YouTube app installeren

Youtube is geïnstalleerd als een app op uw computer en wordt veilig uitgevoerd in een eigen venster. Start de taak vanuit het menu Start, de Windows-taakbalk of het bureaublad.

Om de Youtube app vast te maken selecteert u de optie “aan taakbalk vastmaken”. Op deze manier kunt u de app ook vastmaken aan het Start menu of een bureaublad snelkoppeling maken. Klik vervolgens op “toestaan” om Youtube vast te maken aan de taakbalk.

Youtube app vastmaken aan de taakbalk of menu Start

U heeft nu een Youtube snelkoppeling vastgemaakt aan de taakbalk.

Youtube snelkoppeling in de taakbalk

Als u de Youtube app via deze snelkoppeling opent, dan ziet u dat Youtube als een app wordt geopend. Dat betekent een eigen venster die u afzonderlijk van de browser kunt verplaatsen naar andere delen van het beeldscherm of zelf naar een ander beeldscherm.

Youtube app

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *