Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

YouTube als app vastmaken aan de taakbalk of Start menu

Als u een regelmatige gebruiker bent van YouTube dan is het een groot voordeel als u YouTube snel en gemakkelijk kunt openen.

Het is dan ook aan te raden om YouTube als app in de browser te installeren en deze app vast te maken aan de taakbalk en/of in het Start menu. Op deze manier kunt u YouTube altijd direct snel openen.

Het vastmaken van YouTube aan de taakbalk heeft nog meer voordelen. U opent YouTube op deze manier als een app. Dat betekent dat er een nieuw venster wordt geopend die makkelijk kunt beheren. Zo kunt u het YouTube venster bijvoorbeeld splitsen of verplaatsen naar een apart venster zonder de browser hiervoor te openen.

In dit artikel leest u hoe u in via de Microsoft Edge browser, YouTube kunt installeren als app. Na het installeren van de YouTube app in de browser kunt u de YouTube app vastmaken aan de taakbalk of het Start menu.

YouTube als app vastmaken aan de taakbalk of Start menu

Om te beginnen opent u de Microsoft Edge browser. Ga vervolgens naar youtube.com. Klik rechtsbovenin op het menu pictogram om het menu te openen. In het menu klik u op “Apps” en vervolgens in het tabblad waar YouTube in is geopend op “Deze site installeren als app”.

Youtube installeren als app in de browser

Geef de app een duidelijke naam, bijvoorbeeld “Youtube” en klik op de “Installeren” knop.

YouTube app installeren

Youtube is geïnstalleerd als een app op uw computer en wordt veilig uitgevoerd in een eigen venster. Start de taak vanuit het menu Start, de Windows-taakbalk of het bureaublad.

Om de Youtube app vast te maken selecteert u de optie “aan taakbalk vastmaken”. Op deze manier kunt u de app ook vastmaken aan het Start menu of een bureaublad snelkoppeling maken. Klik vervolgens op “toestaan” om Youtube vast te maken aan de taakbalk.

Youtube app vastmaken aan de taakbalk of menu Start

U heeft nu een Youtube snelkoppeling vastgemaakt aan de taakbalk.

Youtube snelkoppeling in de taakbalk

Als u de Youtube app via deze snelkoppeling opent, dan ziet u dat Youtube als een app wordt geopend. Dat betekent een eigen venster die u afzonderlijk van de browser kunt verplaatsen naar andere delen van het beeldscherm of zelf naar een ander beeldscherm.

Youtube app

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwe tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de laatste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om u aan te melden.

Vraag en antwoord
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!