Lokaal account verbinden met een Microsoft account

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Wanneer u een lokaal account gebruikt in Windows 11 dan kunt u dit lokaal account koppelen aan een Microsoft account. Een Microsoft account biedt voordelen voor meerdere services die Microsoft aanbiedt.

Het is dan bijvoorbeeld makkelijker om een Windows licentie over te zetten tussen verschillende computers. Een Microsoft account geeft u ook toegang tot een breed scala aan diensten en hulpmiddelen, zoals hulpmiddelen waarmee u documenten, video’s, afbeeldingen en andere bestanden kunt maken, opslaan en bewerken. Maar ook sociale hulpmiddelen waarmee u kunt communiceren via e-mail en chat, en online opgeslagen bestanden kunt delen en samenwerken.

Gebruikers met een account kunnen zich met één account aanmelden bij een groot aantal diensten en apps, maar de grootste kracht zit hem waarschijnlijk in het gebruik in combinatie met Windows.

Het koppelen van een lokaal account met een Microsoft account maakt het gebruik van Microsoft services een stuk makkelijker. Dit is hoe het werkt.

Lokaal account verbinden met een Microsoft account in Windows 11

Log-in met uw lokaal gebruikersaccount in Windows. Klik daarna met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Accounts en daarna op Uw info.

Klik onderin op de link “In plaats daarvan aanmelden met een Microsoft-account”.

Aanmelden met Microsoft account

Geef de inloggegevens in van uw Microsoft-account om u aan te melden.

Aanmelden

Als u succesvol bent aangemeld dient u het wachtwoord van uw lokale account in geven. Dit is uw huidige Windows wachtwoord.

Huidige windows wachtwoord ingeven

Daar moet u een pincode aanmaken via Windows-hello. Klik op volgende.

Pin code aanmaken

Geef een pincode in om voortaan mee in te loggen in Windows. Klik daarna op volgende.

Pincode instellen

Als u bovenstaande heeft uitgevoerd dan is het lokale account in Windows vervangen door een Microsoft. Beide accounts zijn nu gekoppeld en u kunt aanmelden in Windows via de inloggegevens en pincode van uw Microsoft account.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: PIN code of wachtwoord wijzigen in Windows 11

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓