Dit is hoe u adware verwijderd van uw Android telefoon of tablet

Aanbevolen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

In deze instructie leg ik u stap voor stap uit hoe u adware verwijderd van uw Android telefoon of tablet. Het is algemeen bekend dat Windows computers geinfecteerd kunnen raken met adware. Net zoals bij Windows richten cybercriminelen zich steeds meer op besturingssystemen die veelvuldig door gebruikers worden aangekocht, dus ook steeds meer Android apparaten.

android adware Sinds 2018 zien we steeds meer adware voor Android. Dit komt omdat de controle op applicaties in de Google Play store nog steeds te wensen overlaat. De controle of malafide applicaties in de Google Play store is ronduit slecht. Dit maakt het voor adware ontwikkelaars aantrekkelijk om adware applicaties via de Google Play Store te verspreiden en daarmee Android apparaten te infecteren.

Als uw Android apparaat, een Android telefoon of Android tablet met adware geinfecteerd is vallen er meteen een aantal problemen op.

Er worden ongewenste advertenties getoond, uw Android apparaat wordt trager en mogelijk worden uw persoonlijke gegevens gestolen. Cybercriminelen misbruiken Android echter meestal voor advertentie doeleinden. De Google Chrome browser wordt dan omgeleid door een aantal advertentie netwerken om vervolgens te eindigen op een scam site die u een product probeert te verkopen of u adware probeert te laten installeren.

Wat u ook ervaart op uw Android apparaat, in deze instructie leg ik uit hoe stap voor stap Android adware kunt verwijderen.

Adware verwijderen van Android

Allereerst moet u uw telefoon of tablet in Android veilige modus starten. Als u dit doet, worden alleen de standaardapplicaties en -instellingen geladen. De veilige modus geeft ons de kans om apps en instellingen te verwijderen.

Start Android op in de veilige modus

 1. Druk lang op de aan/uit-knop om te wachten tot uitschakelen verschijnt.
 2. Tik op de Aan/Uit-knop en houd deze ingedrukt tot de Veilige modus verschijnt.
 3. Tik op Veilige modus
 4. Uw Android of Telefoon wordt nu geladen in de Android Safe mode. U zult merken dat het toestel in de veilige modus staat als “Veilige modus” onderaan het scherm zichtbaar is.

Beheerders applicaties verwijderen

Adware-applicaties op Android misbruiken het privilege van beheerders applicaties om te voorkomen dat gebruikers ongewenste apps van hun apparaten kunnen verwijderen. In deze stap laat ik u zien hoe u applicaties kunt verwijderen die het beheerders privilege forceren en daarmee voorkomen dat u de app kunt verwijderen.

 1. Ga naar de instellingen
 2. Ga naar beheerders apps
 3. Ga naar de zoekopdracht in Android en typ apparaat beheer apps
 4. Klik op de rechterkant van de app waar u het admin-profiel wilt verwijderen, zet de schakelaar op uit.

Adware applicatie verwijderen

Nadat u het admin-profiel hebt verwijderd, moet u de adware-applicatie van uw Android-telefoon of -tablet verwijderen. Wanneer u niet zeker weet welke app verantwoordelijk is, kunt u in de volgende stap uw Android-toestel met Malwarebytes scannen.

 1. Ga naar de instellingen op uw Android toestel
 2. Druk op Applicaties, blader door de lijst om onbekende toepassingen te identificeren.
 3. Tik op de App die u wilt verwijderen. Forceer eerst het sluiten van de app en verwijder deze dan.
 4. Herstart uw Android-toestel

Nadat u de stappen zoals beschreven in deze instructie hebt uitgevoerd, moet u uw apparaat in de normale modus opstarten, dus verlaat u de veilige modus.

 1. Houd de aan/uit-knop op uw apparaat ingedrukt.
 2. Selecteer herstarten in het menu.

Uw toestel wordt nu opnieuw opgestart in Android zonder de veilige modus.

Android adware verwijderen met Malwarebytes

Malwarebytes is in staat om adware van uw telefoon of tablet te verwijderen. Malwarebytes is 100% gratis voor Android. Ik raad aan om uw Android-toestel te scannen met Malwarebytes, zelfs als u niet zeker weet of uw toestel geïnfecteerd is.

Download Malwarebytes voor Android.

Installeer Malwarebytes en voer een scan uit. De installatie van Malwarebytes is eenvoudig en eenvoudig, volg gewoon de installatie-instructies.

Applicatiegegevens verwijderen

Adware laat sporen achter en wijzigt de browser instellingen. Om adware met succes van uw Android toestel te verwijderen, raad ik u aan om de applicatiegegevens binnen Android te wissen. Het wissen van applicatiegegevens zal de browser resetten en de site gegevens en de tijdelijke bestanden te wissen.

 1. Open de instellingen op uw Android-toestel.
 2. Tik op applicaties, dit geeft een lijst met alle geïnstalleerde apps.
 3. Tik op de webbrowser die u gebruikt, bijvoorbeeld Chrome, Firefox, enz.
 4. Druk op Opslag
 5. Tik op Opslag beheren
 6. Druk op Wis alle gegevens

Het is eenvoudig om adware apps te verwijderen van uw Android-telefoon of Android-tablet. Veel plezier met uw schone Android toestel!

Lees meer tips

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Dit artikel is geschreven door

455 Artikelen298 REACTIES
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
ComputerComputer
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x