More
  ComputerComputer
  Startpagina Handige tips Dit is hoe u adware verwijderd van uw Android telefoon of tablet

  Dit is hoe u adware verwijderd van uw Android telefoon of tablet

  In deze instructie leg ik u stap voor stap uit hoe u adware verwijderd van uw Android telefoon of tablet. Het is algemeen bekend dat Windows computers geinfecteerd kunnen raken met adware. Net zoals bij Windows richten cybercriminelen zich steeds meer op besturingssystemen die veelvuldig door gebruikers worden aangekocht, dus ook steeds meer Android apparaten.

  android adware Sinds 2018 zien we steeds meer adware voor Android. Dit komt omdat de controle op applicaties in de Google Play store nog steeds te wensen overlaat. De controle of malafide applicaties in de Google Play store is ronduit slecht. Dit maakt het voor adware ontwikkelaars aantrekkelijk om adware applicaties via de Google Play Store te verspreiden en daarmee Android apparaten te infecteren.

  Als uw Android apparaat, een Android telefoon of Android tablet met adware geinfecteerd is vallen er meteen een aantal problemen op.

  Er worden ongewenste advertenties getoond, uw Android apparaat wordt trager en mogelijk worden uw persoonlijke gegevens gestolen. Cybercriminelen misbruiken Android echter meestal voor advertentie doeleinden. De Google Chrome browser wordt dan omgeleid door een aantal advertentie netwerken om vervolgens te eindigen op een scam site die u een product probeert te verkopen of u adware probeert te laten installeren.

  Wat u ook ervaart op uw Android apparaat, in deze instructie leg ik uit hoe stap voor stap Android adware kunt verwijderen.

  Adware verwijderen van Android

  Allereerst moet u uw telefoon of tablet in Android veilige modus starten. Als u dit doet, worden alleen de standaardapplicaties en -instellingen geladen. De veilige modus geeft ons de kans om apps en instellingen te verwijderen.

  Start Android op in de veilige modus

  1. Druk lang op de aan/uit-knop om te wachten tot uitschakelen verschijnt.
  2. Tik op de Aan/Uit-knop en houd deze ingedrukt tot de Veilige modus verschijnt.
  3. Tik op Veilige modus
  4. Uw Android of Telefoon wordt nu geladen in de Android Safe mode. U zult merken dat het toestel in de veilige modus staat als “Veilige modus” onderaan het scherm zichtbaar is.

  Beheerders applicaties verwijderen

  Adware-applicaties op Android misbruiken het privilege van beheerders applicaties om te voorkomen dat gebruikers ongewenste apps van hun apparaten kunnen verwijderen. In deze stap laat ik u zien hoe u applicaties kunt verwijderen die het beheerders privilege forceren en daarmee voorkomen dat u de app kunt verwijderen.

  1. Ga naar de instellingen
  2. Ga naar beheerders apps
  3. Ga naar de zoekopdracht in Android en typ apparaat beheer apps
  4. Klik op de rechterkant van de app waar u het admin-profiel wilt verwijderen, zet de schakelaar op uit.

  Adware applicatie verwijderen

  Nadat u het admin-profiel hebt verwijderd, moet u de adware-applicatie van uw Android-telefoon of -tablet verwijderen. Wanneer u niet zeker weet welke app verantwoordelijk is, kunt u in de volgende stap uw Android-toestel met Malwarebytes scannen.

  1. Ga naar de instellingen op uw Android toestel
  2. Druk op Applicaties, blader door de lijst om onbekende toepassingen te identificeren.
  3. Tik op de App die u wilt verwijderen. Forceer eerst het sluiten van de app en verwijder deze dan.
  4. Herstart uw Android-toestel

  Nadat u de stappen zoals beschreven in deze instructie hebt uitgevoerd, moet u uw apparaat in de normale modus opstarten, dus verlaat u de veilige modus.

  1. Houd de aan/uit-knop op uw apparaat ingedrukt.
  2. Selecteer herstarten in het menu.

  Uw toestel wordt nu opnieuw opgestart in Android zonder de veilige modus.

  Android adware verwijderen met Malwarebytes

  Malwarebytes is in staat om adware van uw telefoon of tablet te verwijderen. Malwarebytes is 100% gratis voor Android. Ik raad aan om uw Android-toestel te scannen met Malwarebytes, zelfs als u niet zeker weet of uw toestel geïnfecteerd is.

  Download Malwarebytes voor Android.

  Installeer Malwarebytes en voer een scan uit. De installatie van Malwarebytes is eenvoudig en eenvoudig, volg gewoon de installatie-instructies.

  Applicatiegegevens verwijderen

  Adware laat sporen achter en wijzigt de browser instellingen. Om adware met succes van uw Android toestel te verwijderen, raad ik u aan om de applicatiegegevens binnen Android te wissen. Het wissen van applicatiegegevens zal de browser resetten en de site gegevens en de tijdelijke bestanden te wissen.

  1. Open de instellingen op uw Android-toestel.
  2. Tik op applicaties, dit geeft een lijst met alle geïnstalleerde apps.
  3. Tik op de webbrowser die u gebruikt, bijvoorbeeld Chrome, Firefox, enz.
  4. Druk op Opslag
  5. Tik op Opslag beheren
  6. Druk op Wis alle gegevens

  Het is eenvoudig om adware apps te verwijderen van uw Android-telefoon of Android-tablet. Veel plezier met uw schone Android toestel!

  Vind u dit artikel handig? Bent u geholpen? Klik dan op de “Vind ik leuk” of “Like” knop. U ondersteunt daarmee mijn website. U kunt ook op één van de andere sociale media knoppen klikken en dit bericht delen op sociale media. Bedankt!

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  Indien u hulp nodig heeft met uw computer of ander apparaat, dan probeer ik u te helpen. Ik wil u verzoeken het computer probleem zo duidelijk mogelijk te omschrijven. U kunt hiervoor het commentaar veld hieronder gebruiken. Ik reageer z.s.m. op uw hulpvraag.
  * De hulp die ik aanbied is gratis, maar zonder garanties.

  Een bedankje mag ook! 👍🏼

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  Onedrive verwijderen in Windows 10? of Onedrive uitschakelen!

  Als u Windows 10 gebruikt dan is het u waarschijnlijk wel opgevallen dat OneDrive is geinstalleerd. OneDrive is de cloud oplossing om bestanden en...

  8 Handige tips om de Windows Taakbalk aan te passen

  De taakbalk in Windows wordt gebruikt om snelkoppelingen naar applicaties in weer te geven, zoekopdrachten mee uit te voeren en bezit een Windows start...

  Automatisch aanvullen in Google Chrome beheren of verwijderen

  Steeds meer mensen kopen online. Online kopen is snel en handig, als u producten online koopt wordt er vaak om persoonlijke gegevens gevraagd zoals...

  Windows wil niet opstarten? Dit is de oplossing!

  Indien u problemen heeft met doorstarten of opstarten van Windows wordt er normaliter door Windows een herstelscherm weergegeven met opties om Windows te herstellen. Echter,...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x