Dit is hoe u adware verwijderd van uw Android telefoon of tablet

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

In deze instructie leg ik u stap voor stap uit hoe u adware verwijderd van uw Android telefoon of tablet.

Het is algemeen bekend dat Windows computers geïnfecteerd kunnen raken met adware. Net zoals bij Windows richten cybercriminelen zich steeds meer op besturingssystemen die vaak door gebruikers worden aangekocht, dus ook steeds meer Android apparaten.

Sinds 2018 zien we steeds meer adware voor Android. Dit komt omdat de controle op applicaties in de Google Play store nog steeds te wensen overlaat. De controle of malafide applicaties in de Google Play store is ronduit slecht. Dit maakt het voor adware ontwikkelaars aantrekkelijk om adware applicaties via de Google Play Store te verspreiden en daarmee Android apparaten te infecteren.

Als uw Android apparaat, een Android telefoon of Android tablet met adware geïnfecteerd is vallen er meteen enkele problemen op.

Er worden ongewenste advertenties getoond. Uw Android apparaat wordt trager en mogelijk worden uw persoonlijke gegevens gestolen. Cybercriminelen misbruiken Android echter meestal voor advertentiedoeleinden. De Google Chrome browser wordt dan omgeleid door enkele advertentie netwerken om vervolgens te eindigen op een oplichters website die u een product probeert te verkopen of u adware probeert te laten installeren.

Wat u ook ervaart op uw Android apparaat, in deze instructie leg ik uit hoe stap voor stap Android adware kunt verwijderen.

Adware verwijderen van Android

Allereerst moet u uw telefoon of tablet in Android veilige modus starten. Als u dit doet, worden alleen de standaardapplicaties en -instellingen geladen. De veilige modus geeft ons de kans om apps en instellingen te verwijderen.

Start Android op in de veilige modus

 1. Druk lang op de aan/uit-knop om te wachten tot uitschakelen verschijnt.
 2. Tik op de Aan/Uit-knop en houd deze ingedrukt tot de Veilige modus verschijnt.
 3. Tik op Veilige modus
 4. Uw Android of Telefoon wordt nu geladen in de Android Safe mode. U zult merken dat het toestel in de veilige modus staat als “Veilige modus” onderaan het scherm zichtbaar is.

Beheerders applicaties verwijderen

Adware-applicaties op Android misbruiken het privilege van beheerders applicaties om te voorkomen dat gebruikers ongewenste apps van hun apparaten kunnen verwijderen. In deze stap laat ik u zien hoe u applicaties kunt verwijderen die het beheerders privilege forceren en daarmee voorkomen dat u de app kunt verwijderen.

 1. Ga naar de instellingen
 2. Ga naar beheerders apps
 3. Ga naar de zoekopdracht in Android en typ apparaat beheer apps
 4. Klik op de rechterkant van de app waar u het admin-profiel wilt verwijderen, zet de schakelaar op uit.

Adware applicatie verwijderen

Nadat u het admin-profiel hebt verwijderd, moet u de adware-applicatie van uw Android-telefoon of -tablet verwijderen. Wanneer u niet zeker weet welke app verantwoordelijk is, kunt u in de volgende stap uw Android-toestel met Malwarebytes scannen.

 1. Ga naar de instellingen op uw Android toestel
 2. Druk op Applicaties, blader door de lijst om onbekende toepassingen te identificeren.
 3. Tik op de App die u wilt verwijderen. Forceer eerst het sluiten van de app en verwijder deze dan.
 4. Herstart uw Android-toestel

Nadat u de stappen zoals beschreven in deze instructie hebt uitgevoerd, moet u uw apparaat in de normale modus opstarten, dus verlaat u de veilige modus.

 1. Houd de aan/uit-knop op uw apparaat ingedrukt.
 2. Selecteer herstarten in het menu.

Uw toestel wordt nu opnieuw opgestart in Android zonder de veilige modus.

Android adware verwijderen met Malwarebytes

Malwarebytes is in staat om adware van uw telefoon of tablet te verwijderen. Malwarebytes is 100% gratis voor Android. Ik raad aan om uw Android-toestel door te zoeken met Malwarebytes, zelfs als u niet zeker weet of uw toestel geïnfecteerd is.

Download Malwarebytes voor Android.

Installeer Malwarebytes en voer een scan uit. De installatie van Malwarebytes is eenvoudig en eenvoudig, volg gewoon de installatie-instructies.

Applicatiegegevens verwijderen

Adware laat sporen achter en wijzigt de browser instellingen. Om adware met succes van uw Android toestel te verwijderen, raad ik u aan om de applicatiegegevens binnen Android te wissen. Het wissen van applicatiegegevens zal de browser resetten en de site gegevens en de tijdelijke bestanden te wissen.

 1. Open de instellingen op uw Android-toestel.
 2. Tik op applicaties, dit geeft een lijst met alle geïnstalleerde apps.
 3. Tik op de webbrowser die u gebruikt, bijvoorbeeld Chrome, Firefox, enz.
 4. Druk op Opslag
 5. Tik op Opslag beheren
 6. Druk op Wis alle gegevens

Het is eenvoudig om adware apps te verwijderen van uw Android-telefoon of Android-tablet. Veel plezier met uw schone Android toestel!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

3 REACTIES

 1. ik heb een Motorola G6. Sinds een paar maanden heb ik op mijn mobiel Ad.doubleclick.net. Ik heb al van alles geprobeerd om dit te blokkeren/verwijderen. Ik heb tot 2x toe mijn mobiel teruggezet naar fabrieksinstellingen maar de malware komt steeds weer terug. Ik heb CCleaner (gratis versie), Norton 360 (betaalde versie), Duck Duck Go, Malwarebytes premium geinstalleerd maar bij iedere scan krijg ik steeds hetzelfde antwoord: geen malware gevonden. Ik ga er van uit dat alle apps op mijn mobiel vrij zijn van malware want deze apps heb ik al jaren. Heb trouwens ook dat diverse malen teruggezet naar Veilige Modus en diverse apps verwijderd maar resultaat is nul. Tevens diverse gratis anti-virus programma’s er op los gelaten maar krijg het er niet af. Wat kan ik nu nog doen?

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓