More
  ComputerComputer
  Startpagina Handige tips DNLA Mediastreaming server activeren in Windows 10 - PC-Tips.info

  DNLA Mediastreaming server activeren in Windows 10 – PC-Tips.info

  DLNA staat voor Digital Living Network Alliance en wordt gebruikt voor verschillende multimedia DLNA-gecertificeerde apparaten om met elkaar te communiceren wanneer ze zijn verbonden met hetzelfde thuisnetwerk. Er zijn veel DLNA gecertificeerde apparaten, waaronder PC’s, opslagservers, smartphones, tablets, TV’s, game-consoles, digitale camera’s, enz. Alle DLNA gecertificeerde apparaten kunnen foto’s weergeven, uploaden, films afspelen, muziek downloaden en afspelen, foto’s verzenden, enz. Als u bijvoorbeeld twee DLNA gecertificeerde apparaten hebt, zoals een Blu-ray-speler en een PC, hebt U toegang tot multimedia bestanden, zoals muziek, foto’s of video’s op uw computer en kunt u deze via uw Blu-ray-speler streamen.

  Er is veel software van derden beschikbaar op het internet die de DLNA streaming functie op uw computer kan inschakelen. Echter, meestal zijn ze niet nodig om de DLNA stream server in te schakelen, omdat U dit kunt doen door gebruik te maken van de ingebouwde DLNA functionaliteit in Windows 10.

  In deze handleiding laten we u zien hoe U het streamen van media op uw Windows 10 PC in verschillende eenvoudige stappen kunt inschakelen.

  DNLA Mediastreaming server inschakelen in Windows 10

  Mediastreaming inschakelen voor Windows 10

  Open het configuratiescherm, in de zoekbalk type configuratiescherm. Rechtsboven in het menu zet Weergeven op: naar Grote pictogrammen.

  dlna inschakelen windows 10

  Klik nu op Netwerkcentrum uit het configuratiescherm.

  windows 10 netwerkcentrum dlna

  Links in het Netwerkcentrum menu, klik door op Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen.

  geavanceerde instellingen voor delen windows 10 DLNA

  Klik door op Alle netwerken en klap dit menu uit, onder Mediastreaming klik door op Opties voor mediastreaming selecteren.

  mediastreaming inschakelen windows 10

  Om Mediastreaming in te schakelen in Windows 10, klik op de knop Mediastreaming inschakelen.

  Mediastreaming inschakelen windows 10

  Nu kunt U beginnen met het aanpassen van streaming opties voor computer en apparaten. De standaardopties zijn echter prima, U hoeft deze niet aan te passen.

  mediastreaming inschakelen dlna windows 10

  Klik op OK om te bevestigen. Alle apparaten in uw netwerk die DLNA ondersteunen kunnen nu uw video, afbeeldingen en muziek bestanden vinden en afspelen.

  Als u de optie voor het streamen van media in het Configuratiescherm niet kunt inschakelen, dan is dat waarschijnlijk omdat Windows indexering is uitgeschakeld. Deze indexeringsdienst wordt gebruikt om de zoekprestaties te verbeteren. Om te controleren of Windows indexering is ingeschakeld, dient U de Windows services te openen.

  Klik met de rechtermuisknop op de Start knop in Windows 10, selecteer Uitvoeren. In het Uitvoeren venster type: services.msc.

  services openen windows 10

  In de lijst van Windows services zoek naar Windows Search. Klik met de rechtermuisknop op de Windows Search service en selecteer Starten. Het probleem is echter, als U de PC herstart dan is de services weer gestopt. Daarom, klik door op Eigenschappen.

  windows search service windows 10

  Zorg dat het opstart type van de Windows Search service staat op: Automatisch (vertraagd starten). Klik door op toepassen om het opstart type op te slaan.

  Windows Search service automatisch opstarten windows 10

  Als het bestand dat U wilt streamen is opgeslagen op uw lokale schijf (C:) of een andere schijf, ga dan naar Deze PC en klik met de rechtermuisknop op uw lokale schijf, selecteer Eigenschappen uit het menu.

  dlna media bestanden zoeken

  Zorg ervoor dat de optie De inhoud en de eigenschappen van bestanden op dit station mogen worden geïndexeerd.

  windows 10 inhoud indexeren

  Ik hoop dat het U op deze manier gelukt is om DLNA, Digital Living Network Alliance (mediastreaming) in Windows 10 te activeren en dat apparaten in uw netwerk de media kunnen streamen.
  Heeft U vragen, stel uw vraag in het commentaar veld onderaan deze instructie.

  Vind u dit artikel handig? Bent u geholpen? Klik dan op de “Vind ik leuk” of “Like” knop. U ondersteunt daarmee mijn website. U kunt ook op één van de andere sociale media knoppen klikken en dit bericht delen op sociale media. Bedankt!

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  Indien u hulp nodig heeft met uw computer of ander apparaat, dan probeer ik u te helpen. Ik wil u verzoeken het computer probleem zo duidelijk mogelijk te omschrijven. U kunt hiervoor het commentaar veld hieronder gebruiken. Ik reageer z.s.m. op uw hulpvraag.
  * De hulp die ik aanbied is gratis, maar zonder garanties.

  Een bedankje mag ook! 👍🏼

  28 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  28 Reacties
  Oudste
  Nieuwste
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  jan van Tellingen
  jan van Tellingen
  2 jaren geleden

  Bijzonder goed en duidelijk artikel mijn dank daarvoor

  Peter Guda
  Peter Guda
  1 jaar geleden

  Ik krijg op al mijn andere apparaten idd mijn pc te zien met Muziek en Videomappen maar die zijn leeg. Ik heb van alles geprobeerd, maar krijg geen bestanden zichtbaar op andere apparaten.

  Rob
  Rob
  1 jaar geleden
  Antwoord aan  Stefan

  Hallo Stefan.
  Wat een fantastische hulp geef je op deze wijze.
  Ik heb je instructies via de “index”uitgevoerd, maar ik vind geen mappen met video of muziek. De aanwijzing via de Verkenner maakt, na opening, het mij niet duidelijk wat ik hiermee moet doen.

  remon
  1 jaar geleden

  hallo even een vraagje ik stream muziek op mijn website deed dit met windows 7 maar nu een windows 10 pc hij streamt wel maar geluid niet zo mooi als met windows 10 lijkt af en toe wel of er echo in zit graag een reactie van u gr remon

  remon
  1 jaar geleden
  Antwoord aan  Stefan

  zal het van de week eens proberen kijkken of het dan wel werkt in iedergeval bedankt voor de snelle reactie gr remon

  Mario C.
  Mario C.
  1 jaar geleden

  Hallo Stefan,
  Al weken was ik aan het zoeken hoe ik muziek en filmpjes kon streamen naar o.a. mijn televisie, maar wat ik ook probeerde … alleen een keurige opsomming van de verschillende mappen die muziek bevatten, maar verder niets; het leek wel of die mappen leeg waren, terwijl ze dat (volgens de verkenner) écht niet zijn. M.b.v. uw uitleg over indexeringsopties etc. is het me nu toch eindelijk gelukt en kan ik weer muziek streamen naar mijn tv en wifi-speaker. Hartelijk dank voor uw voortreffelijke uitleg!

  Helga
  Helga
  1 jaar geleden

  Hoi Ik heb alles ingesteld zoals u dat aan geeft maar ik zie mijn apparaat nog niet bij : Op apparaat weergeven”wat moet ik doen

  Bob Hofmans
  Bob Hofmans
  1 jaar geleden

  Vraagje, ik heb een panasonic Viera smart TV met een utp kabel aangesloten op mijn router waar ook mijn desktop PC op is aangesloten. Zij ‘zien’ elkaar, Windows Media Player is goed ingesteld ( streaming, delen de hele rambam). Ik kan vanaf de TV Video’s van mijn PC bekijken en muziek beluisteren, maar foto’s uit de map afbeeldingen niet. Als ik het menu afbeeldingen/Mappen van de TV activeer, dan verschijnt de volgende tekst: “Kan niet verbinden met de geselecteerde DLNA-server. Controleer de netwerkverbinding en de serverstatus”. Als ik dat controleer staat alles goed!! Ra ra wat is hier aan de… Lees verder »

  M_O
  M_O
  11 maanden geleden

  Super, bedankt!
  Kan nu m’n muziekcollectie afspelen op m’n Denon Heos installatie vanaf m’n laptop (via smartphone met Heos app, dat wel).

  Guido
  Guido
  9 maanden geleden

  Hoi Stefan,
  Duidelijke uitleg, ik zocht eigenlijk precies dit maar dan andersom 🙂

  ik zou graag met mijn iphone muziek en youtube filmpjes willen streamen naar mijn windows 10 PC.
  Daarbij zou de PC de us een DMR moeten zijn die via DLNA de filmpjes of muziek ontvangt en afspeelt.

  Is dat mogelijk?

  Mvg Guido

  Jos
  Jos
  8 maanden geleden

  Stefan, Knappe site dit. Hoop info. Ik kwam op de site door onderstaand probleem Pas geleden mijn laptop en pc beide compleet opnieuw geinstalleerd. Echter, op mijn laptop is het hele media streamen, bij alle netwerken, niet eens aanwezig. Ik heb al van alles geprobeerd uiteraard. Ook de instellingen van services gecontrolleerd. Als ik, rechts klik, op een mp3 staat er achter “op apparaat afspelen” niets meer. Voor de nieuwe installatie had ik wel media streaming tussen “alle netwerken” staan. Ik heb gemerkt dat ook windows media player niet geinstalleerd is. Heb ik ook al geprobeerd via alle configuratie scherm… Lees verder »

  Jos
  Jos
  8 maanden geleden
  Antwoord aan  Stefan

  Sorry Stefan,

  Zoals ik omschreef zie ik ook wmp nergens. ook niet in het startmenu.
  heb al een paar keer geprobeerd met aan en uit zetten in configuratie scherm ->
  alle programma’s -> optionele onderdelen. Daar staat wmp wel tussen maar het uit en aan zetten
  werkt niet. Heb wmp ook gedownload van de microsoft site, maar wordt niet geinstalleerd.
  Ik zie het namelijk nergens. ook bij media bestanden openen met …. staat hij niet bij.

  Jos
  Jos
  8 maanden geleden

  Windows 10 pro nl.
  nop kan het bestand niet vinden. ik denk dat het hele media streamen met wmp heeft te maken.
  omdat dit niet is geinstalleerd zal het dus ook niet tussen alle netwerken staan.
  het stomme is dat het op mijn pc wel werkt. deze heb ik een dag later geinstalleerd.
  Het bestand dat ik van de microsoft site heb gedownload is:
  microsoft-windows-mediafeaturepack-OOB-package-_x64.msu.
  werkt ook niet.
  ik denk dat het gewoon opnieuw installeren wordt.

  Jos
  Jos
  8 maanden geleden
  Antwoord aan  Stefan

  Ga het morgen proberen.
  Al vast bedankt.
  Als het weer werkt hoor je het.
  uiteraard ook als het niet werkt. Dan begin in gewoon weer opnieuw.

  Jos
  Jos
  8 maanden geleden

  Stefan,
  Ik heb het al gezien.
  heb de windows 10 pro N versie.
  Deze heeft geen media ondersteuning.
  Bedankt voor alle moeite.
  Jos

  Jos
  Jos
  8 maanden geleden

  Stefan,
  Toch gelukt.
  Na de installatie van mediafeaturepack moet die bij optionele onderdelen nogmaals toegevoegd
  worden. opnieuw opstarten en ……. media streaming staat nu wel mij alle netwerken.
  Ik hou je site in de gaten.
  hoor je

  Peter Moree
  Peter Moree
  6 maanden geleden

  Mijn thuis bioskoop heeft een beamer die via HDMI aan een Harman Kardon systeem zit. Dat systeem zit ook aan mijn thuisnetwerk(ethernet) en heeft DLNA.
  Ik kan mijn PC nu wel zien en bij verscheidene media files komen, maar afspelen doet ie niet.

  Eigenlijk wil ik gewoon op mijn PC kunnen browsen op internet en dit op de thuis bios afspelen.
  Maar hoe dat moet weet ik al helemaal niet uit te vinden.

  Sander
  Sander
  6 maanden geleden

  Beste Stefan, Een mooie site met een hoop informatie. Helder uitgelegd ook. Alleen wat ik ook probeer, ik krijg het streamen naar m’n tv van afbeeldingen en/of video’s niet voor elkaar. Als ik op een bestand via de rechtermuisknop op ‘Op appraat weergeven’ klik dan zie ik de TV wel. Ik kan deze ook selecteren. Vervolgens opent de pop-up en daar krijg ik vervolgens de foutmelding ‘Verbinding met apparaat is mislukt’. Ik heb een Asus laptop met Windows 10 Home. Ook als ik de virusbeveiliging en firewall van Norton Security uitschakel lukt het me niet. Het gekke is, op m’n… Lees verder »

  Recente artikelen

  Onedrive verwijderen in Windows 10? of Onedrive uitschakelen!

  Als u Windows 10 gebruikt dan is het u waarschijnlijk wel opgevallen dat OneDrive is geinstalleerd. OneDrive is de cloud oplossing om bestanden en...

  8 Handige tips om de Windows Taakbalk aan te passen

  De taakbalk in Windows wordt gebruikt om snelkoppelingen naar applicaties in weer te geven, zoekopdrachten mee uit te voeren en bezit een Windows start...

  Automatisch aanvullen in Google Chrome beheren of verwijderen

  Steeds meer mensen kopen online. Online kopen is snel en handig, als u producten online koopt wordt er vaak om persoonlijke gegevens gevraagd zoals...

  Windows wil niet opstarten? Dit is de oplossing!

  Indien u problemen heeft met doorstarten of opstarten van Windows wordt er normaliter door Windows een herstelscherm weergegeven met opties om Windows te herstellen. Echter,...
  28
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x