E-mail account toevoegen in nieuwe Outlook app voor Windows 11

Stefan
E-mail account toevoegen in nieuwe Outlook app voor Windows 11

Microsoft heeft een nieuwe Outlook app geïntroduceerd in Windows 11 die de huidige Mail app gaat vervangen in de toekomst.

In deze nieuwe versie is het even zoeken om een nieuw e-mailaccount toe te voegen. De instellingen zijn net iets anders en er is geen prominente knop op een nieuwe account toe te voegen.

Outlook heeft een compleet nieuw uiterlijk en de instellingen zijn dus ook wat anders. Als u een nieuw e-mailaccount wilt toevoegen voor school, werk of privé dan is dit mogelijk zolang het beperkt is tot een Outlook, Live, Hotmail of Gmail account betreft. Er komt later nog ondersteuning voor een Yahoo, iCloud of een IMAP e-mailaccount.

E-mail account toevoegen in nieuwe Outlook app voor Windows 11

Open de Outlook app. Klik bovenin het menu op het tandwielpictogram.

Nieuwe outlook app instellingen

Klik in de instellingen op de link “Alle outlook instellingen weergeven”.

Alle outlook instellingen weergeven

Klik op tabblad “E-mailaccounts” en klik op de knop “Account toevoegen” om een nieuwe e-mailaccount toe te voegen aan deze nieuwe Outlook versie.

E-mailaccount toevoegen in nieuwe Outlook app

Typ nu het e-mailaccount wat u wilt toevoegen om verbinding te maken en alle e-mails te importeren en gebruiken in Outlook.

Al uw e-mailaccounts toevoegen aan Outlook

Ik vond het persoonlijk even zoeken waar deze optie nu verborgen zat. Zodoende dit artikel. Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Back-up maken van alle Outlook e-mails en gegevens.

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

3 reacties
 1. Hallo,
  Ik had een emailaccount bij Ziggo.dat heb ik opgezegd
  Maar in Outlook had ik ook een account aangemaakt van Ziggo.
  Bij Ziggo wordt mijn account na 100 dagen verwijderd.
  Omdat mijn Ziggo account ook in Outlook staat, blijft mijn Ziggo account bij Outlook wel staan,dus wordt bij Outlook niet verwijderd. Heb ik ergens gelezen……………….
  .
  Bij voorbaat hartelijk dank.

  Groet, Jan Kappenburg

  1. Hallo, dit zijn van de vragen die u altijd moet stellen bij Ziggo zelf. Over het algemeen geldt dat e-mails die al verzonden zijn, dus in uw inbox staan, al gedownload zijn en dus in Outlook blijven staan. Nieuwe e-mails ontvangt u niet meer op het Ziggo e-mailaccount na de 100 dagen zijn verstreken. Succes!

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *