More
  ComputerComputer
  Startpagina Handige tips Google Chrome Automatisch aanvullen in Google Chrome beheren of verwijderen

  Automatisch aanvullen in Google Chrome beheren of verwijderen

  Steeds meer mensen kopen online. Online kopen is snel en handig, als u producten online koopt wordt er vaak om persoonlijke gegevens gevraagd zoals het creditcard nummer, uw adres, uw telefoon nummer etcetra. Om deze gegevens automatisch aan te vullen heeft Google Chrome de optie “Automatisch aanvullen” opgenomen in Google Chrome.

  Om automatisch aanvullen te gebruiken, hoeft u niet per se naar de instelling te gaan en de informatie apart in te voeren. Meestal zal de Chrome browser u vragen of u de informatie die u al in het websiteformulier hebt ingevoerd, wilt opslaan voor de toekomst.

  Hetzelfde geldt voor betalingsinformatie. Wanneer u uw creditcardgegevens invoert en Automatisch invullen accepteert om deze later te gebruiken, wordt deze de volgende keer automatisch ingevuld. Het zal u echter nog steeds vragen om de veiligheidscode als gevolg van veiligheidsmaatregelen. Het mooie is dat de betalingsinformatie is gekoppeld aan Google Pay, dat de betalingsinformatie versleutelt en opslaat op een beveiligde server.

  Hoewel Automatisch invullen een geweldige manier is om tijd te besparen, moet u het alleen op een privé computer gebruiken, tenzij u dezelfde informatie met meerdere mensen deelt, zoals dezelfde bedrijfsinformatie die ook door uw collega’s wordt gebruikt.

  In deze instructie leg ik u uit hoe u deze automatisch ingevulde gegevens kunt beheren in Google Chrome.

  Automatisch aanvullen in Google Chrome

  Open de Google Chrome web browser. Klik in de rechterbovenhoek op het menu. In het Chrome menu open Instellingen.

  google chrome instellingen

  Navigeer naar de “Automatisch invullen” instellingen in Google Chrome.

  automatisch aanvullen opties google chrome

  Om te beginnen gaan we kijken hoe we opgeslagen wachtwoorden in Google Chrome kunnen beheren.

  Wachtwoorden

  Opgeslagen wachtwoorden worden automatisch aangevuld bij websites waarin u dient in te loggen. U dient dus een opgeslagen wachtwoord niet telkens opnieuw in te geven.

  automatisch invullen wachtwoorden google chrome

  Aanbieden wachtwoorden op te slaan

  U heeft meerdere opties. Indien u het opslaan van wachtwoorden in Google Chrome wilt uitschakelen dan klikt u op de blauwe knop rechts naast “Aanbieden wachtwoorden op te slaan”. Google Chrome zal u dan niet meer vragen om een wachtwoord op te slaan na het inloggen op een website.

  Automatisch inloggen

  Google Chrome kan u ook helpen automatisch in te loggen op een website waarvan een wachtwoord is opgeslagen. Ook deze optie optie: Automatisch inloggen kunt u in of uitschakelen naar wens.

  Wachtwoorden controleren

  De opgeslagen wachtwoorden in Google Chrome kunt u ook controleren. Er vind een controle plaatst op wachtwoord complexiteit, dus hoe moeilijk het wachtwoord is te kraken (sterkte wachtwoord) en of het wachtwoord is buitgemaakt bij bekende online aanvallen.

  Opgeslagen wachtwoorden bekijken en beheren

  Om de opgeslagen wachtwoorden online te bekijken en waar nodig te beheren dient u in te loggen op de link van uw Google Account. Alle opgeslagen wachtwoorden worden namelijk niet in de web browser Google Chrome opgeslagen maar in het gekoppelde Google Account.

  Nu gaan we kijken hoe we de betaalmethoden in Google Chrome kunnen beheren.

  Betaalmethoden

  Betaalmethoden zijn aanvullingen vanuit Google Chrome die betrekking hebben op online afrekenen. Denk hierbij aan creditcard gegevens die automatisch worden ingevuld op websites waar u met creditcard kunt betalen.

  automatisch aanvullen betaalmethoden google chrome

  Betaalmethoden opslaan en invullen

  Indien u op een website uw creditcard gegevens invult zal Google Chrome vragen deze gegevens op te slaan voor een volgend bezoek of om aan te vullen voor een andere website. Deze instellingen kunt u uit of inschakelen door op de blauw knop rechts van de instelling te klikken.

  Toestaan dat sites controleren of je betaalmethoden hebt opgeslagen

  Als websites een controle uitvoeren of u betaalgegevens in Google Chrome hebt opgeslagen (om de gegevens automatisch aan te vullen) dan kunt u dit toestaan of niet. Standaard staat deze optie aan.

  Google Pay

  Google Chrome kan alleen creditcard gegevens opslaan in Google Chrome voor automatisch aanvullen. Indien u gebruik wilt maken van Google Pay dan dient u deze instellingen te wijzigen in uw Google Account. U kunt dan uw recente Google Pay activiteit bekijken, uw gekoppelde creditcard gegevens wijzigen, abonnementen, adressen en instellingen wijzigen.

  Betaalmethoden toevoegen of verwijderen

  De instelling betaalmethoden geeft een lijst weer van de automatisch ingevulde betaalmethodes. Indien u er zelf een wilt toevoegen klikt u op de knop Toevoegen en vult u de gewenste creditcard pas gegevens in.

  betaalmethode toevoegen aan google chrome

  Nu gaan we kijken hoe we de automatisch aanvullen adresgegevens in Google Chrome kunnen beheren.

  Adresgegevens en meer

  Automatisch adresgegevens in Google Chrome kan veel tijd schelen. Het is echter wel belangrijk dat de adresgegevens up to date zijn.

  Adressen opslaan en invullen

  Indien u het automatisch opslaan van adresgegevens, telefoonnummers en verzendadressen wilt uitschakelen dan klikt u op de blauwe knop rechts naast de instelling.

  Alle opgeslagen adressen in Google Chrome worden weergegeven onder het kopje Adressen. Indien u het adres wilt wijzigen dan klikt u op de drie verticale puntjes en opent u Wijzigen uit het menu.

  adresgegevens en meer automatisch aanvullen google chrome

  Klik op de knop Toevoegen om handmatig een adres toe te voegen aan Google Chrome. Dit adres wordt dan automatisch ingevuld in adres velden op een website waar dit nodig is.

  handmatig adres toevoegen aan google chrome automatisch invullen

  Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

  Vind u dit artikel handig? Bent u geholpen? Klik dan op de “Vind ik leuk” of “Like” knop. U ondersteunt daarmee mijn website. U kunt ook op één van de andere sociale media knoppen klikken en dit bericht delen op sociale media. Bedankt!

  Avatar of Stefan
  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  Indien u hulp nodig heeft met uw computer of ander apparaat, dan probeer ik u te helpen. Ik wil u verzoeken het computer probleem zo duidelijk mogelijk te omschrijven. U kunt hiervoor het commentaar veld hieronder gebruiken. Ik reageer z.s.m. op uw hulpvraag.
  * De hulp die ik aanbied is gratis, maar zonder garanties.

  Een bedankje mag ook! 👍🏼

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  Safari tabblad of startpagina aanpassen? Dit is hoe! (Big Sur)

  Safari is de standaard web browser van Apple in het Mac OS Big Sur besturingssysteem. Als u de Safari browser start merkt u meteen...

  Mac detecteert harde schijf niet? Vind hier de oplossing!

  Een externe hardeschijf is erg handig als u grote bestanden wilt opslaan van uw Mac. Als u een externe hardeschijf gebruikt kunt u veel...

  Het Bedieningspaneel aanpassen in Mac OS Big Sur, Dit is hoe!

  Het bedieningspaneel is een handige snelle manier om verschillende instellingen in Mac OS Big Sur aan te passen. In het bedieningspaneel kunt u WiFi...

  Batterij percentage weergeven in Mac OS Big Sur

  Het batterij percentage wordt in MacOS Big Sur standaard verborgen. Het batterij percentage wordt niet weergegeven, Big Sur laat alleen zien aan de hand...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x