Automatisch aanvullen in Google Chrome beheren of verwijderen

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Steeds meer mensen kopen online. Online kopen is snel en handig, als u producten online koopt wordt er vaak om persoonlijke gegevens gevraagd zoals het creditcard nummer, uw adres, uw telefoon nummer etcetra. Om deze gegevens automatisch aan te vullen heeft Google Chrome de optie “Automatisch aanvullen” opgenomen in Google Chrome.

Om automatisch aanvullen te gebruiken, hoeft u niet per se naar de instelling te gaan en de informatie apart in te voeren. Meestal zal de Chrome browser u vragen of u de informatie die u al in het websiteformulier hebt ingevoerd, wilt opslaan voor de toekomst.

Hetzelfde geldt voor betalingsinformatie. Wanneer u uw creditcardgegevens invoert en Automatisch invullen accepteert om deze later te gebruiken, wordt deze de volgende keer automatisch ingevuld. Het zal u echter nog steeds vragen om de veiligheidscode als gevolg van veiligheidsmaatregelen. Het mooie is dat de betalingsinformatie is gekoppeld aan Google Pay, dat de betalingsinformatie versleutelt en opslaat op een beveiligde server.

Hoewel Automatisch invullen een geweldige manier is om tijd te besparen, moet u het alleen op een privé computer gebruiken, tenzij u dezelfde informatie met meerdere mensen deelt, zoals dezelfde bedrijfsinformatie die ook door uw collega’s wordt gebruikt.

In deze instructie leg ik u uit hoe u deze automatisch ingevulde gegevens kunt beheren in Google Chrome.

Automatisch aanvullen in Google Chrome

Open de Google Chrome web browser. Klik in de rechterbovenhoek op het menu. In het Chrome menu open Instellingen.

google chrome instellingen

Navigeer naar de “Automatisch invullen” instellingen in Google Chrome.

automatisch aanvullen opties google chrome

Om te beginnen gaan we kijken hoe we opgeslagen wachtwoorden in Google Chrome kunnen beheren.

Wachtwoorden

Opgeslagen wachtwoorden worden automatisch aangevuld bij websites waarin u dient in te loggen. U dient dus een opgeslagen wachtwoord niet telkens opnieuw in te geven.

automatisch invullen wachtwoorden google chrome

Aanbieden wachtwoorden op te slaan

U heeft meerdere opties. Indien u het opslaan van wachtwoorden in Google Chrome wilt uitschakelen dan klikt u op de blauwe knop rechts naast “Aanbieden wachtwoorden op te slaan”. Google Chrome zal u dan niet meer vragen om een wachtwoord op te slaan na het inloggen op een website.

Automatisch inloggen

Google Chrome kan u ook helpen automatisch in te loggen op een website waarvan een wachtwoord is opgeslagen. Ook deze optie optie: Automatisch inloggen kunt u in of uitschakelen naar wens.

Wachtwoorden controleren

De opgeslagen wachtwoorden in Google Chrome kunt u ook controleren. Er vind een controle plaatst op wachtwoord complexiteit, dus hoe moeilijk het wachtwoord is te kraken (sterkte wachtwoord) en of het wachtwoord is buitgemaakt bij bekende online aanvallen.

Opgeslagen wachtwoorden bekijken en beheren

Om de opgeslagen wachtwoorden online te bekijken en waar nodig te beheren dient u in te loggen op de link van uw Google Account. Alle opgeslagen wachtwoorden worden namelijk niet in de web browser Google Chrome opgeslagen maar in het gekoppelde Google Account.

Nu gaan we kijken hoe we de betaalmethoden in Google Chrome kunnen beheren.

Betaalmethoden

Betaalmethoden zijn aanvullingen vanuit Google Chrome die betrekking hebben op online afrekenen. Denk hierbij aan creditcard gegevens die automatisch worden ingevuld op websites waar u met creditcard kunt betalen.

automatisch aanvullen betaalmethoden google chrome

Betaalmethoden opslaan en invullen

Indien u op een website uw creditcard gegevens invult zal Google Chrome vragen deze gegevens op te slaan voor een volgend bezoek of om aan te vullen voor een andere website. Deze instellingen kunt u uit of inschakelen door op de blauw knop rechts van de instelling te klikken.

Toestaan dat sites controleren of je betaalmethoden hebt opgeslagen

Als websites een controle uitvoeren of u betaalgegevens in Google Chrome hebt opgeslagen (om de gegevens automatisch aan te vullen) dan kunt u dit toestaan of niet. Standaard staat deze optie aan.

Google Pay

Google Chrome kan alleen creditcard gegevens opslaan in Google Chrome voor automatisch aanvullen. Indien u gebruik wilt maken van Google Pay dan dient u deze instellingen te wijzigen in uw Google Account. U kunt dan uw recente Google Pay activiteit bekijken, uw gekoppelde creditcard gegevens wijzigen, abonnementen, adressen en instellingen wijzigen.

Betaalmethoden toevoegen of verwijderen

De instelling betaalmethoden geeft een lijst weer van de automatisch ingevulde betaalmethodes. Indien u er zelf een wilt toevoegen klikt u op de knop Toevoegen en vult u de gewenste creditcard pas gegevens in.

betaalmethode toevoegen aan google chrome

Nu gaan we kijken hoe we de automatisch aanvullen adresgegevens in Google Chrome kunnen beheren.

Adresgegevens en meer

Automatisch adresgegevens in Google Chrome kan veel tijd schelen. Het is echter wel belangrijk dat de adresgegevens up to date zijn.

Adressen opslaan en invullen

Indien u het automatisch opslaan van adresgegevens, telefoonnummers en verzendadressen wilt uitschakelen dan klikt u op de blauwe knop rechts naast de instelling.

Alle opgeslagen adressen in Google Chrome worden weergegeven onder het kopje Adressen. Indien u het adres wilt wijzigen dan klikt u op de drie verticale puntjes en opent u Wijzigen uit het menu.

adresgegevens en meer automatisch aanvullen google chrome

Klik op de knop Toevoegen om handmatig een adres toe te voegen aan Google Chrome. Dit adres wordt dan automatisch ingevuld in adres velden op een website waar dit nodig is.

handmatig adres toevoegen aan google chrome automatisch invullen

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓