Automatisch aanvullen in Google Chrome beheren of verwijderen

Stefan
Automatisch aanvullen in Google Chrome beheren of verwijderen

Steeds meer mensen kopen online. Online kopen is snel en handig. Als u producten online koopt, wordt er vaak om persoonlijke gegevens gevraagd zoals het creditcard nummer, uw adres, uw telefoon nummer et cetera.

Om deze gegevens automatisch aan te vullen heeft Google de optie “Automatisch aanvullen” opgenomen in Google Chrome.

Automatisch aanvullen in Google Chrome is een functie waarmee Chrome automatisch suggesties doet terwijl u een zoekopdracht of een webadres in de adresbalk typt. Deze suggesties worden gebaseerd op uw zoek- en browsegeschiedenis en kunnen u helpen om sneller en gemakkelijker naar bepaalde websites te navigeren.

Dit is zoals aangegeven vooral handig bij online aankopen op een website, maar ook handig voor het automatisch laten invullen van aanmeldgegevens.

In deze instructie leg ik u uit hoe u automatisch aanvullen kunt beheren in Google Chrome.

Automatisch aanvullen in Google Chrome

Open de Google Chrome web browser. Klik in de rechterbovenhoek op het menu pictogram. In het Chrome menu klikt u op “Instellingen”.

Google Chrome instellingen

Klik links in het menu op “Automatisch invullen” om de instellingen te openen.

Automatisch invullen

Om te beginnen gaan we kijken hoe we opgeslagen wachtwoorden in Google Chrome kunnen beheren.

Wachtwoordmanager

De wachtwoordmanager in Google Chrome wordt gebruikt om uw wachtwoorden veilig op te slaan en te beheren. Deze functie stelt u in staat om uw wachtwoorden automatisch in te vullen wanneer u zich aanmeldt bij uw accounts op verschillende websites.

Als u een nieuw account aanmaakt op een website en Chrome biedt aan om het wachtwoord voor u te genereren, kunt u dit accepteren en het gegenereerde wachtwoord opslaan in uw wachtwoordmanager. Wanneer u vervolgens terugkeert naar die website, zal Chrome u vragen of u wilt dat het wachtwoord automatisch wordt ingevuld. Dit maakt het gemakkelijker om toegang te krijgen tot uw accounts zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het onthouden van ingewikkelde wachtwoorden.

Lees ook
Split Screen (Schermopdeling) in de Google Chrome browser

Wachtwoordmanager in Google Chrome

Aanbieden wachtwoorden op te slaan

U heeft meerdere opties. Wanneer u het opslaan van wachtwoorden in Google Chrome wilt uitschakelen dan klikt u op de blauwe knop rechts naast “Aanbieden wachtwoorden op te slaan”. Google Chrome zal dan niet meer vragen om een wachtwoord op te slaan na het inloggen op een website.

Automatisch inloggen

Google Chrome kan u ook helpen automatisch in te loggen op een website waarvan een wachtwoord is opgeslagen. Ook deze functie “automatisch inloggen” kunt u in- of uitschakelen naar wens.

Wachtwoorden controleren

De opgeslagen wachtwoorden in Google Chrome kunt u ook controleren. Er vindt een controle plaatst op wachtwoord complexiteit, dus hoe moeilijk het wachtwoord is te kraken (sterkte wachtwoord) en of het wachtwoord is buitgemaakt bij bekende online aanvallen.

Opgeslagen wachtwoorden bekijken en beheren

Om de opgeslagen wachtwoorden online te bekijken en waar nodig te beheren dient u in te loggen op de link van uw Googleaccount. Alle opgeslagen wachtwoorden worden namelijk niet in de webbrowser Google Chrome opgeslagen, maar in het gekoppelde Googleaccount.

Nu gaan we kijken hoe we de betaalmethoden in Google Chrome kunnen beheren.

Betaalmethoden

Betaalmethoden in Google Chrome wordt gebruikt om uw betalingsgegevens op te slaan en te gebruiken voor snelle en gemakkelijke online betalingen. Met deze functie kunt u betalingsgegevens invoeren zoals uw creditcard- of bankpasgegevens en adresgegevens, zodat u ze niet steeds opnieuw hoeft in te voeren bij het afrekenen van online aankopen.

Betaalmethoden in Google Chrome

Betaalmethoden opslaan en invullen

Wanneer u op een website uw creditcard gegevens invult, zal Google Chrome vragen deze gegevens op te slaan voor een volgend bezoek of om aan te vullen voor een andere website. Deze instellingen kunt u uit of inschakelen door op de blauw knop rechts van de instelling te klikken.

Lees ook
Google Chrome opties die u nog niet kent! Of wel.

Toestaan dat sites controleren of je betaalmethoden hebt opgeslagen

Als websites een controle uitvoeren of u betaalgegevens in Google Chrome hebt opgeslagen (om de gegevens automatisch aan te vullen) dan kunt u dit toestaan of niet. Standaard staat deze optie aan.

Google Pay

Google Chrome kan alleen creditcard gegevens opslaan in Google Chrome voor automatisch aanvullen. Wanneer u gebruik wilt maken van Google Pay dan dient u deze instellingen te wijzigen in uw Google Account.

U kunt dan uw recente Google Pay activiteit bekijken, uw gekoppelde creditcard gegevens wijzigen, abonnementen, adressen en instellingen wijzigen.

Betaalmethoden toevoegen of verwijderen

De functie betaalmethoden geeft een lijst weer van de automatisch ingevulde betaalmethodes. Wanneer u er zelf een wilt toevoegen klikt u op de knop Toevoegen en vult u de gewenste creditcard pas gegevens in.

Betaalpas toevoegen aan Google Chrome betaalmethoden

Nu gaan we kijken hoe we de automatisch aanvullen adresgegevens in Google Chrome kunnen beheren.

Adressen en meer

Via de functie “Adressen en meer” in de automatisch invullen instellingen kunt u uw opgeslagen formuliergegevens, zoals uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres, beheren. Dit kan handig zijn bij het invullen van formulieren op websites, omdat u niet elke keer al uw gegevens hoeft in te voeren.

Adressen opslaan en invullen

Wanneer u het automatisch opslaan van adresgegevens, telefoonnummers en verzendadressen wilt uitschakelen dan klikt u op de blauwe knop rechts naast de instelling.

Alle opgeslagen adressen in Google Chrome worden weergegeven onder het kopje “Adressen”. Wanneer u het adres wilt wijzigen dan klikt u op de drie verticale puntjes en klikt u op “Bewerken” in het menu.

Opgeslagen addressen wijzigen in Google Chrome

Klik op de knop “Toevoegen” om handmatig een adres toe te voegen aan Google Chrome. Dit adres wordt dan automatisch ingevuld in adres velden op een website waar dit nodig is.

Lees ook
11 tips voor de Google Chrome adresbalk

Handmatig adres toevoegen in de Google Chrome browser

U heeft nu alle automatisch invullen instellingen in Google Chrome gezien en geleerd wat deze gegevens doen en hoe u de gegevens kunt gebruiken of wijzigen.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

3 reacties
 1. Beste, na het maken van een factuur in Moneybird vraagt Chrome altijd of ik de adresgegevens wil opslaan. Dit beantwoord ik altijd et ja omdat ik deze gegevens weer nodig heb in mijn verzendprogramma. Nu vraagt Chrome dit niet meer en ik heb al van alles geprobeerd om dit op te lossen maar zonder resultaat. Ik hoop dat u een oplossing hebt.
  Ik heb uw site al regelmatig bezocht en daar ook vaak een oplossing gevonden 🙂

  Met vriendelijke groet,

  Theo Bloks
  Boekhandel Bloks Zwolle

  1. Hallo,
   u kunt het volgende proberen. In de adresbalk type: chrome://settings/addresses
   Controleer of er gegevens zijn opgeslagen, bewerk of verwijder deze. Het is ook mogelijk dat een bepaalde extensie deze gegevens beheerd (bijvoorbeeld een wachtwoord manager). Succes!

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *