Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Automatisch afspelen uitschakelen in Google Chrome browser

Sommige websites beginnen zodra u de website bezoekt meteen met het afspelen van media. Denk hierbij aan een video die automatisch begint met afspelen of een audio bestand.

Het automatisch afspelen van een video of geluid kan als storend worden ervaren door de gebruiker. Als u bijvoorbeeld hoofdtelefoon op heeft of het volume wat te hard heeft staan, dan kan het behoorlijk irriteren.

Helaas, is er tot op heden nog geen specifieke functie in Google Chrome die het automatisch afspelen van media kan stoppen. Er is wel een manier om geluid dat automatisch start te dempen. Echter, dit dient per website ingesteld te worden. Meer hierover leest u in dit artikel.

Ook biedt ik een manier om het automatisch afspelen in de Google Chrome te blokkeren via een browser extensie. Een extensie heeft als voordeel dat als u ooit automatisch afspelen weer wilt toestaan, u niet alle instellingen van Chrome opnieuw hoeft door te zoeken, maar simpelweg de extensie kunt verwijderen.

Automatisch afspelen uitschakelen in Google Chrome browser

Website(s) toevoegen die geen geluid mogen afspelen

Als u een website regelmatig bezoekt, en deze website speelt automatisch geluid af bij elk afzonderlijk bezoek, dan kunt u deze website toestemming ontzeggen om automatisch geluid af te spelen.

Open de Google Chrome browser. In de rechterbovenhoek klik op het menu pictogram. In het menu klik vervolgens op Instellingen. Aan de linkerzijde in de instellingen klikt u op “Privacy en beveiliging”. Daarna klikt u op “Site-instellingen”, “Aanvullende content instellingen” en daarna op “Geluid”.

Rechts naast de “Geen toestemming om geluid af te spelen” instelling, klikt u op de “toevoegen” knop. Hier vult u het website adres in van de website waarvan u wilt dat deze website geen geluid mag afspelen. Het automatisch afspelen van geluid wordt dan enkel op deze website geblokkeerd.

Geen toestemming om geluid af te spelen

Om het geluid voor alle websites te blokkeren kunt u ook de optie “Niet toestaan dat sites geluid afspelen” inschakelen. Houdt er rekening mee dat dan YouTube, Netflix e.d. ook geen geluid meer kunnen afspelen.

Automatisch afspelen van geluid of video blokkeren met browser extensie

Er zijn verschillende browser extensies die het automatisch afspelen van media beweren te stoppen in de Google Chrome browser. De meeste werken niet optimaal. Ik heb een extensie geselecteerd die het beste werkt om het automatisch afspelen van geluid of video’s op een website kan blokkeren.

Houdt er rekening mee dat het afspelen van bepaalde videoadvertenties vaak niet geblokkeerd worden. Het is niet gebruikelijk dat deze videoadvertenties geluid afspelen, maar het afspelen van video met geluid wordt door deze extensie grotendeels geblokkeerd.

Installeer de “Yet another autoplay blocker” extensie in Google Chrome. Als u de extensie heeft geïnstalleerd hoeft u verder niets meer te doen. Het automatisch afspelen wordt standaard geblokkeerd.

Yet another autoplay blocker

Ik raad u aan om de extensie zichtbaar te maken. Klik op het puzzel pictogram in de menubalk na installatie. Klik daarna naast “Yet another autoplay blocker” op het punaise pictogram om de extensie vast te maken zodat deze altijd zichtbaar is.

Yet another autoplay blocker vastmaken

Heeft u de extensie geprobeerd en is het niet wat u zoekt? Dan kunt u de extensie verwijderen uit Google Chrome.

Lees ook: Mute knop toevoegen in Google Chrome tabblad.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!