Windows 10 installeren vanaf USB

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Windows 10 installeren vanaf USB is de snelste en makkelijkste manier om Windows 10 te installeren. Een Windows 10 USB aanmaken via een hulpmiddel van Microsoft helpt u direct om Windows 10 makkelijk te installeren.

Om een nieuw Windows 10-besturingssysteem op een computer te installeren, hebt u een opstartbaar USB-flashstation nodig. Omdat de meeste moderne computers tegenwoordig geen cd- of dvd-station meer hebben, is het installeren van een besturingssysteem met behulp van een optische schijf niet mogelijk, tenzij u een extern CD/DVD-station gebruikt.

Alle moderne computers hebben echter minstens één USB-ingang, dus u kunt Windows 10 gemakkelijk op uw computer installeren via deze ingang en een USB-stick.

Als u een USB-stick hebt, hoeft u geen duur extern CD/DVD-station aan te schaffen.  Bovendien kunt u een USB-stick gebruiken om uw gegevens op te slaan als u die nodig hebt. Om een 32-bits Windows 10-besturingssysteem te installeren, hebt u minstens een flashstation van 8 GB nodig, terwijl u voor Windows 10 64-bits minstens een USB-flashstation van 16 GB nodig hebt.

Nu u een USB-flashstation hebt, hebt u een Windows-besturingssysteem computer nodig om uw opstartbare USB-flashstation voor te bereiden. Als u klaar bent, verwijdert u het USB-station uit die computer en plaatst u het in de computer waarop u Windows 10 wilt installeren.

De computer waarop u Windows 10 wilt installeren via USB heeft een processor nodig van 1Ghz of sneller. Minimaal 1GB voor Windows 10 32-bit en minimaal 2GB aan intern geheugen voor Windows 10 64-bit. Ongeveer 20GB aan vrije schijfruimte en ondersteuning voor DirectX versie 9.

Windows 10 installeren vanaf USB

Om te beginnen plaatst u het USB-flashstation in een computer waarop al Windows is geïnstalleerd. Dit heeft u nodig om de Windows 10 installatiemedia op USB aan te maken.

Open de browser en ga naar: Download Windows 10 (microsoft.com). Klik daarna op de link: Hulpprogramma nu downloaden.

Windows 10 installatie hulpprogramma downloaden

Open het bestand wat wordt gedownload. Dit is de media creation tool. Dit hulpmiddel helpt u om Windows 10 installatie bestanden op de USB weg te schrijven.

Media Creation Tool hulpmiddel voor Windows 10

Er worden een paar dingen voorbereid als u de media creation tool heeft geopend. Accepteer de voorwaarde.

Windows 10 setup voorwaarden

Selecteer de optie: Installatiemedia (USB-stick, DVD of ISO-bestand) voor een andere pc maken. Klik op volgende.

Installatiemedia usb stick dvd of iso bestand voor andere pc maken

Selecteer de taal, versie en architectuur voor de computer waarop u Windows 10 gaat installeren. Houdt hier dus rekening met de computer waarop Windows 10 geïnstalleerd gaat worden en niet met de computer waarop u deze Windows 10 USB installatiemedia aanmaakt. Klik op volgende.

Windows 10 architectuur en versie selecteren voor installatie op usb

Klik op “USB-flashstation”. Er moet minstens 8GB vrij zijn op het USB-flashstation. Klik op volgende.

Windows 10 installatie media aanmaken voor usb-flashstation

Als u het USB-flashstation nog niet in de computer had geplaatst dan doet u dit nu. Klik daarna op Stationslijst vernieuwen. Selecteer het gevonden USB-flashstation en klik op volgende.

USB flashstation selecteren om Windows 10 installatiemedia aan te maken

Windows 10 wordt gedownload naar uw computer. Na het downloaden van Windows 10 wordt de installatiemedia geverifieerd en wordt de media aangemaakt voor Windows 10.

Windows 10 downloaden voor usb

De Windows 10 installatiemedia via USB wordt aangemaakt. Dit kan even duren.

windows 10 installeren vanaf usb

Als het aanmaken van de Windows 10 installatiemedia is afgerond dan klikt u op voltooien.

Windows 10 usb installatiemedia afgerond

Plaats de opstartbare USB-stick in de PC waarop u Windows 10 wilt installeren en stel de opstartvolgorde in op de USB-stick, zodat de computer het Windows 10 installatieproces ervan start.

Ga daarvoor naar het opstarten in het opstartmenu. Druk tijdens het opstarten van de computer op de juiste toets om de BIOS- of UEFI-besturing te openen. Over het algemeen zou dit de F11, F12, DEL, of ESC toetsen moeten zijn. Zo niet, raadpleeg dan de handleiding van uw computer of moederbord.

Nadat u in het opstartmenu bent gekomen, selecteert u de USB-stick en slaat u de instellingen op. Nu zal uw PC opnieuw opstarten vanaf de USB-stick en u vragen een willekeurige toets in te drukken om de installatie van het Windows 10 installatieproces te starten. Druk op een toets, bijvoorbeeld de spatiebalk, om de Windows installatie vanaf het externe medium te starten.

Lees meer Windows 11 terugzetten naar Windows 10.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓