Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

PIN code of wachtwoord wijzigen in Windows 11

Wachtwoorden zijn uw eerste beveiliging als het gaat om het beschermen van uw accounts tegen ongeoorloofde toegang of een inbreuk op uw privacy. Elk account heeft een wachtwoord nodig om toegang te krijgen tot het account. Het aanmelden bij uw Windows 11 computer is niet anders.

Wanneer u uw Windows 11 computer voor het eerst instelt, wordt u gevraagd een wachtwoord in te geven elke keer dat u zich op uw bureaublad aanmeldt. Dit lijkt misschien vervelend en u heeft de optie om het over te slaan, maar ik raadt het sterk af. Zorg ervoor dat u het wachtwoord opschrijft of opslaat in een app voor het geval u het later nog nodig hebt.

Er zijn tal van redenen om te overwegen uw wachtwoord te wijzigen. Om te beginnen, als uw PC met het internet is verbonden, kan uw wachtwoord door hackers worden gestolen. Als u uw wachtwoord regelmatig bijwerkt, wordt deze mogelijkheid tot een minimum beperkt.

Ten tweede, heeft u een computer verkocht of aan iemand weggegeven zonder herinstallatie dan dient u ook het wachtwoord te wijzigen. Als laatste dient u een ander wachtwoord te gebruiken voor uw computer dan die u gebruikt op het internet. Als u hetzelfde wachtwoord meerdere keren gebruikt loopt de computer een aanzienlijk risico.

PIN code of wachtwoord wijzigen in Windows 11

Als u bent aangemeld bij uw Microsoft-account op uw Windows 11 computer, dan werkt uw gebruikersprofiel anders dan een lokaal account in Windows. U moet ofwel het wachtwoord van uw Microsoft-account gebruiken om u aan te melden bij uw profiel of een numerieke PIN-code gebruiken.

Wachtwoord wijzigen in Windows 11 voor een Microsoft account

Als u het wachtwoord van uw Microsoft-account gebruikt om u aan te melden bij Windows en u wilt het wachtwoord van uw Microsoft-account wijzigen, moet u naar de website voor wachtwoordherstel gaan op account.live.com/password/reset. Daar kunt u het wachtwoord wijzigen voor uw Microsoft-account.

Als u daarentegen een PIN-code gebruikt, kunt u de volgende methode gebruiken om de PIN-code van uw account in Windows 11 te wijzigen.

PIN wijzigen in Windows 11 voor een account

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links in het menu op Accounts. Klik daarna op Aanmeldingsopties en daarna op Pincode (Windows Hello). Klik op de knop “Pincode wijzigen” en geef een nieuwe PIN code in voor het account.

Pin code wijzigen in Windows 11

Wachtwoord voor Lokaal account wijzigen in Windows 11

Als u een lokale account gebruikt op uw Windows 11 computer, waarbij u zich niet hebt aangemeld met een Microsoft-account tijdens het instellen, dan kunt u de volgende methode gebruiken om het aanmeldingswachtwoord voor uw lokaal gebruikersprofiel te wijzigen.

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links in het menu op Accounts. Klik daarna op Aanmeldingsopties en daarna op Wachtwoord. Klik op de knop “Wijzigen” en geef een nieuw wachtwoord in voor het lokaal account.

Wachtwoord van lokaal gebruikersaccount wijzigen in Windows 11

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂
7 REACTIES
  • Hallo. U kunt de informatie toepassen:
   https://support.microsoft.com/nl-nl/windows/uw-pincode-opnieuw-instellen-wanneer-u-niet-bent-aangemeld-bij-windows-a386c519-3ab2-b873-1e9b-bb228a98b904
   Hier staan ook wat alternatieve opties in het vakje “Opmerking”. Neem anders contact op met Microsoft:
   https://support.microsoft.com/nl-nl/contactus
   Succes!

  • Hallo, hier leest u meer:
   https://support.microsoft.com/nl-nl/windows/uw-pincode-opnieuw-instellen-wanneer-u-niet-bent-aangemeld-bij-windows-a386c519-3ab2-b873-1e9b-bb228a98b904

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!