Google Chrome geen geluid? Dit is de oplossing!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Als u geen geluid heeft in Google Chrome dan kan dit meerdere oorzaken hebben. Het is belangrijk dat u eerst vaststelt of het geluid inderdaad niet alleen werkt in Google Chrome. Als het geluid over het gehele besturingssysteem niet werkt dan ligt het mogelijk aan stuurprogramma’s of gekoppelde hardware.

Als u vast heeft gesteld dat het geluidsprobleem zich alleen voordoet in Google Chrome dan kunnen de tips in dit artikel helpen.

Open de Google Chrome browser (als deze nog niet geopend had). Daarna klikt u op de drie gestippelde menu pictogrammen in de rechterbovenhoek van de Chrome browser. Klik daarna op Instellingen in het menu.

Chrome instellingen

Navigeer iets naar beneden, naar de Privacy en beveiligings- instellingen en klik op Site-instellingen.

Chrome site-instellingen

Klik op Aanvullende contentinstellingen en klik daarna de “Geluid” instellingen.

Chrome geluidinstellingen openen

Om geluid mogelijk te maken in Chrome dient u de knop “Sites kunnen geluiden afspelen” in te schakelen.

Controleer vervolgens of er een website is die geblokkeerd is voor het afspelen van geluid in de sectie “Geen toestemming om geluid af te spelen”. Wanneer er websites staan in de sectie die geen toestemming hebben om geluid af te spelen, klikt u op de drie punten rechts van de site en klikt u op Verwijderen.

Geen geluid in Google Chrome

U kunt verder geen aanpassingen doen in Google Chrome die betrekking hebben op het geluid. Ook het geluid via Google Chrome wordt geregeld via het besturingssysteem. Heeft u daarom nog problemen met het geluid controleer dan de geluidsinstellingen in het besturingssysteem.

Lees meer:

Ik hoop dat u hiermee het geluid terug heeft kunnen brengen in Google Chrome. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

6 REACTIES

 1. Bizar hoe zo’n belangrijke functie zo ontzettend ver weg zit gestopt (moest nog meer dropdown buttons aanklikken dan hier in uitleg staat aangegeven!). Terwijl automatisch afspelen van reclame content standaard op aan staat (weet niet meer of dat ook bij Chrome browser zo was?!) Anyway, dank voor deze heldere/duidelijke uitleg. Eindelijk na vele maanden negeren, omzeilen en ergeren eindelijk opgelost!

 2. Helaas, heb ik hetzelfde probleem op mijn laptop. Bij Egde werkt het wel, netflix ook, maar niet op Chrome.

  Welke info heb je nog meer nodig?

  • Hier een aantal dingen die u kunt doen.

   – Controleer of het tabblad niet gedempt is.
   – Herstarten van Google Chrome
   – Herstarten van de computer
   – Google Chrome resetten
   – Opruimen van cache en cookies
   – Google Chrome opnieuw installeren
   – Incognito tabblad openen om te horen of die wel geluid speelt
   – Google Chrome extensie controleren en onbekende of ongebruikte extensies verwijderen
   – Google Chrome gastprofiel starten om te kijken of er dan geluid wordt gespeeld in Chrome.

  • Als, er via een andere web browser (Microsoft Edge bijvoorbeeld) wel geluid speelt en ook gewoon geluid in Windows, dan raad ik aan Chrome opnieuw te installeren. Als u ingelogd bent met een Google account in Chrome dan gaan er geen instelling verloren.
   Mocht er nergens geluid worden afgespeeld op uw computer dan zit het probleem niet in Google Chrome, maar mogelijk in geluidsdrivers, geluidsinstellingen in Windows of speakers die kapot zijn. Ik heb helaas geen directe oplossing zonder meer informatie.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓