Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Klok verbergen in Windows 11? Zo schakelt u de klok uit

Ik heb al eens eerder geschreven over hoe u de klok kunt verbergen op een Windows 10 PC . Omdat steeds meer mensen overschakelen naar Windows 11 maak ik nu ook een artikel over hoe u de klok verborgen kan worden in Windows 11.

Er zijn meerdere redenen waarom mensen de klok willen uitschakelen. De meest voor de hand liggende reden is dat het een minimalistisch uiterlijk biedt. Ook biedt het verbergen van de klok in de taakbalk of het systeemvak rust, zo bent u zich niet meer bewust van de datum en tijd. Door het uitschakelen van de klok kunt u zich dan richten op belangrijkere dingen.

De klok uitschakelen is geen optie die u vindt in de instellingen. De instellingen zijn normaliter de plek voor beheer van alle opties in Windows 11, maar het uitschakelen van de klok is dus geen standaard instellingen.

Het is nog steeds wel mogelijk door de tijd en datum notatie te veranderen. Om de klok te verbergen kunt u het beste een app downloaden en deze app gebruiken om de klok te verbergen. Mocht u dit niet willen dan leest u onderin hoe u de tijd en datum kunt verbergen door de tijd notatie te wijzigen.

Klok verbergen in Windows 11? Zo schakelt u de klok uit

Win11ClockToggler

Om de klok te verbergen download u Win11ClockToggler naar uw computer. Pak het ZIP-bestand uit en plaats de inhoud op een voor u gemakkelijke locatie.

Het voordeel van deze app is dat het twee soorten uiterlijk biedt. Zo kunt u de “CLI” versie downloaden om de klok te verbergen via een opdrachtprompt. Of u download de “GUI” versie om een volledige app te gebruiken waarmee u de klok kunt verbergen door op een knop te klikken.

Ik raad aan om de “GUI” versie te downloaden als u geen intenties heeft om deze app in een script of ander type opdrachtprompt te verwerken. Zorg dat u de laatste versie download.

Win11ClockToggler GUI

Open de Win11ClockToggler app op uw PC. Om de klok in de taakbalk direct te verbergen klikt u op de knop “Toggle visibility”.

Klok verbergen in Windows 11

U ziet dan direct dat de klok, datum en systeemvak uit de taakbalk is verwijderd. De klok is nu uitgeschakeld.

Klok uitschakelen in Windows 11

Als u nu met de muis over de datum en tijd positie gaat, dan wordt de tijd en datum weer weergeven. Wilt u dit niet dan schakelt u de optie “Show on hover” uit. Eventueel kunt u de “notificatie area” het overloopmenu, wel weergeven. Schakel de optie “Notification area” in.

Om de app af te sluiten klikt u op “Restore & Exit”. De tijd en datum worden dan weer zichtbaar. Om de tijd en datum te blijven verbergen klikt u bovenin op het “minimaliseren” pictogram. De app blijft dan actief. Druk op de Win + SHIFT + F7 toetsencombinatie om Win11ClockToggler weer zichtbaar te maken en opties te wijzigen.

Win11ClockToggler

Tijd en datum verbergen

Om de tijd en datum in de taakbalk te verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op “uitvoeren”. In het uitvoeren venster type: intl.cpl

In de land/regio instellingen klikt u onderin op de knop “meer instellingen”.

Meer instellingen

Klik vervolgens op tabblad “Tijd” en wijzig de “korte tijdnotatie” naar “s”.

Korte tijdnotatie wijzigen

Klik nu op tabblad “Datum” en wijzig de “korte datumnotatie” naar “dddd” voor alleen de dag van de week, of “dd” voor een afkorting van de dag van de week. Helaas moet de dag van de week erin staan, helemaal leeg is niet mogelijk.

Korte datumnotatie wijzigen

U ziet nu dat de tijd en datum in de taakbalk is verwijderd. Alleen notatie van de dag is nog zichtbaar. Nogmaals dit is niet te verwijderen, deze wijziging wordt niet geaccepteerd in het datumnotatie veld.

Datum en tijd verwijderd uit de taakbalk

Lees ook: Klok format en instellingen wijzigen in Windows 11.

Ik hoop u hiermee te hebben geholpen. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwe tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de laatste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om u aan te melden.

Vraag en antwoord
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!