Geoptimaliseerde beveiliging inschakelen in Google Chrome

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Beveiliging en vooral privacy zijn hedendaags een beladen onderwerp als het gaat over web browsers. Steeds meer gebruikers worden dagelijks slachtoffer van computer aanvallen of privacy gerelateerde delicten.

Google Chrome heeft hiervoor “Geoptimaliseerde beveiliging” in het leven geroepen. Geoptimaliseerde beveiliging is een set aan beveiligings- functies in Google Chrome die het werken met Google Chrome een stuk veiliger maken.

Dit is wat Google erover zegt:

Snellere, proactieve beveiliging tegen gevaarlijke websites, downloads en extensies. Stuurt een waarschuwing over wachtwoordlekken. Vereist dat browsegegevens naar Google worden verstuurd. Voorspelt en waarschuwt u over gevaarlijke gebeurtenissen voordat deze plaatsvinden.

  • Beschermt u op Chrome en kan worden gebruikt om de beveiliging in andere Google-apps te verbeteren als u bent ingelogd.
  • Verbetert de beveiliging voor jou en alle andere internetgebruikers.
  • Waarschuwt als uw wachtwoorden zijn gelekt bij een gegevenslek.
  • Stuurt URL’s naar Safe Browsing om deze te controleren. Stuurt ook een klein gedeelte pagina’s, downloads, extensie-activiteit en systeeminformatie om nieuwe dreigingen te kunnen detecteren. Koppelt deze gegevens tijdelijk aan uw Google-account als u bent ingelogd om u te beschermen binnen de Google-apps.

Geoptimaliseerde beveiliging in Chrome is niet voor alle Chrome platformen beschikbaar. Geoptimaliseerde beveiliging kan alleen ingeschakeld worden in Google Chrome voor desktop computers en Android apparaten.

Geoptimaliseerde beveiliging inschakelen in Google Chrome

Om geoptimaliseerde beveiliging aan te zetten in Google Chrome opent u de Chrome web browser. Klik in de rechterbovenhoek op de 3 puntjes om het Chrome menu te openen. In het Chrome menu klik op Instellingen.

Google chrome menu

In het linker menu klik op Privacy en Beveiliging. Klik daarna op Beveiliging om de Safe Browsing instellingen van Google Chrome te openen.

privacy en beveiligingsinstellingen Google Chrome

Schakel nu de optie: Geoptimaliseerde beveiliging in.

Geoptimaliseerde beveiliging inschakelen in Google Chrome

U heeft nu een van de opties om Google Chrome veiliger te maken ingeschakeld. Geoptimaliseerde beveiliging is een onderdeel van Google Safe Browsing.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓