Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Geoptimaliseerde beveiliging inschakelen in Google Chrome

Beveiliging en vooral privacy zijn hedendaags een beladen onderwerp als het gaat over web browsers. Steeds meer gebruikers worden dagelijks slachtoffer van computer aanvallen of privacy gerelateerde delicten.

Google Chrome heeft hiervoor “Geoptimaliseerde beveiliging” in het leven geroepen. Geoptimaliseerde beveiliging is een set aan beveiligings- functies in Google Chrome die het werken met Google Chrome een stuk veiliger maken.

Dit is wat Google erover zegt:

Snellere, proactieve beveiliging tegen gevaarlijke websites, downloads en extensies. Stuurt een waarschuwing over wachtwoordlekken. Vereist dat browsegegevens naar Google worden verstuurd. Voorspelt en waarschuwt u over gevaarlijke gebeurtenissen voordat deze plaatsvinden.

  • Beschermt u op Chrome en kan worden gebruikt om de beveiliging in andere Google-apps te verbeteren als u bent ingelogd.
  • Verbetert de beveiliging voor jou en alle andere internetgebruikers.
  • Waarschuwt als uw wachtwoorden zijn gelekt bij een gegevenslek.
  • Stuurt URL’s naar Safe Browsing om deze te controleren. Stuurt ook een klein gedeelte pagina’s, downloads, extensie-activiteit en systeeminformatie om nieuwe dreigingen te kunnen detecteren. Koppelt deze gegevens tijdelijk aan uw Google-account als u bent ingelogd om u te beschermen binnen de Google-apps.

Geoptimaliseerde beveiliging in Chrome is niet voor alle Chrome platformen beschikbaar. Geoptimaliseerde beveiliging kan alleen ingeschakeld worden in Google Chrome voor desktop computers en Android apparaten.

Geoptimaliseerde beveiliging inschakelen in Google Chrome

Om geoptimaliseerde beveiliging aan te zetten in Google Chrome opent u de Chrome web browser. Klik in de rechterbovenhoek op de 3 puntjes om het Chrome menu te openen. In het Chrome menu klik op Instellingen.

Google chrome menu

In het linker menu klik op Privacy en Beveiliging. Klik daarna op Beveiliging om de Safe Browsing instellingen van Google Chrome te openen.

privacy en beveiligingsinstellingen Google Chrome

Schakel nu de optie: Geoptimaliseerde beveiliging in.

Geoptimaliseerde beveiliging inschakelen in Google Chrome

U heeft nu een van de opties om Google Chrome veiliger te maken ingeschakeld. Geoptimaliseerde beveiliging is een onderdeel van Google Safe Browsing.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂
2 REACTIES

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!