Google Chrome geen geluid? Dit is de oplossing!

Stefan
Geluid werkt niet in Google Chrome - geen geluid in Chrome

Als u geen geluid heeft in Google Chrome dan kan dit meerdere oorzaken hebben. Het is belangrijk dat u eerst vaststelt of het geluid inderdaad niet alleen werkt in Google Chrome. Als het geluid over het gehele besturingssysteem niet werkt dan ligt het mogelijk aan stuurprogramma’s of gekoppelde hardware.

Als u vast heeft gesteld dat het geluidsprobleem zich alleen voordoet in Google Chrome dan kunnen de tips in dit artikel helpen.

Open de Google Chrome browser (als deze nog niet geopend had). Daarna klikt u op de drie gestippelde menu pictogrammen in de rechterbovenhoek van de Chrome browser. Klik daarna op Instellingen in het menu.

Google Chrome instellingen openen

Klik in het linkermenu op “Privacy en beveiliging”. In de privacy instellingen klik vervolgens op “Site-instellingen”.

Site instellingen openen in Google Chrome

Klik eerst op “Aanvullende contentinstellingen” en daarna op “Geluid” om de geluidsinstellingen in Google Chrome te openen.

Geluid instellingen in Google chrome

Om geluid mogelijk te maken in Chrome dient u de optie “Sites kunnen geluiden afspelen” in te schakelen.

Sites kunnen geluid afspelen

Controleer vervolgens of er een website is geblokkeerd. Deze website kan geen geluid afspelen. U ziet deze eventueel toegevoegde website(s) in de “Geen toestemming om geluid af te spelen” sectie.

Wanneer er website(s) staan in de sectie die geen toestemming hebben om geluid af te spelen, klikt u op de drie punten rechts van de site en klikt u op “Verwijderen”. Herstart vervolgens de Chrome browser.

Geen toestemming om geluid af te spelen verwijderen in Google chrome

U kunt verder geen aanpassingen doen in Google Chrome die betrekking hebben op het geluid. Ook het geluid via Google Chrome wordt geregeld via het besturingssysteem.

Heeft u daarom nog problemen met het geluid controleer dan de geluidsinstellingen in het besturingssysteem. Eventueel kunt u de Google Chrome extensies nog controleren.

Lees ook
Google Chrome opties die u nog niet kent! Of wel.

Lees meer:

Ik hoop dat u hiermee het geluid terug heeft kunnen brengen in Google Chrome. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

10 reacties
 1. Hoi Stefan !

  Ik heb van alles geprobeerd om het geluid in google-chrome weer terug te krijgen, maar dat is niet gelukt. Ik heb wel geluid in edge en in mijn apple-muziekbibliotheek, maar dus niet in chrome… ;-(
  beste groet,
  dick

  1. Hallo, controleert u de geïnstalleerde extensies eens. Mogelijk staat hier een extensie tussen die het geluid uitschakelt.
   In de adresbalk type: chrome://extensions/ controleer de extensies en schakel alle extensies eens uit. Probeer het hierna opnieuw. Succes!

 2. Bizar hoe zo’n belangrijke functie zo ontzettend ver weg zit gestopt (moest nog meer dropdown buttons aanklikken dan hier in uitleg staat aangegeven!). Terwijl automatisch afspelen van reclame content standaard op aan staat (weet niet meer of dat ook bij Chrome browser zo was?!) Anyway, dank voor deze heldere/duidelijke uitleg. Eindelijk na vele maanden negeren, omzeilen en ergeren eindelijk opgelost!

 3. Helaas, heb ik hetzelfde probleem op mijn laptop. Bij Egde werkt het wel, netflix ook, maar niet op Chrome.

  Welke info heb je nog meer nodig?

  1. Hier een aantal dingen die u kunt doen.

   – Controleer of het tabblad niet gedempt is.
   – Herstarten van Google Chrome
   – Herstarten van de computer
   – Google Chrome resetten
   – Opruimen van cache en cookies
   – Google Chrome opnieuw installeren
   – Incognito tabblad openen om te horen of die wel geluid speelt
   – Google Chrome extensie controleren en onbekende of ongebruikte extensies verwijderen
   – Google Chrome gastprofiel starten om te kijken of er dan geluid wordt gespeeld in Chrome.

  1. Als, er via een andere web browser (Microsoft Edge bijvoorbeeld) wel geluid speelt en ook gewoon geluid in Windows, dan raad ik aan Chrome opnieuw te installeren. Als u ingelogd bent met een Google account in Chrome dan gaan er geen instelling verloren.
   Mocht er nergens geluid worden afgespeeld op uw computer dan zit het probleem niet in Google Chrome, maar mogelijk in geluidsdrivers, geluidsinstellingen in Windows of speakers die kapot zijn. Ik heb helaas geen directe oplossing zonder meer informatie.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *