Tabbladen synchroniseren tussen Chrome, Firefox en Edge

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Iedere browser gebruikt zijn eigen systeem om tabbladen te openen. Als u een manier zoekt om open tabbladen te synchroniseren tussen verschillende browsers dan vind u in deze tip hoe u dit kunt doen.

Om tabbladen te synchroniseren heeft u een Google-account nodig en dient u in elke browser waarmee u de tabbladen wilt synchroniseren de “Tab Session Manager” browser extensie te installeren.

De Tab Session Manager browser extensie synchroniseert de tabbladen tussen verschillende browsers door geactiveerde tabblad data op te slaan op uw Google-drive middels het gekoppelde Google-account.

Tabbladen synchroniseren

Tab Session Manager extensie installeren

De Tab Session Manager browser extensie kunt u vinden in de Google Chrome Store, de Firefox Add-ons Store, en de Microsoft Edge Store.

U dient de Tab Session Manager browser extensie in iedere browser te installeren waarmee u de tabbladen wenst te synchroniseren.

Als u de extensie heeft geïnstalleerd dan opent u de Chrome extensie instellingen (ik gebruik de Chrome browser, maar is dit is geheel persoonlijk en dient als voorbeeld).

Dit kunt u in Google Chrome doen door op puzzelstukje te klikken in de rechterbovenhoek. Klik daarna op Tab Session Manager.

tab session manager instellingen openen

Klik daarna op het tandwiel-icoon om de Tab Session Manager instellingen te openen.

Tab session manager instellingen

In de Tab Session Manager instellingen navigeer naar beneden totdat u bij “Save device name to session” bent.

Schakel de optie in en geeft de Apparaatnaam instelling een duidelijke herkenbare naam. Ik zou de computernaam ingeven plus de naam van de browser zodat herkenbaar is welke tabbladen er van welke computer en browser worden gesynchroniseerd. Dit dient u ook op elke browser afzonderlijk via de Tab Session Manager extensie in te stellen.

Apparaatnaam tabbblad sessie

Navigeer weer een stukje naar beneden totdat u bij Automatisch opslaan bent. Schakel de optie: Sla de sessie regelmatig op in om automatisch de tabbladen te synchroniseren tussen de verschillende browsers.

Wijzig de interval naar de gewenste waarde. Standaard staat deze synchronisatie-interval op 15 minuten, maar als u het op 0.1 zet dan worden de tabbladen constant gesynchroniseerd.

synchronisatie tijd instellen

Het is nu tijd om in te loggen op uw Google Account om de Tab Session Manager extensie toegang te geven tot uw online Google-drive. Deze toegang is nodig omdat de synchronisatie bestanden op de Google-drive worden geplaatst. Geeft u geen toegang dan werkt de Tab Session Manager extensie niet.

Navigeer nog een stukje naar beneden totdat u bij Cloud Sync bent. Klik op de blauwe Sign in with Google knop. Er wordt nu een nieuw venster geopend waarin u uw Google inloggegevens dient in te geven. Geef daarna toestemming op bestanden aan te maken op uw Google drive.

Als u succesvol bent ingelogd dan schakelt u de optie: Automatically Sync in en schakelt u ook de optie: Sync auto save sessions in.

Inloggen met google account om tabblad sessie te herstellen

U dient nu de browser extensie in een andere browser te installeren, bijvoorbeeld Firefox of Microsoft Edge op een andere computer. Daarna wijzigt u ook daar de optie zoals aangegeven in de bovenstaande informatie. Als u alles correct heeft ingesteld op de browser waarvan uw de tabbladen wilt synchroniseren dan ziet u het volgende..

(voorbeeld afbeelding van Firefox met de Tab Session Manager plugin).

Tab session manager - tabbladen synchroniseren

Klik op de Tab Session Manager extensie aan de rechterzijde bovenaan. Klik daarna op de synchronisatie knop (het wolkje met de ververs knop). Daarna ziet u aan de rechterzijde de ingegeven computernaam “apparaatnaam” en de vensters die eerder in Google Chrome waren geopend. De tabbladen zijn succesvol gesynchroniseerd en kunt u nu ook openen in de browser waar u de Tab Session Manager heeft geïnstalleerd en heeft gesynchroniseerd via Google-drive. Klik op het tabblad om de tab te openen.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!