Tabbladen synchroniseren tussen Chrome, Firefox en Edge

Stefan
Tabbladen synchroniseren tussen Chrome, Firefox en Edge

Iedere browser gebruikt zijn eigen systeem om tabbladen te openen. Als u een manier zoekt om open tabbladen te synchroniseren tussen verschillende browsers dan vind u in deze tip hoe u dit kunt doen.

Om tabbladen te synchroniseren heeft u een Google-account nodig en dient u in elke browser waarmee u de tabbladen wilt synchroniseren de “Tab Session Manager” browser extensie te installeren.

De Tab Session Manager browser extensie synchroniseert de tabbladen tussen verschillende browsers door geactiveerde tabblad data op te slaan op uw Google-drive middels het gekoppelde Google-account.

Tabbladen synchroniseren

Tab Session Manager extensie installeren

De Tab Session Manager browser extensie kunt u vinden in de Google Chrome Store, de Firefox Add-ons Store, en de Microsoft Edge Store.

U dient de Tab Session Manager browser extensie in iedere browser te installeren waarmee u de tabbladen wenst te synchroniseren.

Als u de extensie heeft geïnstalleerd dan opent u de Chrome extensie instellingen (ik gebruik de Chrome browser, maar is dit is geheel persoonlijk en dient als voorbeeld).

Dit kunt u in Google Chrome doen door op puzzelstukje te klikken in de rechterbovenhoek. Klik daarna op Tab Session Manager.

tab session manager instellingen openen

Klik daarna op het tandwiel-icoon om de Tab Session Manager instellingen te openen.

Tab session manager instellingen

In de Tab Session Manager instellingen navigeer naar beneden totdat u bij “Save device name to session” bent.

Schakel de optie in en geeft de Apparaatnaam instelling een duidelijke herkenbare naam. Ik zou de computernaam ingeven plus de naam van de browser zodat herkenbaar is welke tabbladen er van welke computer en browser worden gesynchroniseerd. Dit dient u ook op elke browser afzonderlijk via de Tab Session Manager extensie in te stellen.

Apparaatnaam tabbblad sessie

Navigeer weer een stukje naar beneden totdat u bij Automatisch opslaan bent. Schakel de optie: Sla de sessie regelmatig op in om automatisch de tabbladen te synchroniseren tussen de verschillende browsers.

Wijzig de interval naar de gewenste waarde. Standaard staat deze synchronisatie-interval op 15 minuten, maar als u het op 0.1 zet dan worden de tabbladen constant gesynchroniseerd.

synchronisatie tijd instellen

Het is nu tijd om in te loggen op uw Google Account om de Tab Session Manager extensie toegang te geven tot uw online Google-drive. Deze toegang is nodig omdat de synchronisatie bestanden op de Google-drive worden geplaatst. Geeft u geen toegang dan werkt de Tab Session Manager extensie niet.

Navigeer nog een stukje naar beneden totdat u bij Cloud Sync bent. Klik op de blauwe Sign in with Google knop. Er wordt nu een nieuw venster geopend waarin u uw Google inloggegevens dient in te geven. Geef daarna toestemming op bestanden aan te maken op uw Google drive.

Als u succesvol bent ingelogd dan schakelt u de optie: Automatically Sync in en schakelt u ook de optie: Sync auto save sessions in.

Inloggen met google account om tabblad sessie te herstellen

U dient nu de browser extensie in een andere browser te installeren, bijvoorbeeld Firefox of Microsoft Edge op een andere computer. Daarna wijzigt u ook daar de optie zoals aangegeven in de bovenstaande informatie. Als u alles correct heeft ingesteld op de browser waarvan uw de tabbladen wilt synchroniseren dan ziet u het volgende..

(voorbeeld afbeelding van Firefox met de Tab Session Manager plugin).

Tab session manager - tabbladen synchroniseren

Klik op de Tab Session Manager extensie aan de rechterzijde bovenaan. Klik daarna op de synchronisatie knop (het wolkje met de ververs knop). Daarna ziet u aan de rechterzijde de ingegeven computernaam “apparaatnaam” en de vensters die eerder in Google Chrome waren geopend. De tabbladen zijn succesvol gesynchroniseerd en kunt u nu ook openen in de browser waar u de Tab Session Manager heeft geïnstalleerd en heeft gesynchroniseerd via Google-drive. Klik op het tabblad om de tab te openen.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Total
0
Shares
0 Share
0 Tweet
0 Pin it
0 Share
0 Share

Geholpen? Help ook andere mensen.
Deel dit artikel op een website, forum of via social media.
2 reacties
 1. Hoi Stefan,

  Ik heb een prangende vraag en weet niet of jij mij hiermee kunt helpen. Ik heb onlangs een update gedaan op mijn Motorola z2 play mobiele telefoon en sindsdien ondervind ik allerlei telefoon “probleempjes”. Één van die probleempjes is dat alle tabbladen die ik geopend heb “verdwenen” zijn. Ik schrijf verdwenen tussen aanhalingstekens omdat de websites die ik geopend heb niet langer worden weergegeven in tabbladen (rasters/mini schermpjes). Ik zie slechts een overzicht van namen onder elkaar van de verschillende websites die ik geopend heb, dit vind ik zeer onoverzichtelijk en zou graag weer deze websites in tabbladen te zien willen krijgen.

  Heb jij wellicht enig idee wat er gebeurd zou kunnen zijn als gevolg van de update en hoe ik eea weer terug kan krijgen naar de toestand van vóór de update?

  Jouw reactie en eventuele advies zou ik zeer op prijs stellen. Alvast hartelijk dank voor je reactie!

  Met vriendelijke groet,

  Caroll Christiaanse

  1. Hallo, ik heb het volgende gevonden. Ik weet niet of het DE oplossing is omdat ik het niet kan reproduceren.

   Als u terug wilt naar de tabbladindeling, kunt u dit doen door een nieuw tabblad in Chrome te openen en dit in de adresbalk in te voeren – ‘Chrome://flags’. Druk op de enter-toets als u klaar bent. Typ nu onder de zoekbalk ‘Grid’. Hierdoor verschijnt de optie ‘Tab Grid Layout’. Open deze en druk op ‘uitschakelen’. U moet uw browser twee keer opnieuw opstarten om dit effect te laten hebben.

   Aanvullend een video: https://www.youtube.com/watch?v=-Y6YaS-LI_c

   Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen