Computer bestanden kwijt? Haal ze terug met Recuva

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen? Deel dit artikel via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een PayPal donatie aan PC Tips.

Het gebeurt iedereen wel eens? Per ongeluk plaatst u een bestand in de prullenbak en maakt die dan zonder op te letten ook nog eens leeg. Weg is het bestand? Ja, in principe wel. Maar met Piriform Recuva heeft u kans dat u het bestand weer terug kunt zetten waar het vandaan kwam.

In deze instructie laat ik u stap voor stap zien hoe u verwijderde bestanden terug kunt halen met de gratis versie van Recuva. Recuva is Nederlands in te stellen en goed te volgen voor mensen zonder technische kennis.

U kunt foto bestanden, geluids-media bestanden terughalen. In principe elk bestandstype is te herstellen. Zelfs als uw computer tijdelijk niet heeft gefunctioneerd of is vastgelopen, dan kunt u later van de harde schijf nog bestanden herstellen met Recuva. Klinkt goed? Laten we beginnen.

Bestanden herstellen met Recuva

Om te beginnen dient u Piriform Recuva te downloaden. Open het zojuist gedownloade installatie bestand.

In het venster wijzig de taal van United States naar Nederlands (Dutch).

recuva installatie

Klik daarna op Install om door te gaan met de installatie van Recuva.

recuva installatie volgende

Klik op Volgende om door te gaan met de wizard, we volgen de wizard want dat is het makkelijkst voor iedereen.

recuva bestandstype herstellen

In het volgende venster selecteert u het soort bestandstype dat u probeert terug te halen. U kunt kiezen uit Alle bestanden, Afbeeldingen, Muziek bestanden, Documenten, Video bestanden of gecomprimeerde bestanden zoals ZIP, RAR, 7z et cetera.

recuva bestandslocatie

Als u weet waar het bestand of de bestanden zich bevonden dan kunt u deze locatie opgeven. Door de locatie van de bestanden op te geven gaat het zoeken via Recuva sneller.

recuva bestanden zoeken

Recuva is nu klaar om de bestanden die hersteld kunnen worden op te zoeken op uw harde schijf. Indien eerdere zoekopdrachten via Recuva niets hebben opgeleverd kunt u de optie uitvoerig scannen inschakelen aanzetten. Hopelijk levert deze optie wel resultaat op.

Klik op de Start knop om te beginnen met zoeken naar bestanden die hersteld kunnen worden, resultaten worden in het volgende venster weergegeven.

recuva scannen naar bestanden

Recuva heeft nu een hoop bestanden gevonden om terug te halen. Selecteer het specifieke (of de specifieke – meerdere) bestand(en) waar u naar op zoek was. Klik daarna op de terughaalknop rechts onderin het Recuva venster.

recuva gevonden bestanden om te herstellen

Selecteer een locatie voor het herstelde bestand. U vindt het bestand dus terug op de locatie die u hier selecteert.

recuva bestandslocatie voor herstellen

U heeft nu met succes een bestand of bestanden hersteld met Recuva.

Het is uiteindelijk handiger om een back-up te hebben, lees hier hoe u een back-up maakt in Windows 10.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben, bedankt voor het lezen.

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

2 REACTIES

  1. Dag Stefan,

    Recuva betaald aangeschaft om van een per abuis geformateerde sd kaart de foto’s terug te halen.
    Resuktaat niets gevonden. Wat doe ik fout

    • Hallo Frans, ik weet niet wat u fout doet. Als u een betaalde versie heeft zou ik contact opnemen met Piriform. Probeer de GRATIS versie van EaseUS, dit is de beste software om bestanden terug te halen: https://nl.easeus.com/ Succes! Groet, Stefan.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓