iPhone ontgrendelen via Apple Watch als u een mondkapje draagt

Stefan
ontgrendel iphone met apple watch bij mondkapje

Een veel voorkomend probleem in deze pandemie is dat u niet Face ID kunt gebruiken om uw iPhone te ontgrendelen als u een mondkapje op heeft.

Als u iOS 14.5 of hoger op uw iPhone heeft geïnstalleerd en watchOS 7.4 of hoger op uw Apple Watch, dan kunt u uw Apple Watch gebruiken om uw iPhone te ontgrendelen als u een mondkapje draagt.

Naast de nieuwe software-updates voor iPhone en Apple Watch, moet uw Apple Watch beveiligd zijn met een passcode. Bovendien moet uw Apple Watch in de buurt zijn, dus om u pols zitten en ontgrendeld zijn. Dit zijn vereisten om uw iPhone te ontgrendelen met uw Apple Watch bij gebruik van een mondkapje.

iPhone ontgrendelen via Apple Watch

  1. Open de instellingen op uw iPhone.
  2. Tik op: Face ID en toegangscode.
  3. Geef uw iPhone toegangscode in.
  4. Schakel de optie: Ontgrendel met Apple Watch in.

ontgrendel iphone met apple watch bij mondkapje

Zo simpel is het. De volgende keer dat u uw mondmasker draagt en uw iPhone oppakt, wordt het toestel automatisch ontgrendeld, dankzij uw Apple Watch.

Deze nieuwe functie werkt zoals verwacht als u uw Apple Watch eenmaal handmatig ontgrendelt nadat u hem om uw pols hebt gedaan.

Als u Face ID probeert te gebruiken zonder masker, ontgrendelt het toestel als normaal. Wanneer de TrueDepth-camera van de iPhone wel herkent dat u een masker draagt, zal het uw Apple Watch waarschuwen om de iPhone te ontgrendelen. Als dit gebeurt, voelt u een snelle dubbele tik op uw pols van de Apple Watch.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *