iPhone ontgrendelen via Apple Watch als u een mondkapje draagt

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Een veel voorkomend probleem in deze pandemie is dat u niet Face ID kunt gebruiken om uw iPhone te ontgrendelen als u een mondkapje op heeft.

Als u iOS 14.5 of hoger op uw iPhone heeft geïnstalleerd en watchOS 7.4 of hoger op uw Apple Watch, dan kunt u uw Apple Watch gebruiken om uw iPhone te ontgrendelen als u een mondkapje draagt.

Naast de nieuwe software-updates voor iPhone en Apple Watch, moet uw Apple Watch beveiligd zijn met een passcode. Bovendien moet uw Apple Watch in de buurt zijn, dus om u pols zitten en ontgrendeld zijn. Dit zijn vereisten om uw iPhone te ontgrendelen met uw Apple Watch bij gebruik van een mondkapje.

iPhone ontgrendelen via Apple Watch

  1. Open de instellingen op uw iPhone.
  2. Tik op: Face ID en toegangscode.
  3. Geef uw iPhone toegangscode in.
  4. Schakel de optie: Ontgrendel met Apple Watch in.

ontgrendel iphone met apple watch bij mondkapje

Zo simpel is het. De volgende keer dat u uw mondmasker draagt en uw iPhone oppakt, wordt het toestel automatisch ontgrendeld, dankzij uw Apple Watch.

Deze nieuwe functie werkt zoals verwacht als u uw Apple Watch eenmaal handmatig ontgrendelt nadat u hem om uw pols hebt gedaan.

Als u Face ID probeert te gebruiken zonder masker, ontgrendelt het toestel als normaal. Wanneer de TrueDepth-camera van de iPhone wel herkent dat u een masker draagt, zal het uw Apple Watch waarschuwen om de iPhone te ontgrendelen. Als dit gebeurt, voelt u een snelle dubbele tik op uw pols van de Apple Watch.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓